Świdnik, Lotników Polskich - problem z ważnym rondem  Topic is solved

Problem z edycją mapy? Opisz go tutaj.

Moderators: mousepl, redviper26

Re: Świdnik, Lotników Polskich - problem z ważnym rondem

Postby maciej_friedel » Wed Feb 26, 2014 10:46 am

Teraz jest git :)
maciej_friedel
 
Posts: 230
Joined: Sat Dec 17, 2011 11:21 pm
Location: Poland - Wrocław
Has thanked: 15 times
Been thanked: 35 times

Re: Świdnik, Lotników Polskich - problem z ważnym rondem

Postby maciej_friedel » Wed Feb 26, 2014 8:44 am

jakie numery, daj linka.

EDIT:
a już widzę chodzi o numery domów. To skrypt google. Poprzyklejali numery końców drug z map google. Większość tych numerów jest ... zjebana, więc trzeba poprawiać.
Najlepiej na podstawie geoportalu.
A i rondo powinno mieć klasę ulicy głównej.
No i zaraz obok rondko do poprawy.
https://www.waze.com/pl/editor/?lon=22. ... =243652970
A tutaj:
https://www.waze.com/pl/editor/?lon=22. ... =209461827
jest zakaz ?

maciek
maciej_friedel
 
Posts: 230
Joined: Sat Dec 17, 2011 11:21 pm
Location: Poland - Wrocław
Has thanked: 15 times
Been thanked: 35 times

Re: Świdnik, Lotników Polskich - problem z ważnym rondem

Postby maciej_friedel » Sat Feb 15, 2014 9:31 am

Najprościej i najszybciej jest je usunąć i narysować na nowo. Po prostu to zrób. Nikt nie będzie miał o to pretensji jeżeli zrobisz je dobrze :)
Pamiętaj tylko aby rondo stworzyć ,,na raz''. Czyli schodzisz wszystkimi drogami do środka i rysujesz okrąg.
Jeżeli do stworzonego ronda dokłada się drogi validator potem krzyczy. Takie doklejanie jest nieprawidłowe.

maciek
maciej_friedel
 
Posts: 230
Joined: Sat Dec 17, 2011 11:21 pm
Location: Poland - Wrocław
Has thanked: 15 times
Been thanked: 35 times

Re: Świdnik, Lotników Polskich - problem z ważnym rondem

Postby liuki » Fri Feb 14, 2014 11:40 pm

Naprawiłem to nieszczęsne rondo. Swoją drogą niezły kwiatek :D
liuki
 
Posts: 12
Joined: Mon Oct 25, 2010 2:33 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Świdnik, Lotników Polskich - problem z ważnym rondem

Postby Zniwek » Wed Feb 12, 2014 4:53 pm

Powalczyć można na dobre argumenty, ja wolę takie rozwiązania ^^
Oczywiście w tym wypadku walka będzie o zasady tworzenia map :D

Aww, nie zauważyłem że tamten post wyżej to mój 500. oO
Zniwek
Map Editor - level 3
Map Editor - level 3
 
Posts: 1673
Joined: Sun Mar 03, 2013 10:44 pm
Location: Luboń
Has thanked: 220 times
Been thanked: 169 times

Re: Świdnik, Lotników Polskich - problem z ważnym rondem

Postby Marcin_S » Wed Feb 12, 2014 2:55 pm

maciej_friedel wrote:
Zniwek wrote:Bez spiny, nie próbuję wywołać konfliktu

A najlepiej to na wakacje zrobić zlot napić się wódki i wtedy nawet kłótnie maja inny wymiar :D

Bozia dała rączki, żeby się nie kłócić a przez forum to się z rączek nie da skorzystać :D no to i "kłótnie" się zdarzają.
Marcin_S
Local Champ Mentor
Local Champ Mentor
 
Posts: 1508
Joined: Sat May 14, 2011 10:59 am
Location: Poland
Has thanked: 644 times
Been thanked: 476 times

Re: Świdnik, Lotników Polskich - problem z ważnym rondem

Postby Zniwek » Wed Feb 12, 2014 1:33 pm

Ale autostrady mieliśmy chyba bloknąć na co najmniej 3, bo ktoś może to pomieszać, a nieprzejezdna autostrada to już katastrofa, prawda? Fakt że blokada na 4 już mnie zirytowała w kilku miejscach, bo była naprawdę dziwna i bezzasadna. Albo wszystko albo nic, bo nagle się okazuje że nie mogę jednego głupiego węzła zrobić, a inne owszem.

