Aktualizacja mapy w telefonie

[ img ]

Moderators: redviper26, mousepl

Re: Aktualizacja mapy w telefonie

Postby mll0dy » Mon Aug 07, 2017 9:58 pm

Ale informacja przydatna :D
mll0dy
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 81
Joined: Fri Jul 08, 2011 9:39 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 16 times

Re: Aktualizacja mapy w telefonie

Postby jarkaz » Mon Aug 07, 2017 7:49 pm

Gdzie ty ten temat znalazłeś? Od ostatniego wpisu prawie 7 lat minęło :)
jarkaz
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 2269
Joined: Tue Apr 08, 2014 5:04 pm
Location: Sochaczew, Poland
Has thanked: 772 times
Been thanked: 451 times

Re: Aktualizacja mapy w telefonie

Postby orange472 » Mon Aug 07, 2017 7:14 pm

Teraz to się trochę zmieniło i musisz mieć debug mode włączony (kod 2##2, który wpisujemy w polu szukaj) i następnie Ustawienia >> Widok i mapa >> Odśwież mapę mojego regionu
orange472
 
Posts: 9
Joined: Tue Apr 05, 2011 6:19 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Re: Aktualizacja mapy w telefonie

Postby m3rkury » Wed Oct 13, 2010 7:04 am

Super! Właśnie o to mi chodziło. Dziękuję.
m3rkury
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 41
Joined: Thu Sep 02, 2010 8:02 pm
Location: Warszawa
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Aktualizacja mapy w telefonie

Postby wignaczewski » Wed Oct 13, 2010 6:06 am

Wejdź w Ustawienia >>> Transfer danych >>> Odśwież mapę obszaru.

Waze sprawdza aktualność mapy co jakiś interwał. Oszczędzanie transferu danych i obciążenia serwera. Więc jeśli wiesz, że jakaś zmiana powinna być widoczna, a jeszcze jej nie ma to trzeba wcisnąć "odśwież".
wignaczewski
 
Posts: 48
Joined: Mon Dec 14, 2009 1:51 pm
Location: Wrocław, Polska
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Aktualizacja mapy w telefonie

Postby m3rkury » Tue Oct 12, 2010 8:06 pm

Witajcie,
czy jest jakiś sposób na wymuszenie aktualizacji mapy w aplikacji na telefon (iPhone)?
Zauważyłem taką prawidłowość: na komputerze (w cartouche) aktualizuję mapy (np. zmieniam zwykłą ulicę na Primary Street + dodaję jakieś zjazdy-rampy z trasy). Po tygodniu jadę tą trasą i na telefonie nie mam dodanych ulic. Włączam "walec", który chwilkę działa i za kilka sekund waze szybko ściąga mi aktualną mapę. Już kilka razy zadziałał ten "trick". Ale jeśli się jedzie trasą, która już jest (walec się nie uaktywnia), to nie ma aktualizacji.
Czy da się wymusić jakoś aktualizację mapy? Jakoś wyczyścić cache aplikacji?
m3rkury
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 41
Joined: Thu Sep 02, 2010 8:02 pm
Location: Warszawa
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time


Return to Poland

Who is online

Users browsing this forum: No registered users