Błędy aplikacji Android

[ img ]

Moderators: redviper26, mousepl

Re: Błędy aplikacji Android

Postby wroSlaw » Thu Dec 17, 2015 9:46 am

Lukasz wrote:Ale sprawdzając w waze alternatywne trasy jest przecież napisane ile czasu i ile km wynosi dana trasa. Więc jak to się mówi "na chłopski rozum" można samemu ocenić, co dla nas będzie najlepsze/najkorzystniejsze.

Wrócę jeszcze do tematu. Porównaj czasy dojazdu i odległości.
[ img ]
Trasy najszybsze

Po zmianie ustawień na najkrótsze co nie jest zbyt proste, szczególnie podczas jazdy.
[ img ]

Myślę że chłopski rozum tak tego nie przeliczy.
Może to będzie bardziej czytelne

Najszybsze
trasa 1 - 3h56min 272km
trasa 2 - 4h1min 281km
trasa 3 - 4h39min 349km

Najkrótsze
trasa 1 - 3h55min 257km różnica 1min na korzyść krótszej i 15km mniej
trasa 2 - 4h10min 258km 9 min dłużej 23 km dalej ( porównując do trasy nr 2)
trasa 3 - 4h25min 298km 14 min krócej 51km bliżej ( porównując do trasy nr 3)

[ img ]

[ img ]
wroSlaw
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 588
Joined: Sun Nov 18, 2012 8:05 am
Location: Wrocław
Has thanked: 10 times
Been thanked: 52 times

Re: Błędy aplikacji Android

Postby wroSlaw » Thu Jan 14, 2016 8:09 pm

nanakara wrote:A ma ktoś coś takiego, zamiast aktualizacji cen paliw pojawia się pogawędka


Zdarza się ale ponowne uruchomienie aplikacji wystarcza.
wroSlaw
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 588
Joined: Sun Nov 18, 2012 8:05 am
Location: Wrocław
Has thanked: 10 times
Been thanked: 52 times

Re: Błędy aplikacji Android

Postby wroSlaw » Fri Aug 12, 2016 11:48 am

http://www.fotosik.pl/zdjecie/6bf3fbe06c5e21b8
Czy zauważyliście że nawigacje nie prowadzi do celu tylko w pobliże? W powyższym przypadku nie można skręcić w lewo (zakaz) i wjazd na parking jest niemożliwy. Cel ustawiony jest na "Parking Aquarius Business House" Jest tam droga wewnętrzna.

http://www.fotosik.pl/zdjecie/c5ff97158d28722c

w tym przypadku jest to nr bramy i ulica (nr jest prawdopodobnie z google bo w waze nie ma tej numeracji) - odcinek przy budynku/numerze nie posiada nazwy.
wroSlaw
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 588
Joined: Sun Nov 18, 2012 8:05 am
Location: Wrocław
Has thanked: 10 times
Been thanked: 52 times

Re: Błędy aplikacji Android

Postby wroSlaw » Fri Aug 12, 2016 12:45 pm

Ok . Już fotki powinny działać ale tylko po linku. Nie mogę wstawić zdjęć na forum bo nie działają.
wroSlaw
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 588
Joined: Sun Nov 18, 2012 8:05 am
Location: Wrocław
Has thanked: 10 times
Been thanked: 52 times

Re: Błędy aplikacji Android

Postby wroSlaw » Fri Aug 12, 2016 6:13 pm

mousepl wrote:Tak działa routing i to nie jest błąd aplikacji Android, tylko samego serwera routingu.

OK zgadza się. Może w złym temacie napisałem ale routing tak nie powinien tak działać.
wroSlaw
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 588
Joined: Sun Nov 18, 2012 8:05 am
Location: Wrocław
Has thanked: 10 times
Been thanked: 52 times

Re: Błędy aplikacji Android

Postby wroSlaw » Sat Sep 02, 2017 4:50 pm

Witajcie.
Ja mam problem z typem paliwa. Ciągle ustawiam jako domyślne ON i bardzo często mam zmienione na PB95. Czy ten błąd pojawia się jeszcze u kogoś czy tylko u mnie. Zaznaczam że błąd występuje od dawna na różnych telefonach i starszych wersjach Waze ale zaczęło mnie to męczyć ciągłe wprowadzanie ON.
wroSlaw
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 588
Joined: Sun Nov 18, 2012 8:05 am
Location: Wrocław
Has thanked: 10 times
Been thanked: 52 times

Re: Błędy aplikacji Android

Postby yasiu_brzeg » Wed Sep 06, 2017 5:58 am

Witajcie,
Czy Wam również wywaliło połączenie z Facebookiem? Sprawdzałem na dwóch urządzeniach i nie da się zalogować za pomocą FB.

