Stara Rudna dodać numer domu 9

Problem z edycją mapy? Opisz go tutaj.

Moderators: redviper26, mousepl

Stara Rudna dodać numer domu 9

Postby KubaGum » Wed Feb 06, 2019 9:56 am

Zaznaczony budynek mieszkalny ma nr 9

https://www.waze.com/pl/editor?env=row& ... 413&zoom=6
KubaGum
 
Posts: 32
Joined: Sat Feb 10, 2018 9:24 pm
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Re: Stara Rudna dodać numer domu 9

Postby jarkaz » Thu Feb 07, 2019 12:31 am

Zatwierdziłem utworzenie miejsca i zmieniłem na ''budynek mieszkalny'. Nie nadajemy nazwy ''dom'', bo takich miejsc byłoby tysiące. Ciężko by było wyszukać. Do tego służy opcja w apce, gdzie można ustawić swoje miejsce pracy oraz miejsce zamieszkania.
jarkaz
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 2923
Joined: Tue Apr 08, 2014 5:04 pm
Location: Sochaczew, Poland
Has thanked: 841 times
Been thanked: 523 times

Re: Stara Rudna dodać numer domu 9

Postby KubaGum » Fri Feb 15, 2019 11:47 am

jarkaz wrote:Zatwierdziłem utworzenie miejsca i zmieniłem na ''budynek mieszkalny'. Nie nadajemy nazwy ''dom'', bo takich miejsc byłoby tysiące. Ciężko by było wyszukać. Do tego służy opcja w apce, gdzie można ustawić swoje miejsce pracy oraz miejsce zamieszkania.


Dodałem zgodnie z instrukcją kilka następnych budynków mieszkalnych. Np nr 17.
Jednak WAZE nadal "nie widzi" tych numerów i nie wyznacza trasy, zarówno na mapie na żywo jak i w aplikacji.
KubaGum
 
Posts: 32
Joined: Sat Feb 10, 2018 9:24 pm
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Re: Stara Rudna dodać numer domu 9

Postby mareku188 » Tue Feb 19, 2019 5:25 pm

Aby numery były widoczne w aplikacji musi minąć min. 2 aktualizacje mapy. Dodatkowo trzeba wymusić odświeżenie map tiles


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mareku188
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 447
Joined: Fri Mar 27, 2015 11:04 am
Location: Jabłonna, Poland
Has thanked: 314 times
Been thanked: 89 times

Re: Stara Rudna dodać numer domu 9

Postby KubaGum » Wed Feb 20, 2019 9:23 am

mareku188 wrote:Aby numery były widoczne w aplikacji musi minąć min. 2 aktualizacje mapy. Dodatkowo trzeba wymusić odświeżenie map tiles


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Dzięki.
A jak się wymusza odświeżenie map tiles?
KubaGum
 
Posts: 32
Joined: Sat Feb 10, 2018 9:24 pm
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Re: Stara Rudna dodać numer domu 9

Postby mareku188 » Wed Feb 27, 2019 9:57 am

W temacie dodawania numerów domów w WME - https://wazeopedia.waze.com/wiki/Global ... umber_Tips (niestety po angielsku)
mareku188
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 447
Joined: Fri Mar 27, 2015 11:04 am
Location: Jabłonna, Poland
Has thanked: 314 times
Been thanked: 89 times


Return to Błędy mapy do poprawy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users