Jak zwiększyć liczbę Waze'rów?

[ img ]

Moderators: mousepl, redviper26

Re: Jak zwiększyć liczbę Waze'rów?

Postby farmerrr » Thu Oct 28, 2010 6:21 pm

Ta zawieszka jest super!!
Można się dowiedzieć jak stać się posiadaczem takiej?
farmerrr
 
Posts: 58
Joined: Sun Jan 03, 2010 4:53 pm
Location: Tychy
Has thanked: 2 times
Been thanked: 6 times

Re: Jak zwiększyć liczbę Waze'rów?

Postby rysal » Thu Oct 28, 2010 8:36 pm

[imghttps://s.waze.tools/c3.png][/img]
rysal
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 346
Joined: Sun Aug 29, 2010 5:07 pm
Location: Kraków
Has thanked: 14 times
Been thanked: 39 times

Re: Jak zwiększyć liczbę Waze'rów?

Postby wignaczewski » Fri Oct 29, 2010 9:09 am

rysal wrote:Możliwe że tu masz odpowiedź na Twoje pytanie :
http://www.waze.com/blog/pimp-your-car-with-some-waze-swag-iphone-and-android-only-for-now/

Dokładnie nie pamiętam jak to się stało, ale wypełniałem ankietę dot. Waze na Facebook.
wignaczewski
 
Posts: 48
Joined: Mon Dec 14, 2009 1:51 pm
Location: Wrocław, Polska
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Jak zwiększyć liczbę Waze'rów?

Postby wignaczewski » Wed Dec 29, 2010 6:12 am

Ostatnio był zapaszek. Teraz jest coś bardziej iodjechanego. Będziesz rozpoznawalny z kilometra. Nikt nie będzie miał już wątpliwości, że oto jedzie król szos nawigowany przez Waze. Zamów chorągiewkę i reklamuj Waze w swoim mieście. :)
http://www.waze.com/blog/get-a-free-waze-car-flag/

Tak na poważnie, to jakim trzeba być przypałowcem by jeździć z zamocowaną reklamą nad dachem. Flagi polski nie są do tej grupy zaliczane. :)
wignaczewski
 
Posts: 48
Joined: Mon Dec 14, 2009 1:51 pm
Location: Wrocław, Polska
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Jak zwiększyć liczbę Waze'rów?

Postby mousepl » Wed Jan 05, 2011 8:14 pm

Ja sobie zamontuje w służbowym Combolocie na dole anteny CB. Szkoda tylko, że flagi nie są czarne.
mousepl
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3142
Joined: Mon Nov 08, 2010 4:28 pm
Location: Bielsko-Biala, Poland
Has thanked: 1 time
Been thanked: 915 times

Re: Jak zwiększyć liczbę Waze'rów?

Postby Czestero » Mon Jan 10, 2011 12:10 pm

Moim zdaniem jest pare przyczyn nierozwoju projektu u nas. Sam znam dosc dobrze rynek nawigacji od paru ladnych lat i pomimo tego iz slyszalem juz o nie jednym projekcie to o waze przeczytalem dopiero tydzien temu. Przez ten tydzien obserwuje jak Live Map dla polski pojawia sie i znika. Jestem z Krakowa wiec nie jest to mala wioska - ale waze rozpoznaje ja w srodku polski - niestety ulic brak.

Tylko dlatego ze jestem ciekawski czegos czego nie widzialem zainstalowalem program na telefonie z androidem i dopiero wtedy przekonalem sie ze faktycznie sa jakies ulice namalowane. Mysle ze juz w tym pierwszym kroku sporo osob moglo by sie zrazic.

Mysle tez ze sporo osob troche sie zrazilo do takich darmowych projektow - czego przykladem moglo by byc miplo - przeciez ile osob tam dodalo swoje punkty aby potem zagarnal je jeden wlasciel

Kolejna rzecza jest tez brak czasu - w polsce dosc sporo czasu sie pracuje legalnie, potem sporo w szarej strefie by w koncu zrabanym przylezc do domu, na zachodzie (przynajmniej tym gdzie mialem okazje przebywac) tubylec w pracy sie nie przemeczy a raczej na dodatkowe prace nie ma ochoty wiec nie bardzo zmeczony wraca do domu i moze sie zajac w jakiejs czesci swoimi rzeczami np. waze. a polak w tym czasie jedynie zobaczy czy nie ma aktualizacji pirata.

No i na koniec to co juz inni pisali - pakiety internetowe nie sa tanie jak rowniez to iz nie kazdy zna jezyk angielski
Czestero
 
Posts: 9
Joined: Mon Jan 10, 2011 10:01 am
Location: Kraków, Poland
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Jak zwiększyć liczbę Waze'rów?