Zlot, czemu nie :P
Tylko nie wiem czy się uda zebrać jakąś ekipę i gdzie wtedy wszystkim by pasowało.
Zniwek
Map Editor - level 3
Map Editor - level 3
 
Posts: 1673
Joined: Sun Mar 03, 2013 10:44 pm
Location: Luboń
Has thanked: 220 times
Been thanked: 169 times

Re: Świdnik, Lotników Polskich - problem z ważnym rondem

Postby maciej_friedel » Wed Feb 12, 2014 11:56 am

Zniwek wrote:Bez spiny, nie próbuję wywołać konfliktu


I dokładnie o to chodzi. Bawmy się waze a nie bijmy o niego :D
Ja jestem zwolennikiem nie blokowania niczego na wysokich poziomach. Bo jak to na naszych drogach bywa często się coś zmienia. Nie warto blokować komuś możliwości edycji tylko dlatego, że ma niski poziom a nie, że ma wiedzę co się tam dzieje.

A najlepiej to na wakacje zrobić zlot napić się wódki i wtedy nawet kłótnie maja inny wymiar :D
maciej_friedel
 
Posts: 230
Joined: Sat Dec 17, 2011 11:21 pm
Location: Poland - Wrocław
Has thanked: 15 times
Been thanked: 35 times

Re: Świdnik, Lotników Polskich - problem z ważnym rondem

Postby Zniwek » Wed Feb 12, 2014 11:34 am

To nie miało być śmieszne. Ja apeluję, żebyś może zajął się rzeczami do których masz dostęp. Jeśli wiesz że robiłeś coś dawno, co doceniam bo na pewno było to całe mnóstwo roboty, to warto teraz to poprawić według nowych wytycznych i upewnić się że wszystko gra tak jak powinno. Miałem też na myśli użytkownika o nicku rl_pl, który nie wiem czemu zablokował akurat ten i równoległy segment, a innych nie. Zaskoczyło mnie że nie mogłem tego nazwać, a wszystko wokół zupełnie bez blokad.
https://www.waze.com/pl/editor/?lon=17. ... 61&env=row

Poza tym, czasami warto wspomnieć o czymś ogólnie, a nie do konkretnej osoby, a ona postara się poprawić. A o Wrocław nie mam pretensji przecież tylko do Ciebie, bo nie wiem czy akurat Ty masz tam pełen zasięg, natomiast są tam osoby które się tym zajmują. Zerknijcie na te nowe wytyczne i sprawdźcie te zjazdy, możesz też poblokować autostrady na 3 czy 4 poziom, w miejscach gdzie już są zrobione. Zobaczcie też ile tam jest zgłoszeń o błędach. Nie znam Wrocławia i nie chcę przy tym grzebać, ale mogę pomóc.

Bez spiny, nie próbuję wywołać konfliktu, lecz byłem nie w humorze widząc jak ktoś mi znów namieszał na moim terenie, rozwalając 3 miasta. A to ciężko znaleźć i straciłem z pół godziny na 3 głupie błędy... Dlatego reagowałem zbyt ostro, lecz w dobrych intencjach.
Zniwek
Map Editor - level 3
Map Editor - level 3
 
Posts: 1673
Joined: Sun Mar 03, 2013 10:44 pm
Location: Luboń
Has thanked: 220 times
Been thanked: 169 times

Re: Świdnik, Lotników Polskich - problem z ważnym rondem

Postby maciej_friedel » Wed Feb 12, 2014 9:06 am

wlodek76 wrote:Wytyczając trasę z Poznania do Świdnika natknąłem się na trasie na taki kwiatek :(


Pozdejmowałem Ci blokady proszę popraw żeby było dobrze. Zwłaszcza żeby na rondzie nie było w jednym punkcie wjazd i wyjazd.

maciek
maciej_friedel
 
Posts: 230
Joined: Sat Dec 17, 2011 11:21 pm
Location: Poland - Wrocław
Has thanked: 15 times
Been thanked: 35 times

Next

Return to Błędy mapy do poprawy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users