Page 1 of 2

Czas uporać się z fotoradarami

PostPosted: Tue Nov 12, 2013 11:01 pm
by Barteek
Jak pewnie zauważyliście znaczna cześć fotoradarów została pościągana i zapewne kilka nowych się pojawiło (ja zauważyłem na razie jeden nowy)
Zwróćmy więc uwagę i zaktualizujmy mapy!

Re: Czas uporać się z fotoradarami

PostPosted: Wed Nov 13, 2013 12:53 am
by TCholewa
Aleocochodzi? :)

Re: Czas uporać się z fotoradarami

PostPosted: Wed Nov 13, 2013 6:04 am
by sloniu1978
jeśli chodzi o fotoradary to czy ktoś mógł by rzucić okiem dlaczego przy tym
https://www.waze.com/pl/editor/?lon=20. ... 75&env=row

kokmunikat o foto jest jak się jedzie od północy a od południa cisza. A powinno być odwrotnie.
Ta czerwona kropka ma być w kierunku w którym łapie foto czy w kierunku jazdy?

Re: Czas uporać się z fotoradarami

PostPosted: Wed Nov 13, 2013 6:54 am
by berestovskyy
Czerwony punkt radaru na mapie pokazuje kierunek ruchu samochodu obok radaru, a nie kierunek obiektywu.
[ img ]

Re: Czas uporać się z fotoradarami

PostPosted: Wed Nov 13, 2013 9:38 am
by MarudaGDA
Chciałem poprawić fotoszopkę w Gdyni na pogórzu, ale wyskoczyło mi brak uprawnień... Nagle nie mam uprawnień do dodawania dróg również :cry:

*Edit* OK, wylogowałem się, zalogowałem i jest OK z drogą. Ciągle nie mogę poprawić fotoszopki.

Re: Czas uporać się z fotoradarami

PostPosted: Wed Nov 13, 2013 9:44 am
by ateush
berestovskyy wrote:Czerwony punkt radaru na mapie pokazuje kierunek ruchu samochodu obok radaru, a nie kierunek obiektywu.

Ehh jak bardzo mylące jest takie zobrazowanie :(
Sam do tego dochodziłem metodą prób i błędów.

Re: Czas uporać się z fotoradarami

PostPosted: Wed Nov 13, 2013 11:10 am
by MarudaGDA
OK, jakie trzeba mieć uprawnienia, żeby móc edytować ustawienia fotoradarów?

Re: Czas uporać się z fotoradarami

PostPosted: Wed Nov 13, 2013 11:23 am
by berestovskyy
MarudaGDA wrote:OK, jakie trzeba mieć uprawnienia, żeby móc edytować ustawienia fotoradarów?

Musisz być na tym samym poziomie jak i osoba, która zatwierdziła radar. Czyli jeśli na radarze jest napisane: "Zmienione: ktoś(3)", to musisz być przynajmniej Lvl 3 edytorem żeby coś tam zmienić.

Jeśli widzisz na mapie błąd, ale nie masz uprawnień, to mamy na forum wątek Błędy mapy do poprawy (link) w którym możesz to zgłosić do naprawy.

Re: Czas uporać się z fotoradarami

PostPosted: Wed Nov 13, 2013 12:02 pm
by rysal
Barteek wrote:Jak pewnie zauważyliście znaczna cześć fotoradarów została pościągana i zapewne kilka nowych się pojawiło (ja zauważyłem na razie jeden nowy)
Zwróćmy więc uwagę i zaktualizujmy mapy!


Właśnie miałem założyć ten sam wątek :)
Dziś w Krakowie usunąłem 4 szt radarów:
- Konopnickiej
- Wielicka
- Turowicza - 2szt

Re: Czas uporać się z fotoradarami

PostPosted: Wed Nov 13, 2013 12:11 pm
by Marcin_S
Cześć,

Co to znaczy "część radarów została pościągana"? Czy to znaczy że zdemontowano maszty czy też tylko zabrano sprzęt? W typach radarów można ustawić atrapę - łatwiej będzie zmienić na aktywny (bez tworzenia nowego) jeżeli radar wróci na swoje miejsce.
Pozdrawiam,
Marcin