Adding new gas stations - manual

The place to get information and ask questions about everything to do with properly and successfully editing the Waze Map.

Use this forum for all general editing questions, and the sub-forums for specific types of Waze Map Editor features.

Moderators: krankyd, Unholy

Re: Adding new gas stations - manual

Postby aka_serge » Wed Aug 08, 2012 8:35 pm

Good job! Confirm duplicate wrong brands.

Отправлено с моего HTC One S через Tapatalk
aka_serge
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 604
Joined: Thu Jun 16, 2011 3:51 am
Location: Moscow, Russia
Has thanked: 133 times
Been thanked: 81 times

Re: Adding new gas stations - manual

Postby AlanOfTheBerg » Wed Aug 22, 2012 4:54 am

mtbusa88 wrote:I am not able to add Gas Stations in the USA on the World Server. Is there a time frame to have this available? Thank you!

That makes no sense. Why would you even think to try that? The US map is not on the World Server. Please do not do things you do not understand.
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.0.6 | Waze v3.7.9.992
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19476
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 651 times
Been thanked: 2250 times

Re: Adding new gas stations - manual

Postby AlanOfTheBerg » Wed Aug 22, 2012 5:57 pm

All the info is available in the wiki as well. You are encouraged to read the editing manual.
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.0.6 | Waze v3.7.9.992
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19476
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 651 times
Been thanked: 2250 times

Re: Adding new gas stations - manual

Postby AlanOfTheBerg » Tue Oct 02, 2012 3:06 pm

What country are you in? (It would be helpful to at least add your country to your forum profile so it shows with your posts.)
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.0.6 | Waze v3.7.9.992
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19476
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 651 times
Been thanked: 2250 times

Re: Adding new gas stations - manual

Postby AlanOfTheBerg » Thu Nov 21, 2013 5:25 pm

SabbraCadabra wrote:Here in Brazil we have some "unbranded" gas stations, how should I name it?
Independent?

For the US at least, we put the name of the station/store in the Name, and leave the Brand blank. Do not select Unbranded.
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.0.6 | Waze v3.7.9.992
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19476
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 651 times
Been thanked: 2250 times

Re: Adding new gas stations - manual

Postby AndyPoms » Wed Aug 22, 2012 5:00 pm

mtbusa88 wrote:
AlanOfTheBerg wrote:
mtbusa88 wrote:I am not able to add Gas Stations in the USA on the World Server. Is there a time frame to have this available? Thank you!

That makes no sense. Why would you even think to try that? The US map is not on the World Server. Please do not do things you do not understand.


Thank you for replying with such encouraging message to my simple question. I was inquiring how I can add gas stations to my area, and the information I found in this forum stated that the gas station portion is only available on the world servers, however, I was not able to add that. So, my lack of understanding is directly related to the lack of information, not my ignorance of how to computers. So, if there is a resource that can assist people using the USA servers, that information should be more clearly described, so "idiots" like myself can better participate in this community.

Also, I was made aware of the toll road and gas station function on my droid app. That message did not mention that the Gas Station portion was only available one the world servers.

In the future, it would be more helpful to try to help those that want to see this project succeed, rather than treat them like idiots.


The root of the problem is your misunderstanding of the infrastructure... There is the NA Server (USA & Canada accessible at www.waze) and the ROTW Server (Rest Of The World at world.waze.com) & the Israeli Server. EVERYTHING is separate between the servers except usernames which NA & ROTW share (Israel is still separate), which is why a dashboard shows incorrect info when you log into the wrong server & why you can't edit roads in Europe on the NA server & can't edit in the USA on the ROTW server.

There are 2 Gas Prices infrastructure too... In ROTW, it uses the Gas Station landmarks to tell the system about Gas Stations that need prices. In NA, the locations of Gas Stations is provided by a 3rd party and we don't have access to that system (yet)...

All the info is available in this post: http://www.waze.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=23354

Bottom line, in the USA, you can't add stations to the list (yet).
Image
Waze Champ & Forum Moderator
USA Country Manager
Senior Area Manager: State of Connecticut
Wiki: Editing | Best Practices | FAQ
AndyPoms
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5925
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:34 pm
Location: Hartford, CT
Has thanked: 89 times
Been thanked: 887 times

Re: Adding new gas stations - manual

Postby AndyPoms » Fri Aug 24, 2012 4:14 pm

emerson42 wrote:It seems like there is the ability to add Gas Station landmarks on the US editor, or at least I've been doing so. Perhaps they aren't linked to the actual display on the client, but they do exist in our map. I know our client has the corresponding gas stations as well.


They do display on the client... and suppress automatic traffic jams & problem reports of cars driving through them (and presumably filling up) while Waze is running...
Image
Waze Champ & Forum Moderator
USA Country Manager
Senior Area Manager: State of Connecticut
Wiki: Editing | Best Practices | FAQ
AndyPoms
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5925
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:34 pm
Location: Hartford, CT
Has thanked: 89 times
Been thanked: 887 times

Re: Adding new gas stations - manual

Postby Artuuras » Tue Sep 04, 2012 5:49 am

In the Editor on INTL server under + sign, in addition to +road, +roundabout and +landmark we already have options +gas station and +parking lot.
Somebody, wiki editors, change The Wiki please. http://tinyurl.com/addWazegas I have not experience in that, I'm just map editor :(
WAZE'ing: Lithuania
WAZE 3.7.3.0 Samsung Galaxy mini Android 2.2.1
Artuuras
 
Posts: 45
Joined: Mon Oct 17, 2011 4:11 pm
Location: Kaunas, Lithuania
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Adding new gas stations - manual

Postby Artuuras » Tue Sep 11, 2012 3:55 am

gorankav wrote:Maybe a word in this direction shall be added to the wiki.
+1

I use parking lot roads in this case. Is it ok ?
https://world.waze.com/editor/?lon=23.8 ... rks=358488
And some times on the road I can't see gas stations in my client. Even at max resolution. And I know it IS there in the map. Should I try to make it biger landmark ? How big? Or may be not a problem? ;) May be situaton will change when you, guys, switch gas stations ON in Lithuania?
WAZE'ing: Lithuania
WAZE 3.7.3.0 Samsung Galaxy mini Android 2.2.1
Artuuras
 
Posts: 45
Joined: Mon Oct 17, 2011 4:11 pm
Location: Kaunas, Lithuania
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Adding new gas stations - manual

Postby azmisaid99 » Thu Jan 17, 2013 2:18 am

Can we use gas station symbol instead of landmark area?
azmisaid99
 
Posts: 7
Joined: Sun Jan 06, 2013 4:36 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Next

Return to Waze Map Editor

Who is online

Users browsing this forum: bgodette, jdm7999, jstrangfeld, LeighGr, MisterTodd