[Script] Livemap Navigation Browser Addon [Deprecated]

Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Moderators: Unholy, bextein

Forum rules
Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

DO NOT START a new thread unless it is about a new idea. Keep discussion of existing tools within the main thread for that tool.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Livemap Navigation Browser Addon (v0.6)

Postby jasonh300 » Tue Aug 21, 2012 11:30 am

Save the script to your desktop. Then open Settings / Extensions. There's a checkbox in there for Developer Mode or something like that. Once you have that enabled, un-maximize the chrome window and drag the script file into the extensions window.
jasonh300
EmeritusChamps
EmeritusChamps
 
Posts: 15136
Joined: Fri Oct 28, 2011 4:26 pm
Location: New Orleans, LA, USA
Has thanked: 408 times
Been thanked: 986 times

Re: [Script] Livemap Navigation Browser Addon (v0.6)

Postby iainhouse » Fri Jan 18, 2013 1:43 am

Seems to be working correctly, although I haven't had many opportunities to use it recently. :D
ImageImageImage
UK AdminsUK WikiWaze FAQWMEFU Script :ugeek:
I want to go to a commune in Vermont and deal with no unit of time shorter than a season
iainhouse
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 17116
Joined: Mon Jul 23, 2012 5:16 pm
Location: on the road from London to insanity, with Waze HQ in the driving seat
Has thanked: 1780 times
Been thanked: 6113 times

Re: Livemap Navigation Browser Addon (v0.6)

Postby HavanaDay » Mon Nov 19, 2012 2:05 pm

Looks like it was working now Tim. Thanks for the update.

I too would be interested in the extra toll tag if it becomes relevant. BTW, not sure if this has been asked or answered but does the query return travel times for segments? I was thinking this might be helpful to figure out why some routes get routed certain ways.
HavanaDay
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 1807
Joined: Fri Sep 03, 2010 6:08 pm
Has thanked: 216 times
Been thanked: 212 times

Re: Livemap Navigation Browser Addon (v0.6)

Postby HavanaDay » Thu Nov 15, 2012 8:34 pm

AlanOfTheBerg wrote:I see the same today. A few directions, lots of "none" rows, and a few more directions.

EDIT: The "none" entries correspond to mileage markers every .1 miles. They've definitely made changes to the response of the RoutingRequest as these "NONE" markers have not existed until very recently. The returned JSON text is significantly longer now, and full of those NONE entries.


Doing a little research with the edit map and the "NONE" markers. What it looks like to me is every junction that has no effect on the directions gets a "NONE" marker. Do you agree with that assessment?
HavanaDay
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 1807
Joined: Fri Sep 03, 2010 6:08 pm
Has thanked: 216 times
Been thanked: 212 times

Re: Livemap Navigation Browser Addon (v0.6)

Postby HavanaDay » Thu Nov 15, 2012 4:00 pm

Is this broken for anyone else today? Tried to do directions from Charlotte, NC to Upper Marlboro, MD and the direction list seems to be working just getting a lot of the text "none" listed for non existant turns.

Never seen that before.
HavanaDay
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 1807
Joined: Fri Sep 03, 2010 6:08 pm
Has thanked: 216 times
Been thanked: 212 times

Re: [Script] Livemap Navigation Browser Addon (v0.74) - July

Postby gohamstergo » Thu Jul 11, 2013 10:45 pm

New version working great. Small side note, as of this writing, "Installed 8,888 times" :P
Image
gohamstergo
 
Posts: 512
Joined: Mon Dec 12, 2011 8:11 pm
Location: North Texas, USA
Has thanked: 39 times
Been thanked: 21 times

Re: Livemap Navigation Browser Addon

Postby gogo2000 » Mon Jan 02, 2012 9:39 pm

Timbones wrote:I've made an addon script for Firefox* and Chrome that displays the navigation list for a route in the Livemap.
[...]

Thx a lot for this script.
Gogo2000
Area Manager: France : Haute-Saône(70) + Doubs(25) + Jura(39)
Waze Android
Image
N'hésitez pas à me contacter en MP pour toute demande d'édition dans ma zone.
gogo2000
 
Posts: 418
Joined: Thu Jun 16, 2011 6:49 pm
Location: Fondremand - Haute-Saône - France
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times

Re: [Script] Livemap Navigation Browser Addon (v0.72) - Jan

Postby foxitrot » Wed Apr 03, 2013 2:06 pm

Timbones wrote:
foxitrot wrote:I've seen a route, which made a U-turn on a roundabout... This addon's turn instruction for the corresponding route's part was a plain "roundabout u" without a corresponding icon.

Could the instruction be fixed/tweaked/enhanced? ;)

Like this? Waze Livemap Navigation Script [Beta]

Thanks :)

This was a very fast fix, thanks as well ;)
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (on N-E52), while
trying to get used to the good new asocial Android 4.xx.0.yyy (on OP-X March-me-Low).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 14395
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 2548 times
Been thanked: 1153 times

Re: [Script] Livemap Navigation Browser Addon (v0.72) - Jan

Postby foxitrot » Wed Apr 03, 2013 9:26 am

I've seen a route, which made a U-turn on a roundabout, using this icon in an UR:
Image
This addon's turn instruction for the corresponding route's part was a plain "roundabout u" without a corresponding icon.

Could the instruction be fixed/tweaked/enhanced? ;) Something like
Code: Select all
              case "ROUNDABOUT_ENTER":
              case "ROUNDABOUT_EXIT":           dirImage = "big_directions_roundabout"; break;
+             case "ROUNDABOUT_U":              dirImage = "big_directions_roundabout_u"; break;
              default: dirImage = '';
----
            opcode = opcode.replace(/ROUNDABOUT_(ENTER|EXIT)/, 'at the roundabout, take ');
+           opcode = opcode.replace(/ROUNDABOUT_U/, 'at the roundabout, make a U-turn');
            opcode = opcode.toLowerCase().replace(/_/, ' ');

...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (on N-E52), while
trying to get used to the good new asocial Android 4.xx.0.yyy (on OP-X March-me-Low).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 14395
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 2548 times
Been thanked: 1153 times

Re: Livemap Navigation Browser Addon (v0.6)

Postby foxitrot » Thu Jan 10, 2013 10:29 am

foxitrot wrote:
Timbones wrote:
  • Shows links in popup for next and previous instructions

I think that a "next »" link is not necessarily displayed also in the "arrive at destination" bubble.

I've finally convinced myself to patch this (around line 333), possibly Tim will think out something more elegant:
Code: Select all
    // add link to next instruction
    var nextLink = '';
    if (popupIndex > 1)
      nextLink += ' <a href="#" onclick="return jumpNext(' + (popupIndex-1) + ');">&laquo; back</a>'
>   instruction = document.getElementById('_jumpTo' + (popupIndex+1));
>   if (instruction)
      nextLink   += ' <a href="#" onclick="return jumpNext(' + (popupIndex+1) + ');">next &raquo;</a>'

    var lonlat = new OpenLayers.LonLat(lon = lon, lat = lat);
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (on N-E52), while
trying to get used to the good new asocial Android 4.xx.0.yyy (on OP-X March-me-Low).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 14395
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 2548 times
Been thanked: 1153 times

PreviousNext

Return to Addons, Extensions, and Scripts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users