SebiSer wrote:- bezpośredniego podglądu tras alternatywnych - jak w Google maps - a nie przebijania się poprzez kolejne ekrany manu
- widoczności na bieżąco na ekranie nawigowania alternatywnych zjazdów
- szybszego otwierania się aplikacji.
co do pierwszego Twojego pytania - inna filozofia wyliczania trasy jest w Google Maps, inna w Waze. Pokazanie w Waze tras alternatywnych jest równoznaczne z wysłaniem zapytania do serwerów o trasy, pobranie bieżących danych o ruchu i pokazanie trzech najbardziej optymalnych. Z tego co wiem, Google nie uwzglednia w takiej sytuacji danych bieżących jedynie historyczne. Kwestia dostępu w aplikacji to już kwestia przyzwyczajenia - ja w 90% jeżdżę z Waze i jakos nigdy mi to nie przeszkadzało, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia i gustu.
I jest to także w części odpowiedź na drugie pytanie (kwestia przeliczania tras), dodatkowo co zdefiniowany okres czasu serwery przeliczają bieżącą trasę i automatycznie ją zmieniają jeżeli warunki na trasie zmieniły sie tak, że ta która była proponowana nie jest już optymalna. To także filozofia systemu i sposób prowadzenia kierowcy. Wyswietlanie alternatywnych zjazdów mogłoby rozproszyć kierowcę, który powinien skupić się co przed, za i z boku pojazdu a nie na ekranie telefonu ("o mam zjazd alternatywny, może sobie nim pojadę" i bach z lewego pasa na prawy bo własnie naszła mnie ochota na skręt i czy ktoś jedzie za mną to już mniej ważne, włączyć kierunkowskaz - po co niech się inni domyśla co robię, muszę tu skręcić i juz).
Oczywiście, jeżeli uważasz, że oczekiwane przez Ciebie zmiany warto by wprowadzić, możesz je zgłosić bezpośrednio do Waze ale Ty jako już Wazer z długim stażem na pewno o tym wiesz.
Na trzecie Jarkaz już odpoiwedział, ja na swoich telefonach też nie zauważyłem długiego czasu startu aplikacji, może za wyjątkiem pierwszego uruchomienia po aktualizacji wymagającej np. ponownego pobrania głosów, map itp.
Pozdrawiam,
Marcin