Postby rlpl » Mon Jan 10, 2011 11:53 pm

@Czestero - nie wszedłeś przypadkiem na serwer amerykański? Spróbuj tu: http://world.waze.com/livemap/. Kraków to jedno z najlepiej opisanych miast w Polsce, jeśli Ci czegoś brakuje, to daj znać, bo według mnie nie bardzo jest co robić. A Ty piszesz "brak ulic".

Problem, który ja widzę, a o którym jeszcze nie wspominaliśmy, to niedziałająca z powodu przerw w drogach nawigacja pomiędzy miastami.
My previous login name was rl_pl.
rlpl
 
Posts: 495
Joined: Fri Oct 22, 2010 9:20 am
Location: Kraków, Poland
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Jak zwiększyć liczbę Waze'rów?

Postby Czestero » Tue Jan 11, 2011 6:43 am

Ja bardziej pisalem do pytania tematu - nie kazdy jest na tyle uparty jak ja ze chce cos zobaczyc i gdyby przecietny Kowalski zobaczyl pustke tak jak ja to moze by juz nie dal Waze drugiej szansy.

Jestem nowy i szczerze powiedziawszy nie wiem czy trafilem na server amerykanski czy na inny - ale chyba nie chcesz mi powiedziec ze dla przykladu www.maps.google.com nie pokaze polski bo to pokazuje tylko maps.google.pl :)

Sytuacja z ktora mialem do czynienia wygladala w ten sposob iz polska miala tylko kontur granic natomiast oscienne panstwa jak czechy czy niemcy mialy swoje drogi. Wyszukiwarka pokazywala kraków w srodku polski a mapa datowana byla na 8 czy 9 stycznia. Wczoraj juz bylo jakby stabilniej kraków nadal co prawda lezy w srodku polski wg wyszukiwarki ale mozna go tez (recznie) znalezc tam gdzie powinien byc. Oczywiscie duze miasta sa zrobione tak jak mowisz itd. a mapa datowana jest na 5 stycznia.

Tak wiec mysle ze takie bajery nie zachecaja zbytnio nowych uzytkownikow - zwlaszcza iz czesto ludzie tak maja ze jak się raz zrażą to nie chca probowac ponownie.
Czestero
 
Posts: 9
Joined: Mon Jan 10, 2011 10:01 am
Location: Kraków, Poland
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Jak zwiększyć liczbę Waze'rów?

Postby liuki » Tue Jan 11, 2011 8:28 am

Potwierdzam ten problem. Nie wiem czy jest on związany z serwerami waze'a czy z przeglądarką, ale rzeczywiście czasami widać tylko granice polski bez różnicy czy live map czy cartouche. Ja rozwiązuje problem zamykając stronę waze'a i otwierając ponownie ale nie zawsze to pomaga.
Lublin AM
Ascend g300
CyanogenMod 10.1
liuki
 
Posts: 12
Joined: Mon Oct 25, 2010 2:33 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Jak zwiększyć liczbę Waze'rów?

Postby rysal » Tue Jan 11, 2011 7:09 pm

Czesteroi Liuki, mam wrażenie, że podchodzicie do tematu "od tyłu". Przecież tak na dobrą sprawę, to korzystamy z Waze w samochodzie, a nie przy kompie. W moim przypadku i sądzę że większości użytkowników było tak, że najpierw zainstalowałem Waze w telefonie i zobaczyłem jak to działa. W momencie kiedy w Krakowie navi zaczęła mi pokazywać głupoty, to zaciekawiło mnie jak to można poprawić i czy będę potrafił. I dopiero wtedy uruchomiłem konto na stronie Waze.Miałem czas, bawiło mnie to i cieszę się, że mogłem choć trochę przyczynić się do tego, że po Krakowie jeździ się całkiem przyzwoicie z Waze.
Przypuszczam, że było wielu takich którzy olali temat na etapie urządzenia, tam gdzie Waze jest w powijakach. I tu jest rola obecnych i potencjalnych AM !!

PS. Ciekaw jestem czy można by jakoś sprawdzić jak się ma ilość użytkowników do zaawansowania map na danym terenie. Nasze forum chyba nie będzie miarodajne, bo nie każdy z niego korzysta.
[imghttps://s.waze.tools/c3.png][/img]
rysal
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 346
Joined: Sun Aug 29, 2010 5:07 pm
Location: Kraków
Has thanked: 14 times
Been thanked: 39 times

PreviousNext

Return to Poland

Who is online

Users browsing this forum: No registered users