Wisła

[ img ]

Moderators: mousepl, redviper26

Wisła

Postby mousepl » Sun Feb 27, 2011 4:09 pm

jregulski, jamnik69 i inni co tworzyli Wisłę między Toruniem a Warszawą jak tak macie robić to za tydzień usunę ten Landmark! Robicie to ze skali 1km czy co? Wyspy, drogi, stare zakola, porty, zatoczki - wszystko jest zalane wodą...
Kur** z Torunia do Włocławka poprawiałem 1 godzinę!
Jak robicie to róbcie to poprawnie! Będzie źle to następny robiąc drogę obok będzie musiał poprawiać. Zobaczcie między Toruniem a Bydgoszczą jak to wygląda a potem porównajcie swoją pracę na wschód od Torunia - Wisła od siekiery cięta.
Płock: http://world.waze.com/cartouche/?zoom=0 ... FFFFFFTTTT
Wyszogród: http://world.waze.com/cartouche/?zoom=0 ... FFFFFFTTTT
mousepl
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3141
Joined: Mon Nov 08, 2010 4:28 pm
Location: Bielsko-Biala, Poland
Has thanked: 1 time
Been thanked: 914 times

Re: Wisła

Postby rlpl » Mon Feb 28, 2011 10:23 am

Jeśli nic się nie zmieniło, to tylko area manager może edytować i kasować landmarki. Nawet jeśli teraz jest inaczej (ale ja nic o tym nie wiem), to koledzy pewnie rzeczywiście narysowali w skali 1 km i dopiero potem się zorientowali, że nic więcej nie da się zrobić. Na szczęście obszar "zalany wodą" głupio wygląda, ale nie blokuje nawigacji. jamnik69 chyba jest nieaktywny, widziałem jego stare ślady, ale żadnej innej aktywności od czasu, kiedy ja używam waze.
My previous login name was rl_pl.
rlpl
 
Posts: 495
Joined: Fri Oct 22, 2010 9:20 am
Location: Kraków, Poland
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Wisła

Postby jregulski » Mon Feb 28, 2011 5:42 pm

Kolego,
Jeżeli masz się tak spinać to nie gadaj tylko od razu usuwaj. Jak zauważyl rlpl nie ma to wpływu na nawigację, a zmiany nanosiłem na południe od Torunia nie dalej jak dwa dni temu! Wściekasz się jakbym ja czy ktokolwiek inny przebudował Ci cały Bydgoszcz. Zamiast tego dociągnij do końca DK25 (jest ślad), popraw connectivity na 5 (rozejście na dwupasmówkę od północy), połączenia na drogach (Karpacka/Tucholska) w Bydgoszczy - to ma znaczenie przy nawigacji. Nikt na tym forum się nie wścieka i nie napina na tych co jeżdzą pociągami, nie edytują własnych tras, zostawiają oddalone śmieci, nie sprawdzaja connectivity, itd itp. Każdy robi co może, żeby Waze było lepsze - jest to praca zbiorowa i jeżeli uważasz, że inni robią to gorzej niż Ty to poproś support o mastera na całą Polskę i zrób wszystko sam idealnie. Jeżeli przeszkadza Ci to co ja robiłem to pousuwaj to wszystko i zrób lepiej!
jregulski
 
Posts: 4
Joined: Wed Oct 27, 2010 6:07 pm
Location: Warszawa
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Wisła

Postby freddiechopin » Mon Feb 28, 2011 6:17 pm

jregulski wrote:Nikt na tym forum się nie wścieka i nie napina na tych co jeżdzą pociągami, nie edytują własnych tras, zostawiają oddalone śmieci, nie sprawdzaja connectivity, itd itp.

Hmmm... Akurat ja się o to wściekam [;

4\/3!!
freddiechopin
 
Posts: 256
Joined: Sat Jan 15, 2011 1:08 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Wisła

Postby jregulski » Mon Feb 28, 2011 7:38 pm

ok :) , ale Ty robisz to w innym tonie.... :)
Z tymi torami to przesadziłem, fakt - naprawdę nieedytowane wkurzają do granic, tym bardziej, że duża ilość odcinków jest drobno pociachana i w ogóle nie dotknięta przez autora :(
jregulski
 
Posts: 4
Joined: Wed Oct 27, 2010 6:07 pm
Location: Warszawa
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Wisła

