Edytor map - obszar edycji

Image

Moderators: redviper26, mousepl

Re: Edytor map - obszar edycji

Postby TWBudrys » Fri Sep 29, 2017 5:28 am

Zgłoszenie poszło.
Image
TWBudrys
 
Posts: 114
Joined: Mon May 15, 2017 4:44 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Edytor map - obszar edycji

Postby TWBudrys » Thu Sep 28, 2017 2:22 pm

A jak zostać Area Managerem?

I jakie korzyści/obowiązki się z tym wiążą?
Image
TWBudrys
 
Posts: 114
Joined: Mon May 15, 2017 4:44 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Edytor map - obszar edycji

Postby TWBudrys » Thu Sep 28, 2017 10:42 am

A widzisz.

Dzięki za wyjasnienie.
Image
TWBudrys
 
Posts: 114
Joined: Mon May 15, 2017 4:44 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Edytor map - obszar edycji

Postby TWBudrys » Thu Sep 28, 2017 9:19 am

To być może nadal czegoś nie rozumiem.

Przykład.

Mamy dwa segmenty z blokadą na poziome 3 i różnymi komunikatami:
Capture3333.JPG
Capture3333.JPG (40.11 KiB) Viewed 61 times

Capture44444.JPG
Capture44444.JPG (41.84 KiB) Viewed 60 times


Czym jest to spowodowane?
Image
TWBudrys
 
Posts: 114
Joined: Mon May 15, 2017 4:44 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Edytor map - obszar edycji

Postby TWBudrys » Wed Sep 27, 2017 1:23 pm

mareku188 wrote:Segment lub element który edytujesz jest zablokowany na wyższy poziom niż Ty masz. W tym wypadku każdy segment który jest L3+ będzie wyświetlał taki komunikat.


No to jest wtedy coś źle wyświetlane w komunikatach.

Bo segmenty L3+ mam wyświetlane jako zablokowane dlatego, że nie mam uprawnień, a nie że nie są w moim obszarze edycyjnym.
Image
TWBudrys
 
Posts: 114
Joined: Mon May 15, 2017 4:44 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Edytor map - obszar edycji

Postby TWBudrys » Wed Sep 27, 2017 10:50 am

Ok. To jeszcze jedna sprawa.

W moim obszarze edytowania mam takie coś.
Segment jest dla mnie zablokowany z powodu: "Nie możesz edytować tego segmentu. Możesz edytować segmenty tylko w obszarze którym jeździłeś."

I mam masę takich segmentów.
Attachments
Capture4444.JPG
Capture4444.JPG (147.69 KiB) Viewed 84 times
Image
TWBudrys
 
Posts: 114
Joined: Mon May 15, 2017 4:44 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Edytor map - obszar edycji

Postby TWBudrys » Mon Sep 25, 2017 9:34 am

No właśnie mi się urywa.

Tam w tych dwóch miejscach jest głęboki las, więc pewnie dlatego :)
Image
TWBudrys
 
Posts: 114
Joined: Mon May 15, 2017 4:44 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Edytor map - obszar edycji

Postby TWBudrys » Mon Sep 25, 2017 9:06 am

Witam.

Miałem ostatnio wyjazd w nowy teren. Waze działał przez cały czas bez zarzutu.

Jednak w edytorze pojawiły mi się "przerwy".

Czym może to być spowodowane? Utratą zasięgu? W końcu przejazd przez Puszczę Notecką :)
Attachments
Capture44444.JPG
Capture44444.JPG (144.72 KiB) Viewed 121 times
Image
TWBudrys
 
Posts: 114
Joined: Mon May 15, 2017 4:44 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Edytor map - obszar edycji

Postby petropl » Thu Sep 28, 2017 9:25 pm

ImageImageCMImagePLImageImage
petropl
 
Posts: 310
Joined: Mon Aug 24, 2015 4:53 pm
Location: Siemianowice Śląskie
Has thanked: 10 times
Been thanked: 35 times

Re: Edytor map - obszar edycji

Postby mousepl » Thu Sep 28, 2017 9:35 am

Popatrz na pole "Blokada".
Wartość "Automatycznie (3)" oznacza, że WME nie wie do końca jaka jest blokada bo jest automatycznie nałożona przez bota.
Wartość "3" oznacza, że blokada jest na poziomie 3 i wtedy WME wie, że faktycznie segment został świadomie zablokowany przez użytkownika.
ImageImageImageImage
Stats for Poland: http://statystyki.mouse.one.pl/
Potrzebujesz pomocy? Zajrzyj tu.
mousepl
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5949
Joined: Mon Nov 08, 2010 4:28 pm
Location: Bielsko-Biala, Poland
Has thanked: 1 time
Been thanked: 885 times

Next

Return to Poland

Who is online

Users browsing this forum: No registered users

cron