Numeracja domów

[ img ]

Moderators: redviper26, mousepl

Re: Numeracja domów

Postby Zniwek » Sat Jan 04, 2014 1:58 pm

Więc jak już mówiłem, odpuśćcie sobie te numery. To strata cennego czasu. Ta funkcja na pewno się szybko nie pojawi, zwłaszcza jak w Polsce nie ma wielu miejscowości, nie mówiąc już o wszystkich drogach.
[ img ]

PROBLEM, PROPOZYCJA, MÓJ BŁĄD? PISZ ŚMIAŁO NA PW! Obiecuję się poprawić :)
Zniwek
Map Editor - level 3
Map Editor - level 3
 
Posts: 1673
Joined: Sun Mar 03, 2013 10:44 pm
Location: Luboń
Has thanked: 180 times
Been thanked: 169 times

Re: Numeracja domów

Postby Ricky_Fernando » Sat Jan 04, 2014 2:20 pm

Ok - ja napisałem tylko co byłoby niewątpliwą zaletą Waze - obecnie sporo nowych domów się buduje, ludzie mają domki na wioskach a gdyby każdy mógł dodać nowy numer domu, mógłby zachęcić do instalacji tekstem "zainstaluj Waze - tam już moja chata jest dodana w nawigacji)"
Ricky_Fernando
 
Posts: 45
Joined: Wed Dec 04, 2013 11:40 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 5 times

Re: Numeracja domów

Postby Zniwek » Sat Jan 04, 2014 2:36 pm

No tak, ale niestety tej funkcji na razie nie ma i nic z tym nie zrobimy...
[ img ]

PROBLEM, PROPOZYCJA, MÓJ BŁĄD? PISZ ŚMIAŁO NA PW! Obiecuję się poprawić :)
Zniwek
Map Editor - level 3
Map Editor - level 3
 
Posts: 1673
Joined: Sun Mar 03, 2013 10:44 pm
Location: Luboń
Has thanked: 180 times
Been thanked: 169 times

Re: Numeracja domów

Postby rysal » Sat Jan 04, 2014 3:53 pm

Jak to nie ma tej funkcji ?? Nie siejcie zamętu ..........
U mnie normalnie, nawet z wyszukiwaniem głosowym świetnie działa.
[imghttps://s.waze.tools/c3.png][/img]
rysal
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 342
Joined: Sun Aug 29, 2010 5:07 pm
Location: Kraków
Has thanked: 14 times
Been thanked: 39 times

Re: Numeracja domów

Postby sloniu1978 » Sat Jan 04, 2014 4:34 pm

rysal niektóre numery wyszukuje ale na pewno nie na podstawie bazy z waze.
U siebie wprowadzałem numerację już dawno temu i dalej nie wyszukuje a znajduje mi numery w tarnowie które są nie wprowadzone do waze.
sloniu1978
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 187
Joined: Thu Oct 03, 2013 12:32 pm
Location: Tarnów
Has thanked: 41 times
Been thanked: 37 times

Re: Numeracja domów

Postby Zniwek » Sat Jan 04, 2014 7:41 pm

rysal, funkcja wyszukiwania numerów aktualnie jest wyłączona.
Możesz sobie dodawać numery w edytorze, ale nic to nie zmienia. Nie wyszukasz żadnego w aplikacji. Mam na to wiele dowodów, jeśli ich potrzebujesz. Numery dodane gdy tylko pozwolono je dodawać kilka miesięcy temu, później kolejne i jeszcze następne. Nieważne jak dawno temu je dodałem - nie można ich wyszukać.
[ img ]

PROBLEM, PROPOZYCJA, MÓJ BŁĄD? PISZ ŚMIAŁO NA PW! Obiecuję się poprawić :)
Zniwek
Map Editor - level 3
Map Editor - level 3
 
Posts: 1673
Joined: Sun Mar 03, 2013 10:44 pm
Location: Luboń
Has thanked: 180 times
Been thanked: 169 times

Re: Numeracja domów

Postby Marcin_S » Sat Jan 04, 2014 7:49 pm

Mnie się wydaje, że są dostępne numery dodane przed zmianą edytora - mój licznik pokazuje te, które w starym edytorze wprowadziłem i są wyszukiwalne, nowe nie zmieniają licznika i nie można ich w aplikacji znaleźć.


Wysłane z Tapatalk
LC and CM India and Poland
[ img ] [ img ] [ img ][ img ]
Marcin_S
Local Champ Mentor
Local Champ Mentor
 
Posts: 1601
Joined: Sat May 14, 2011 10:59 am
Location: Poland
Has thanked: 716 times
Been thanked: 656 times

Re: Numeracja domów

Postby wroSlaw » Sat Jan 04, 2014 7:55 pm

Marcin_S wrote:Mnie się wydaje, że są dostępne numery dodane przed zmianą edytora - mój licznik pokazuje te, które w starym edytorze wprowadziłem i są wyszukiwalne, nowe nie zmieniają licznika i nie można ich w aplikacji znaleźć.


Wysłane z Tapatalk


Masz to na liczniku??? Ja zawsze miałem zero, a od jakiegoś czasu nie mam licznika nr. Zauważyłem że nr które były wprowadzane na starym edytorze dla odcinków ulic nr. od - do znajduje, ale skoro to były odcinki ulic to dokładność jest żadna.
wroSlaw
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 603
Joined: Sun Nov 18, 2012 8:05 am
Location: Wrocław
Has thanked: 12 times
Been thanked: 53 times

Re: Numeracja domów

Postby Marcin_S » Sat Jan 04, 2014 7:58 pm

Ja edytowałem jeszcze w poprzedniej wersji - numer dodawało się w miejscu ulicy najbliższym budynku (zobacz np Wołodyjowskiego w Warszawie).


Wysłane z Tapatalk
LC and CM India and Poland
[ img ] [ img ] [ img ][ img ]
Marcin_S
Local Champ Mentor
Local Champ Mentor
 
Posts: 1601
Joined: Sat May 14, 2011 10:59 am
Location: Poland
Has thanked: 716 times
Been thanked: 656 times

Re: Numeracja domów

Postby rysal » Sun Jan 05, 2014 8:54 am

wroSlaw wrote:
Marcin_S wrote:Mnie się wydaje, że są dostępne numery dodane przed zmianą edytora - mój licznik pokazuje te, które w starym edytorze wprowadziłem i są wyszukiwalne, nowe nie zmieniają licznika i nie można ich w aplikacji znaleźć.


Wysłane z Tapatalk


Masz to na liczniku??? Ja zawsze miałem zero, a od jakiegoś czasu nie mam licznika nr. Zauważyłem że nr które były wprowadzane na starym edytorze dla odcinków ulic nr. od - do znajduje, ale skoro to były odcinki ulic to dokładność jest żadna.


Dokładnie tak. Znajduje numery, które wstawiłem kiedyś przed zmianą edytora. Od dłuższego czasu mam na liczniku 1064 numery i mimo że potem dalej dodawałem licznik się nie zmienia.
Ale jeśli chodzi o dokładność znajdywania tych starych numerów, to nie ma problemu.
[imghttps://s.waze.tools/c3.png][/img]
rysal
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 342
Joined: Sun Aug 29, 2010 5:07 pm
Location: Kraków
Has thanked: 14 times
Been thanked: 39 times

PreviousNext

Return to Poland

Who is online

Users browsing this forum: No registered users