Postby mousepl » Mon Feb 28, 2011 8:47 pm

Kolego jregulski nie jeżdżę 25 na północ, nie wiem jak to tam wygląda więc nie planuję edytować. Co jak wyedytuję wg śladów i błędnie zrobię zakazy skrętów?
Nie wściekam się jakbyś przebudował Bydgoszcz ale wściekam się, że jest to robione niechlujnie. Osobiście wolę nie zrobić nic (tak jak DK25) niż zrobić źle z 1km...
Drogę możesz zrobić byle jak (nie dotyczy miejsca przy skrzyżowaniach) bo sama się naciągnie wg GPS ale Landmarki trzeba ręcznie poprawiać a tego nikt nie poprawi TYLKO AM danego regionu, bo nie ma praw edycji do tego co się zrobiło jeśli go zapiszesz. Nie wszędzie znajdziesz AM bo nikt nie będzie wysyłał maila do supportu żeby dać mu AM dla obszaru na jedną edycję.
Dlatego apeluję żeby robić niektóre rzeczy bardziej starannie. Inni nie będą musieli poprawiać...
rlpl ma rację, obszar na szczęście nie przeszkadza w nawigacji bo swobodnie można jeździć po Landmarkach ale trochę denerwujące jest to, że Wisła zaczyna się ~100m od faktycznego brzegu. Jak ciągnąłem Wisłę od Torunia do Bydgoszczy to robiłem to w skali 20m...
mousepl
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3141
Joined: Mon Nov 08, 2010 4:28 pm
Location: Bielsko-Biala, Poland
Has thanked: 1 time
Been thanked: 914 times

Re: Wisła

Postby freddiechopin » Mon Feb 28, 2011 9:12 pm

mousepl wrote:Kolego jregulski nie jeżdżę 25 na północ, nie wiem jak to tam wygląda więc nie planuję edytować. Co jak wyedytuję wg śladów i błędnie zrobię zakazy skrętów?

To nic się nie stanie, byle droga była przejezdna. Zresztą nie ustawiając żadnych zakazów masz 99% szansę na powodzenie (;

4\/3!!
freddiechopin
 
Posts: 256
Joined: Sat Jan 15, 2011 1:08 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Wisła

Postby jregulski » Mon Feb 28, 2011 9:28 pm

Bez wątpienia jest racja wtym co piszesz.
Jednakże mam jedno krótkie pytanie - w oparciu o jakie mapy uzyskałes obraz przy 20m?
Z tego co mi wiadomo przy mapach Waze nie da sie zejść w okolicach np. Płocka poniżej skali 1000m ( http://world.waze.com/cartouche/?zoom=1 ... FFFFFFTTTT ) a jeżeli jawnie piszesz o skali 20m to mówimy o wykorzystaniu map Google.
Prawa strona podanej powyżej zatoki (przy "wyspie") jest ewidentnie pociągnięta po wzorcu z Google (na mapach Bing'a zatoka jest szersza na prawo, na Googze tak jak poprawiłeś).
Mam nadzieję, że czytając to forum zarówno w polsko jak i anglo języcznej wersji wiesz co robisz.
W oparciu o powyższe powstaje pytanie - o zarzucaną niechlujność i świadomość konsekwencji.
W tym temacie chyba jest więcej starszych stażem i doświadczeniem - może Oni powiedzą wyraźnie czym grożą takie działania.
BTW DK25 - z tego co widać są ślady i wykreślone drogi... wystarczy połączyć i dociągnąć.
jregulski
 
Posts: 4
Joined: Wed Oct 27, 2010 6:07 pm
Location: Warszawa
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Wisła

Postby mousepl » Tue Mar 01, 2011 7:14 am

sugerowalem sie openstreetmaps i gpmapa przy rysowaniu.
mousepl
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3141
Joined: Mon Nov 08, 2010 4:28 pm
Location: Bielsko-Biala, Poland
Has thanked: 1 time
Been thanked: 914 times

Re: Wisła

Postby freddiechopin » Tue Mar 01, 2011 7:51 am

mousepl wrote:Drogę możesz zrobić byle jak (nie dotyczy miejsca przy skrzyżowaniach) bo sama się naciągnie wg GPS

Nie naciągnie się - algorytm ten został częściowo wyłączony, ale przynajmniej teraz nie zmienia kierunkowości odcinków jednokierunkowych.

viewtopic.php?p=61857#p61857
viewtopic.php?f=15&t=7869

4\/3!!
freddiechopin
 
Posts: 256
Joined: Sat Jan 15, 2011 1:08 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to Poland

Who is online

Users browsing this forum: No registered users