[Skrypt] WME Tools (WMET): Automatyczne sprawdzanie obszaru

Image

Moderators: redviper26, mousepl

Re: Automatyczne sprawdzanie obszaru

Postby mousepl » Wed Nov 20, 2013 9:48 pm

Panowie, wszystko fajnie, ale tu nie ma żadnego info co było zrobione a co nie. Temat rzeka normalnie się zrobi. Trzeba by było to jakoś inaczej zorganizować i wciepać to obszar po obszarze do jakiegoś tool'a (każdy segment ma ID, tak więc duplikatów nie będzie). Ewentualnie mogę kasować posty co parę dni z początku wątku, bo na bank będą pytania "wrzuć jeszcze raz bo chcę zobaczyć zmiany/postęp/co jeszcze zostało"...
ImageImageImageImage
Stats for Poland: http://statystyki.mouse.one.pl/
Potrzebujesz pomocy? Zajrzyj tu.
mousepl
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3083
Joined: Mon Nov 08, 2010 4:28 pm
Location: Bielsko-Biala, Poland
Has thanked: 1 time
Been thanked: 905 times

Re: [Skrypt] WME Tools (WMET): Automatyczne sprawdzanie obsz

Postby Marcin_S » Sun Dec 01, 2013 4:40 pm

Coś tak jakby...
Wydaje mi się że w kliencie ładnie się wyświetli a i adres w wyszukiwarce też wyskoczy.
Pozdro,
LC and CM India and Poland
Image Image ImageImage
Marcin_S
Local Champ Mentor
Local Champ Mentor
 
Posts: 1547
Joined: Sat May 14, 2011 10:59 am
Location: Poland
Has thanked: 670 times
Been thanked: 498 times

Re: [Skrypt] WME Tools (WMET): Automatyczne sprawdzanie obsz

Postby Marcin_S » Sun Dec 01, 2013 11:25 am

berestovskyy wrote:To już historia. Zaczynało się wszystko od tego, że można było wnosić zmiany na mapie, na przykład wszystkim Torom dać nazwę "PKP".

Ale nawet taki najprostszy przypadek ma wyjątki. Na przykład, w niektórych miastach ulice dla pieszych z tramwajem są zaznaczone jako Tory, na Śląsku jest "Tramwaj Śląski" itd.

Raporty - to jest nowość w wersji 0.3, a w wersji 0.4 już chcę fixy wycofać kompletnie...

Może jestem staromodny ale uważam, że takie fixy nie powinny być stosowane - Twój przykład z PKP to potwierdza. Jeżeli możliwość sprawdzenia poprawności edytowań jest bardziej niż ok to automaty do masowych edycji moim zdaniem przynoszą więcej szkód niż pożytku - no może za wyjątkiem jednego: super dorobku punktowego.
Patrząc na statystyki tygodnia wręcz niewiarygodnymi są dla mnie przyrosty dzienne po 10 tys. i więcej punktów (chyba, że korzysta się z automatów). Czy te edycje są poprawne? Nie wiem, u nas na razie się (chyba) nie zdarzyły.


Sent from my iPhone using Tapatalk
LC and CM India and Poland
Image Image ImageImage
Marcin_S
Local Champ Mentor
Local Champ Mentor
 
Posts: 1547
Joined: Sat May 14, 2011 10:59 am
Location: Poland
Has thanked: 670 times
Been thanked: 498 times

Re: [Skrypt] WME Tools (WMET): Automatyczne sprawdzanie obsz

Postby Marcin_S » Sat Nov 30, 2013 6:45 am

Pl. Politechniki może być nadany uliczce a właściwie podjazdowi pod gmach i zgodnie z naszymi ustaleniami czyli jako nazwa węzła


Sent from my iPhone using Tapatalk
LC and CM India and Poland
Image Image ImageImage
Marcin_S
Local Champ Mentor
Local Champ Mentor
 
Posts: 1547
Joined: Sat May 14, 2011 10:59 am
Location: Poland
Has thanked: 670 times
Been thanked: 498 times

Re: Automatyczne sprawdzanie obszaru

Postby Marcin_S » Mon Nov 18, 2013 5:31 pm

14 Dyw. Piechoty Wlkp.
;)


Sent from my iPhone using Tapatalk
LC and CM India and Poland
Image Image ImageImage
Marcin_S
Local Champ Mentor
Local Champ Mentor
 
Posts: 1547
Joined: Sat May 14, 2011 10:59 am
Location: Poland
Has thanked: 670 times
Been thanked: 498 times

Re: Automatyczne sprawdzanie obszaru

Postby Krzysztof1964 » Thu Nov 28, 2013 4:20 pm

No dobrze ale co mam zrobić? Zgodnie z opisem ustawiam segment jako dwukierunkowy i co dalej jeśli poprzedni segment jest też jednokierunkowy i z tego pierwszego segmentu dalej nie ma żadnych strzałek w kierunku tego drugiego.
Image
Country Manager Poland
Krzysztof1964
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 209
Joined: Wed Jun 22, 2011 9:59 pm
Has thanked: 39 times
Been thanked: 38 times

Re: Automatyczne sprawdzanie obszaru

Postby Krzysztof1964 » Thu Nov 28, 2013 2:58 pm

Report connections: Soft turns
How to fix: check turns on the segment


Dostałem tego dwie tony. Po co mam sprawdzać te restrykcje jak wszystko dobrze?
Image
Country Manager Poland
Krzysztof1964
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 209
Joined: Wed Jun 22, 2011 9:59 pm
Has thanked: 39 times
Been thanked: 38 times

Re: Automatyczne sprawdzanie obszaru

Postby Krzysztof1964 » Thu Nov 28, 2013 2:55 pm

Report connections: Reverse connections (A->B)
How to fix: make the segment 'Two way', restrict turns on node A and then make the segment 'One way A->B' again


Po co się to robi?
Image
Country Manager Poland
Krzysztof1964
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 209
Joined: Wed Jun 22, 2011 9:59 pm
Has thanked: 39 times
Been thanked: 38 times

Re: Automatyczne sprawdzanie obszaru

Postby Krzysztof1964 » Thu Nov 28, 2013 6:12 am

berestovskyy wrote:Witam,
Przejmuję wnioski na automatyczne sprawdzanie miejscowości/obszaru. Sprawdzam:


Proszę o sprawdzenie https://www.waze.com/pl/editor/?zoom=0& ... FF&env=row
Image
Country Manager Poland
Krzysztof1964
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 209
Joined: Wed Jun 22, 2011 9:59 pm
Has thanked: 39 times
Been thanked: 38 times

Re: [Skrypt] WME Tools (WMET): Automatyczne sprawdzanie obsz

Postby berestovskyy » Sun Dec 01, 2013 10:14 am

To już historia. Zaczynało się wszystko od tego, że można było wnosić zmiany na mapie, na przykład wszystkim Torom dać nazwę "PKP".

Ale nawet taki najprostszy przypadek ma wyjątki. Na przykład, w niektórych miastach ulice dla pieszych z tramwajem są zaznaczone jako Tory, na Śląsku jest "Tramwaj Śląski" itd.

Raporty - to jest nowość w wersji 0.3, a w wersji 0.4 już chcę fixy wycofać kompletnie...
berestovskyy
 
Posts: 840
Joined: Fri Jul 15, 2011 1:50 pm
Has thanked: 246 times
Been thanked: 690 times

PreviousNext

Return to Poland

Who is online

Users browsing this forum: No registered users