Walcowanie "offline"

[ img ]

Moderators: redviper26, mousepl

Walcowanie "offline"

Postby ropati » Thu Feb 03, 2011 11:42 am

Próbowałem ostatnio nagrywać ślad w następujący sposób.
Będąc on-line przeglądałem/ściągałem mapę okolic planowanej trasy. Następnie wyłączałem wi-fi i przejeżdżałem drogę tylko z włączonym odbiornikiem gps. Oczywiście nagrywałem drogę którą jechałem i w aplikacji została ona zapisana na czerwono (częściowo jadąc po gotowej już mapie). Dopiero po powrocie do domu włączałem program i łączyłem się przez wi-fi. Ale logując się na www nie widzę, żeby się to miało przekopiować... nie wiem więc czy musze być cały czas on-line czy też po prostu muszę kilka dni poczekać na aktualizację profilu www. W miedzyczasie wyłączałem Waze w telefonie, ale czerwone trasy ciągle tam widnieją (tylko te najstarsze gdzies "zniknely").
A przy okazji - jeśli jadę trasą, w której kilkaset metrów jest już naniesione a reszta nie (i tak kilkukrotnie) - to trzeba ciągle włączać i wyłączać walcowanie? Przyznam, że to jest uciążliwe, no i troche staje się niebezpieczne, kiedy zamiast pilnować tego co się dzieje na drodze - patrzyłoby się ciągle czy jadę po drodze już przez kogoś zapisanej czy mam włączyć nagrywanie.
ropati
 
Posts: 1
Joined: Sat Jan 22, 2011 8:13 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Walcowanie "offline"

Postby freddiechopin » Thu Feb 03, 2011 11:56 am

Po pierwsze musisz poczekać aż pojawią się w archiwum Twoje trasy - teraz jest "zastój", od tygodnia nic się nie odświeżyło w tej kwestii. Niemniej jednak nagrywanie tras będąc offline działa albo i nie. Ponoć najlepiej być online na początku i końcu - ostatnio był gdzieś o tym wątek, jak poszukasz to znajdziesz. Co do techniki, to ja osobiście uważam, ze "walec" bardziej przeszkadza niż ułatwia, bo właśnie czasem zostawia ślad tuż obok drogi albo nawet na niej, a kasować segmenty można tylko będąc AM. Gdy pojawią się w archiwum Twoje trasy, to równie prosto można przekonwertować odcinki na drogi tam gdzie ich faktycznie nie ma - wystarczy kliknąć segment i wybrać "Create road from this segment".

4\/3!!
freddiechopin
 
Posts: 256
Joined: Sat Jan 15, 2011 1:08 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to Poland

Who is online

Users browsing this forum: No registered users