Czas uporać się z fotoradarami

Image

Moderators: redviper26, mousepl

Re: Czas uporać się z fotoradarami

Postby wroSlaw » Wed Nov 13, 2013 2:11 pm

Gdzieś na forum był wykaz radarów. Zwróćcie uwagę na to że są maszty obracane albo też radary które robią foty w z przodu i z tyłu. Dlatego też zdażają sięw jednym miejscu dwie kamery a tak naprawdę jest tylko jedna. Nie śpeszcie siez kasowaniem szczególnie dlatego że nie można tego wprowadzić w domu przy komputerze. Pierwszym krokiem jest klikniecie w kliencie kamera, dopiero później trzeba zatwierdzić w edytorze.
W tym wątku jest wykaz fotoradarów. Po modelu można rozpoznać czy jest dwukierunkowy.
PS.
Zapomniałem dołączyć link :)
https://www.waze.com/forum/viewtopic.php?f=73&t=58787
link do wykazu fotoradarów
https://www.dropbox.com/s/vw8a5vzezwbb3 ... foPub.xlsx
ImageImage
wroSlaw
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 590
Joined: Sun Nov 18, 2012 8:05 am
Location: Wrocław
Has thanked: 10 times
Been thanked: 52 times

Re: Czas uporać się z fotoradarami

Postby TCholewa » Wed Nov 13, 2013 12:53 am

Aleocochodzi? :)
Image
TCholewa
Wiki Master
Wiki Master
 
Posts: 585
Joined: Mon Jul 08, 2013 7:33 pm
Location: Komorniki
Has thanked: 278 times
Been thanked: 149 times

Re: Czas uporać się z fotoradarami

Postby sloniu1978 » Wed Nov 13, 2013 6:04 am

jeśli chodzi o fotoradary to czy ktoś mógł by rzucić okiem dlaczego przy tym
https://www.waze.com/pl/editor/?lon=20. ... 75&env=row

kokmunikat o foto jest jak się jedzie od północy a od południa cisza. A powinno być odwrotnie.
Ta czerwona kropka ma być w kierunku w którym łapie foto czy w kierunku jazdy?
Image
sloniu1978
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 187
Joined: Thu Oct 03, 2013 12:32 pm
Location: Tarnów
Has thanked: 41 times
Been thanked: 37 times

Re: Czas uporać się z fotoradarami

Postby rysal » Wed Nov 13, 2013 12:02 pm

Barteek wrote:Jak pewnie zauważyliście znaczna cześć fotoradarów została pościągana i zapewne kilka nowych się pojawiło (ja zauważyłem na razie jeden nowy)
Zwróćmy więc uwagę i zaktualizujmy mapy!


Właśnie miałem założyć ten sam wątek :)
Dziś w Krakowie usunąłem 4 szt radarów:
- Konopnickiej
- Wielicka
- Turowicza - 2szt
[imghttps://s.waze.tools/c3.png][/img]
rysal
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 337
Joined: Sun Aug 29, 2010 5:07 pm
Location: Kraków
Has thanked: 14 times
Been thanked: 39 times

Re: Czas uporać się z fotoradarami

Postby MarudaGDA » Wed Nov 13, 2013 11:10 am

OK, jakie trzeba mieć uprawnienia, żeby móc edytować ustawienia fotoradarów?
Nie cierpię cierpieć...
ImageImageImageImage
MarudaGDA
 
Posts: 87
Joined: Tue Nov 12, 2013 1:09 pm
Location: Gdańsk, STarogard Gdańsk, Pruszcz Gdański, Lębork (okazjonalnie) Wejherowo i okolice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Re: Czas uporać się z fotoradarami

Postby MarudaGDA » Wed Nov 13, 2013 9:38 am

Chciałem poprawić fotoszopkę w Gdyni na pogórzu, ale wyskoczyło mi brak uprawnień... Nagle nie mam uprawnień do dodawania dróg również :cry:

*Edit* OK, wylogowałem się, zalogowałem i jest OK z drogą. Ciągle nie mogę poprawić fotoszopki.
Last edited by MarudaGDA on Wed Nov 13, 2013 9:46 am, edited 1 time in total.
Nie cierpię cierpieć...
ImageImageImageImage
MarudaGDA
 
Posts: 87
Joined: Tue Nov 12, 2013 1:09 pm
Location: Gdańsk, STarogard Gdańsk, Pruszcz Gdański, Lębork (okazjonalnie) Wejherowo i okolice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Re: Czas uporać się z fotoradarami

Postby Marcin_S » Wed Nov 13, 2013 12:11 pm

Cześć,

Co to znaczy "część radarów została pościągana"? Czy to znaczy że zdemontowano maszty czy też tylko zabrano sprzęt? W typach radarów można ustawić atrapę - łatwiej będzie zmienić na aktywny (bez tworzenia nowego) jeżeli radar wróci na swoje miejsce.
Pozdrawiam,
Marcin
LC and CM India and Poland
Image Image ImageImage
Marcin_S
Local Champ Mentor
Local Champ Mentor
 
Posts: 1547
Joined: Sat May 14, 2011 10:59 am
Location: Poland
Has thanked: 670 times
Been thanked: 498 times

Re: Czas uporać się z fotoradarami

Postby Malesiak » Thu Nov 14, 2013 11:52 am

Ah ta nasza Polska kochana :)

Zgadzam się, że to uciążliwe, ale w WAZE nie ma opcji nauki kulturalnej jazdy :)
Warszawa <-> Trójmiasto oraz Pomorskie i Zachodniopomorskie .
Malesiak
 
Posts: 19
Joined: Mon Oct 07, 2013 7:10 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Czas uporać się z fotoradarami

Postby Malesiak » Wed Nov 13, 2013 8:31 pm

I tutaj pojawia się problem... ostatnio widziałem, jak szary fotoradar fotkę zrobił z lampą (autobusowi).

Zatem niestety kwestia fotoradarów pozostaje w interpretacji danych urzędów czy właścicieli. Wolę jak krzyczy mi o każdym fotoradarze i na trasie Trójmiasto<->Warszawa hamować 20 razy niż nie hamować aż zrobi mi fotkę. Coś za coś.
Warszawa <-> Trójmiasto oraz Pomorskie i Zachodniopomorskie .
Malesiak
 
Posts: 19
Joined: Mon Oct 07, 2013 7:10 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Czas uporać się z fotoradarami

Postby berestovskyy » Wed Nov 13, 2013 11:23 am

MarudaGDA wrote:OK, jakie trzeba mieć uprawnienia, żeby móc edytować ustawienia fotoradarów?

Musisz być na tym samym poziomie jak i osoba, która zatwierdziła radar. Czyli jeśli na radarze jest napisane: "Zmienione: ktoś(3)", to musisz być przynajmniej Lvl 3 edytorem żeby coś tam zmienić.

Jeśli widzisz na mapie błąd, ale nie masz uprawnień, to mamy na forum wątek Błędy mapy do poprawy (link) w którym możesz to zgłosić do naprawy.
berestovskyy
 
Posts: 840
Joined: Fri Jul 15, 2011 1:50 pm
Has thanked: 246 times
Been thanked: 690 times

Next

Return to Poland

Who is online

Users browsing this forum: No registered users