Numeracja domów

[ img ]

Moderators: redviper26, mousepl

Re: Numeracja domów

Postby loituma » Sun Dec 29, 2013 11:42 pm

Rzeczywiście w obecnej sytuacji mamy jakoś mało motywacji do dodawania nowych numerów. Ja też kilka miesięcy temu dodałem trochę numerów na próbę, ale do dziś nie widać ich na mapie. Nawi również nie może ich wyszukać. Do tego w rankingu nawet nie widzę opcji z ilością dodanych numerów. :mrgreen:
Więc na razie odłożyłem tą robotę na kiedy indziej. ;)

Myślę, że jakby funkcja ta była uruchomiona w nawigacji natychmiast posypały by się nowe numery...
Cierpię na chroniczny brak czasu...
[ img ]
loituma
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 338
Joined: Sun Sep 30, 2012 6:06 am
Has thanked: 9 times
Been thanked: 58 times

Re: Numeracja domów

Postby Zniwek » Mon Dec 30, 2013 12:24 am

Naprawdę moi drodzy, skupmy się na pokryciu dziur na mapie, a numery zostawmy na koniec... Tego jest za dużo, by teraz wszystko dodawać ;)
[ img ]

PROBLEM, PROPOZYCJA, MÓJ BŁĄD? PISZ ŚMIAŁO NA PW! Obiecuję się poprawić :)
Zniwek
Map Editor - level 3
Map Editor - level 3
 
Posts: 1673
Joined: Sun Mar 03, 2013 10:44 pm
Location: Luboń
Has thanked: 180 times
Been thanked: 169 times

Re: Numeracja domów

Postby Ricky_Fernando » Thu Jan 02, 2014 7:28 pm

Nie do końca się mogę zgodzić z tą opinią - sam dodając nowe ulice pododawałem kilka większysz budynków bo

a) tak jest szybciej niż robienie tego później
b) chciałem dodać chociażby swoje lokalizacje aby np później móc komuś polecić - "jedź do mnie z Waze - zaznaczyłem ten budynek, którego nawet nie ma w Automapie")
Ricky_Fernando
 
Posts: 45
Joined: Wed Dec 04, 2013 11:40 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 5 times

Re: Numeracja domów

Postby Zniwek » Fri Jan 03, 2014 1:08 pm

W jakim sensie swoje lokalizacje? Jaki budynek którego nie ma nawet w Automapie?

Serio, lepiej wykorzystasz swój czas mapując miejsca gdzie jest zupełnie pusto. A numery mogą włączyć choćby i za rok...
[ img ]

PROBLEM, PROPOZYCJA, MÓJ BŁĄD? PISZ ŚMIAŁO NA PW! Obiecuję się poprawić :)
Zniwek
Map Editor - level 3
Map Editor - level 3
 
Posts: 1673
Joined: Sun Mar 03, 2013 10:44 pm
Location: Luboń
Has thanked: 180 times
Been thanked: 169 times

Re: Numeracja domów

Postby Marcin_S » Fri Jan 03, 2014 2:05 pm

Ricky_Fernando wrote:

b) chciałem dodać chociażby swoje lokalizacje aby np później móc komuś polecić - "jedź do mnie z Waze - zaznaczyłem ten budynek, którego nawet nie ma w Automapie")

Jeżeli bardzo zależy Ci na jakimś numerze to "oszukaj" WAZE - np. podjazd pod Twój budynek nazwij pełnym adresem, np.: Cicha 8. Po aktualizacji taki adres jest dostępny z aplikacji, z tym że lepiej tego nie nadużywać bo po uruchomieniu numeracji trzeba będzie posprzątać...
Nie jest to zalecane, mnie się zdarzyło zrobić tak dwa (słownie: dwa) adresy właśnie po to żeby znajomych zachęcić do skorzystania z WAZE.
LC and CM India and Poland
[ img ] [ img ] [ img ][ img ]
Marcin_S
Local Champ Mentor
Local Champ Mentor
 
Posts: 1601
Joined: Sat May 14, 2011 10:59 am
Location: Poland
Has thanked: 716 times
Been thanked: 656 times

Re: Numeracja domów

Postby Zniwek » Fri Jan 03, 2014 2:15 pm

Panowie... Nie przesadzajmy ;)

