Czy to problem Waze, czy mojego telefonu ?

[ img ]

Moderators: redviper26, mousepl

Czy to problem Waze, czy mojego telefonu ?

Postby rysal » Sun Feb 27, 2011 10:43 am

Pytanko do Was - jak w tytule.
Od kilku dni zauważyłem, że w momencie zatrzymania się np. na światłach, symbol mojego auta(bo taki mam włączony) zmienia się w zieloną strzałkę. Następnie jak ruszam, to ta strzałka przesuwa się zgodnie z trasą,ale niestety nie przesuwa się mapa na kliencie. Czyli w pewnym momencie wyjeżdża poza ekran klienta. Dopiero jak tapnę w lewym dolnym rogu "moją lokalizację" wszystko wraca do normy. Ale wystarczy jeśli zatrzymam się znowu choćby na krótko, to zjawisko się powtarza.
Nie jest to raczej winą mojego GPSa, bo strzałka się przesuwa, poza tym inna nawigacja działa prawidłowo. Przeinstalowałem całą aplikację i dalej jest to samo.
[imghttps://s.waze.tools/c3.png][/img]
rysal
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 342
Joined: Sun Aug 29, 2010 5:07 pm
Location: Kraków
Has thanked: 14 times
Been thanked: 39 times

Re: Czy to problem Waze, czy mojego telefonu ?

Postby freddiechopin » Sun Feb 27, 2011 10:45 am

To jest problem nowej wersji na iPhone'a (chyba) i bety na Androida. Jaki masz telefon i jaką wersję?

4\/3!!
freddiechopin
 
Posts: 256
Joined: Sat Jan 15, 2011 1:08 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Czy to problem Waze, czy mojego telefonu ?

Postby rysal » Sun Feb 27, 2011 12:58 pm

Iphone 3GS z softem 4.2.1
Ale nie kojarzę tego z updatem softu. Może ???
[imghttps://s.waze.tools/c3.png][/img]
rysal
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 342
Joined: Sun Aug 29, 2010 5:07 pm
Location: Kraków
Has thanked: 14 times
Been thanked: 39 times

Re: Czy to problem Waze, czy mojego telefonu ?

Postby rlpl » Mon Feb 28, 2011 10:34 am

Ja też myślałem, że to problem mojego telefonu, ale dużo osób zgłasza to samo: http://www.waze.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=8221&start=30. Ty, jak pisałeś, masz wersję 2.1.x.x, Android beta to 2.0.99.x, czyli "prawie" to samo. Najwyraźniej jest jakiś błąd w całej gałęzi 2.1.x.x i to niezależny od platformy. Jako workaround masz przycisk Back, który przywraca śledzenie Twojego położenia - przynajmniej na Androidzie tak jest. Swoją drogą jeśli to jest błąd w kliencie, to powinieneś to mieć od początku instalacji tej wersji.
My previous login name was rl_pl.
rlpl
 
Posts: 495
Joined: Fri Oct 22, 2010 9:20 am
Location: Kraków, Poland
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Czy to problem Waze, czy mojego telefonu ?

Postby rysal » Mon Feb 28, 2011 7:42 pm

Jako workaround masz przycisk Back, który przywraca śledzenie Twojego położenia -

I tak też robię, ale jak muszę to robić na każdym skrzyżowaniu z czerwonym światłem, to już to jest wkurzające.
OK, ale przynajmniej wiem, że to problem ogólny. Dzięki za odpowiedź.
[imghttps://s.waze.tools/c3.png][/img]
rysal
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 342
Joined: Sun Aug 29, 2010 5:07 pm
Location: Kraków
Has thanked: 14 times
Been thanked: 39 times


Return to Poland

Who is online

Users browsing this forum: No registered users