Potwierdzam problem ze stabilnością połączenia GPS i GSM. Korzystam z Waze na stacji XTRONS Octa Core i na długich trasach około 500-600 km potrafi zgubić sygnał GSM lub GPS tak, że należy uruchomić aplikację ponownie.

Na plus działa za to integracja zw Spotify

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
yasiu_brzeg
 
Posts: 7
Joined: Sun Feb 05, 2017 8:04 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 5 times

Re: Błędy aplikacji Android

Postby zbynak_ » Thu Jun 01, 2017 7:08 am

Marcin_S wrote:Ktoś sie z tym spotkał? zgłoszone prze raport drogowy:
"nie wiem gdzie dodać ten błąd ale bardzo często po zminimalizowaniu aplikacjina telefonie xiaomi mi5s GPS gubi sygnał i juz go nie łapie Trzeba restartować aplikacje. na wcześniejszym telefonie LG G3 ten błąd nie występował Pozdrawiam Piotr"

Korzystam z Mi5 i Waze codziennie przy dojazdach i powrotach do pracy, aplikacja nie zawisła u mnie ani razu, zarówno przy minimalizowaniu jak i przy rozmowach telefonicznych. Mogę powiedzieć, że wyróżnia się na plus wśród innych aplikacji :)
Podejrzewam, że może to być kwestia wersji oprogramowania na telefonie, mając Xiaomi można zainstalować soft w wersji stabilnej lub beta, do tego może to być soft oficjalny lub na przykład MiuiPolska. Może autor ma wersję, która nie działa poprawnie z Waze.
zbynak_
 
Posts: 2
Joined: Wed Apr 05, 2017 12:33 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Błędy aplikacji Android

Postby Zniwek » Mon Dec 14, 2015 3:02 pm

Może te ikonki to wina rozdzielczości ekranu? Wydaje mi się że parę lat temu w swoim HTC miałem taką samą. Niestety, używałem na nim Waze może miesiąc nim zmieniłem telefon na Xperię S, więc nie pamiętam jak było. Zresztą, mówisz że to od paru wersji... Na 720x1280 nie było żadnych problemów przez 2,5 roku, a teraz od 2 miesięcy mam 1440x2560 (z tym że apki są w FullHD) i też się jeszcze nie zdarzyło.
Problem jest podobny do występującego w grze Ingress. Dawniej brat grał na Live with Walkman (3,2", 320x480) i było w porządku. Natomiast od kilkunastu wersji interfejs się rozsypał, przyciski są pościskane i ponakładane, nie da się w zasadzie kliknąć tego co się chce z powodu tej rozdziałki.
Stąd wniosek, że albo Xcover 3 jest w jakiś sposób niekompatybilny albo na każdym ekranie z tak niską rozdzielczością występuje podobny problem. Ja niestety nie mam jak tego sprawdzić obecnie. Dobrze że przynajmniej możesz je rozsunąć ;)
Zniwek
Map Editor - level 3
Map Editor - level 3
 
Posts: 1673
Joined: Sun Mar 03, 2013 10:44 pm
Location: Luboń
Has thanked: 220 times
Been thanked: 169 times

Re: Błędy aplikacji Android

Postby Zniwek » Tue Dec 15, 2015 7:27 pm

GLadi83 wrote:
mousepl wrote:Co do dźwięku przeliczania to niestety się nie da.

Damn it.


W katalogu waze > sound jest plik o nazwie TickerPoints.bin. Po usunięciu pewnie pobierze się od nowa ale jeśli podstawić za niego jakiś wyciszony dźwięk, to może zadziała :)
Zniwek
Map Editor - level 3
Map Editor - level 3
 
Posts: 1673
Joined: Sun Mar 03, 2013 10:44 pm
Location: Luboń
Has thanked: 220 times
Been thanked: 169 times

PreviousNext

Return to Poland

Who is online

Users browsing this forum: No registered users