Waze i omijanie korków (?)

[ img ]

Moderators: mousepl, redviper26

Re: Waze i omijanie korków (?)

Postby Dirty_Hairy » Thu Sep 11, 2014 2:00 pm

Główne drogi mogą mieć ustawiony poziom blokady. Wtedy może zmieniać je tylko starszy edytor. Tak działa zwykły edytor na stronie, więc nie wiem, czemu miałoby to funkcjonować inaczej z aplikacji.
Dirty_Hairy
 
Posts: 21
Joined: Thu Aug 28, 2014 9:04 pm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times

Re: Waze i omijanie korków (?)

Postby Zniwek » Thu Sep 11, 2014 1:45 pm

Przeliczył trasę Tobie.

Mi chodzi o to, że po Twoim jednym zgłoszeniu zamknięcia, chyba nie wpłynie to jeszcze na trasy innych osób. Takie zabezpieczenie, żeby ktoś głównej drogi nagle nie zablokował na amen ;)
Zniwek
Map Editor - level 3
Map Editor - level 3
 
Posts: 1673
Joined: Sun Mar 03, 2013 10:44 pm
Location: Luboń
Has thanked: 220 times
Been thanked: 169 times

Re: Waze i omijanie korków (?)

Postby mto6 » Tue Sep 09, 2014 8:03 pm

Zniwek wrote:Wydaje mi się że jedno zgłoszenie nic nie da.

Zrobiłem mały teścik i zadziałało bez zarzutu. Bo zgłoszeniu blokady Waze natychmiast przeliczył trasę. Jedyny problem to te strzałeczki, które nie są zbyt poręczne, ale wszystko działa jak trzeba.
mto6
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 391
Joined: Fri Oct 04, 2013 8:01 pm
Has thanked: 38 times
Been thanked: 41 times

Re: Waze i omijanie korków (?)

Postby Tobjas » Tue Sep 09, 2014 5:57 pm

Dokładnie u mnie również działa tak jak pisałem i proszę mi nie wmawiać :) dodałem ostatnio adres mojego bloku bo GM prowadzi gdzieś przy głównej ulicy a po mojej edycji Waze prowadzi mnie centralnie na parking pod blokiem. Dodałem nad blokiem pkt orientacyjny i wprowadziłem dokładny adres.

Edit
Odp napisana pod postem giekollo na stronie 4 :)
Pozdrawiam
Tobjas
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 564
Joined: Sat Feb 09, 2013 5:13 pm
Location: Łask
Has thanked: 168 times
Been thanked: 47 times

Re: Waze i omijanie korków (?)

Postby Zniwek » Tue Sep 09, 2014 5:49 pm

Wydaje mi się że jedno zgłoszenie nic nie da.

Na szczęście mi Waze zawsze ładnie zmienia trasę. AM ciągle każe zawracać -.-

Raz, w ferie chyba, okazało się że DK5 ma czerwoną strzałeczkę w jednym miejscu. Szybko wymyślilo objazd, ale domyšl się czemu ;)

Oczywiście jakl edytor, szybko odnalazłem ten segment, sprawdzając w którym miejscu jeszcze można jechać 5 wg Waze. Zwykły użytkownik zapewne wyłączy i da 1 gwiazdkę w Play za dziwne trasy.
Zniwek
Map Editor - level 3
Map Editor - level 3
 
Posts: 1673
Joined: Sun Mar 03, 2013 10:44 pm
Location: Luboń
Has thanked: 220 times
Been thanked: 169 times

Re: Waze i omijanie korków (?)

Postby mto6 » Tue Sep 09, 2014 5:10 pm

Wydawało mi się, że zgłoszenie zamknięcia drogi działa od razu dla użytkownika, który je zgłosił. Może jednak tylko się pojawia na mapie?
mto6
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 391
Joined: Fri Oct 04, 2013 8:01 pm
Has thanked: 38 times
Been thanked: 41 times

Re: Waze i omijanie korków (?)

Postby gienkollo » Tue Sep 09, 2014 4:06 pm

U mnie adresy dodane są wyszukiwane przez Waze, także nie zgadzam się, zresztą możesz sprawdzić dowolny nr na ulicy odrodzenia w chorzowie która zanumerowałem całą.
Edit, jednak nie... po sprawdzeniu wyznaczenia punkty docelowe się znacznie różnią.
gienkollo
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 153
Joined: Wed Jan 15, 2014 8:01 pm
Location: Chorzów
Has thanked: 211 times
Been thanked: 13 times

Re: Waze i omijanie korków (?)

Postby Zniwek » Tue Sep 09, 2014 10:46 am

Tak jak pisałem wcześniej - szukanie adresów Waze NIE DZIAŁA.
Możesz sobie dodawać ile chcesz, ale to strata Twojego czasu. Lepiej dodaj drogi, których brakuje ;)

Google zazwyczaj trafia w dobre miejsce, choć nie zawsze. Mi bez różnicy, bo za każdym razem sprawdzam cel dokładnie, przytrzymuję palcem na mapie i tam prowadzę. Nieważne czy ma numer czy nie.
Zniwek
Map Editor - level 3
Map Editor - level 3
 
Posts: 1673
Joined: Sun Mar 03, 2013 10:44 pm
Location: Luboń
Has thanked: 220 times
Been thanked: 169 times

Re: Waze i omijanie korków (?)

Postby Dirty_Hairy » Tue Sep 09, 2014 9:36 am

Zniwek wrote:(...)

Szczerze powiem, że powinno być włączone w takim stanie jak teraz. Szuka po numerach zarówno z Google jak i Waze. Można sobie wybrać wynik i tyle. A nie tylko wybór ulic, tak jak jest teraz.


No problem mam taki, że wyszukiwałem kilka testowych adresów z numerem dodanym do segmentu i łapie tylko Google. Sprawdzałem numery dodane wcześniej i niektóre przeze mnie i nic. Nie znajduje też numerów dodanych do obiektów.

Omijanie korków więc działa raczej dobrze, ale muszę albo dokładnie wskazać miejsce docelowe, albo wiedzieć, że Google dobrze trafi.
Dirty_Hairy
 
Posts: 21
Joined: Thu Aug 28, 2014 9:04 pm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times

Re: Waze i omijanie korków (?)

Postby Zniwek » Mon Sep 08, 2014 8:04 pm

Mój blok też w miarę znajduje, choć wynik to "31" i nic to nikomu nie powie, a poza tym jest dość nisko. Nazwa bloku musiałaby zawierać całość, czyli "Sikorskiego 31", ale to już prowadzi do bałaganu na mapie :/
Zniwek
Map Editor - level 3
Map Editor - level 3
 
Posts: 1673
Joined: Sun Mar 03, 2013 10:44 pm
Location: Luboń
Has thanked: 220 times
Been thanked: 169 times

PreviousNext

Return to Poland

Who is online

Users browsing this forum: ZbychorR