Wiecie że później wpisy nie chcą się usunąć z bazy ulic i trzeba pisać maile do supportu. Poza tym to jednak bałagan. A co jak zobaczy coś takiego nowy użytkownik? "Aha, w ten sposób dodajemy tutaj adresy!" I nie jest wykluczone, że nie zacznie tak zaznaczać 100 kolejnych domów... Oczywiście to skrajny przykład.
[ img ]

PROBLEM, PROPOZYCJA, MÓJ BŁĄD? PISZ ŚMIAŁO NA PW! Obiecuję się poprawić :)
Zniwek
Map Editor - level 3
Map Editor - level 3
 
Posts: 1673
Joined: Sun Mar 03, 2013 10:44 pm
Location: Luboń
Has thanked: 180 times
Been thanked: 169 times

Re: Numeracja domów

Postby Ricky_Fernando » Fri Jan 03, 2014 8:16 pm

Zniwek wrote:W jakim sensie swoje lokalizacje? Jaki budynek którego nie ma nawet w Automapie?

Serio, lepiej wykorzystasz swój czas mapując miejsca gdzie jest zupełnie pusto. A numery mogą włączyć choćby i za rok...


Mam domek letniskowy na wsi, gdzie nawet na Automapie nie ma numeracji domów. Co jakiś czas zdarza się, że na grilla przyjeżdzają znajomi, którzy nigdy wcześniej tam nie byli. Wioska nie jest mała, ma kilka ulic a tak powiedziałbym, żeby zainstalowali sobie Waze i dzięki temu podjadą aż pod furtkę :) Dzięki temu grono użytkowników powiększyłoby się o kilka osób rocznie a jeśli te osoby poleciłyby znowu kilku osobom... :)

Bawienie się w nadawanie numerów w nazwach ulic to chyba niezbyt dobry pomysł - faktycznie może się zrobić burd... bałagan znaczy się.
Ricky_Fernando
 
Posts: 45
Joined: Wed Dec 04, 2013 11:40 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 5 times

Re: Numeracja domów

Postby Zniwek » Fri Jan 03, 2014 10:38 pm

No ale jak Ty ten domek zaznaczyłeś? Jaką metodą? Właśnie dodałeś numer do nazwy drogi czy co? :P
[ img ]

PROBLEM, PROPOZYCJA, MÓJ BŁĄD? PISZ ŚMIAŁO NA PW! Obiecuję się poprawić :)
Zniwek
Map Editor - level 3
Map Editor - level 3
 
Posts: 1673
Joined: Sun Mar 03, 2013 10:44 pm
Location: Luboń
Has thanked: 180 times
Been thanked: 169 times

Re: Numeracja domów

Postby Ricky_Fernando » Sat Jan 04, 2014 8:37 am

Akurat jeszcze nie dodałem, bo widzę że dodawanie numerów nie ma póki co sensu (dodałem bloki na osiedlu z miesiąc temu i do dzisiaj ich nie widać).

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem pytanie - chodzi mi o normalne dodawanie numerów domów tzn dodaję nową ulicę, opisuję ją a później w jej ustawieniach edytuję numerację domów i dodaję w miejscu gdzie na podkładzie on występuje jego numer. Wcześniej ktoś proponował by numer budynku dodać w nazwie drogi a to chyba kiepski pomysł :)

Szczerze mówiąc nie rozumiem tej koncepcji, że nie działa numeracja domów. To chyba nie jest jakiś wielki problem techniczny a zachęciłoby do aktualizacji. Obecnie nie ma po co tego edytować, skoro i tak nie działa i nie wiadomo kiedy i czy w ogole kiedykolwiek będzie.
Ricky_Fernando
 
Posts: 45
Joined: Wed Dec 04, 2013 11:40 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 5 times

Re: Numeracja domów

Postby loituma » Sat Jan 04, 2014 11:49 am

Ricky_Fernando wrote:Obecnie nie ma po co tego edytować, skoro i tak nie działa i nie wiadomo kiedy i czy w ogole kiedykolwiek będzie.

No właśnie o tym piszemy. ;)
Cierpię na chroniczny brak czasu...
[ img ]
loituma
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 338
Joined: Sun Sep 30, 2012 6:06 am
Has thanked: 9 times
Been thanked: 58 times

PreviousNext

Return to Poland

Who is online

Users browsing this forum: No registered users