Adding House Numbers

The place to get information and ask questions about everything to do with properly and successfully editing the Waze Map.

Use this forum for all general editing questions, and the sub-forums for specific types of Waze Map Editor features.

Moderators: krankyd, Unholy

Adding House Numbers

Postby AlanOfTheBerg » Sun Sep 16, 2012 1:56 pm

Currently you cannot.8


--
If it looks strange, or I used bad grammar or misspelled anything, it's my phone's fault.
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.1 | Waze v3.7.9.925
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19496
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 654 times
Been thanked: 2257 times

Re: Adding House Numbers

Postby AlanOfTheBerg » Tue Sep 18, 2012 6:43 pm

DallasGrant wrote:When I get an error with house numbers, I often send a report to bing ... they usually correct it in less than a month

Wow, really? You have the magic touch. I've reported a handful of incorrect address locations up to 8 times over the course of 6 months and haven't seen any of them fixed.
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.1 | Waze v3.7.9.925
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19496
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 654 times
Been thanked: 2257 times

Re: Adding House Numbers

Postby AlanOfTheBerg » Mon Dec 10, 2012 4:51 pm

jeanphilippedrouin78 wrote:I did a bunch of house numbering and my Dashboard still show house numbers 0. I believe now that it is pointless now to put time on that cause first Waze curently does't use that for navogation and second the promised points are not at the Rendez-Vous.

If you're only editing for points, you should get a new hobby. Waze does use internal address numbers in certain countries. And soon, will start to use internal address numbers for app-side address searches as well as POIs. It is not a futile effort. Just maybe no extra points.
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.1 | Waze v3.7.9.925
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19496
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 654 times
Been thanked: 2257 times

Re: Adding House Numbers

Postby AlanOfTheBerg » Tue Dec 11, 2012 3:07 am

jeanphilippedrouin78 wrote:It's maybe not a futile effort but it is painful and right now useless. The priority is more to naming street and fixing problems and there is so much work to do still in this field in the area I drive in.

I wouldn't say useless. What will be useless is if Waze starts relying on internal address numbers and that data isn't accurate because not enough of us have entered or verified the info.

I would hope they would give us some warning...
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.1 | Waze v3.7.9.925
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19496
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 654 times
Been thanked: 2257 times

Re: Adding House Numbers

Postby AlanOfTheBerg » Fri Mar 22, 2013 9:56 pm

See the "House Numbers will be down for a while" topic.
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.1 | Waze v3.7.9.925
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19496
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 654 times
Been thanked: 2257 times

Re: Adding House Numbers

Postby alarlo » Tue Mar 26, 2013 11:00 pm

Hi,
I have a corner house and Waze usually routes me to the side of my house. Is there any way to fix the house number so that I'll end up in front of my house rather than the side of my house?
Thanks
alarlo
 
Posts: 13
Joined: Wed Apr 13, 2011 3:12 am
Has thanked: 45 times
Been thanked: 0 time

Re: Adding House Numbers

Postby AlexN-114 » Sun Sep 16, 2012 2:47 pm

.. or only with the old editor. ;)
The link (international) is: https://world.waze.com/cartouche_old
Last edited by AlexN-114 on Sun Sep 16, 2012 3:03 pm, edited 1 time in total.
best regards Alex ;)
AM Waldviertel (NÖ)/Forest quarter (Lower Austria) / CM Austria
Image
AlexN-114
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 426
Joined: Thu Jun 21, 2012 7:22 pm
Location: Wien, Österreich (Vienna, Austria)
Has thanked: 107 times
Been thanked: 157 times

Re: Adding House Numbers

Postby AndyPoms » Sun Sep 16, 2012 3:10 pm

AlexN-114 wrote:.. or only with the old editor. ;)
The link (international) is: https://world.waze.com/cartouche_old

Not anymore... See viewtopic.php?f=10&t=26034&start=40#p244526 and http://status.waze.com/intl-server-old- ... retirement
Image
Waze Champ & Forum Moderator
USA Country Manager
Senior Area Manager: State of Connecticut
Wiki: Editing | Best Practices | FAQ
AndyPoms
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5925
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:34 pm
Location: Hartford, CT
Has thanked: 89 times
Been thanked: 887 times

Re: Adding House Numbers

Postby AndyPoms » Sat Nov 24, 2012 12:30 pm

Herve-rv wrote:- Is there any help on-line to configure the interface waze-bing on the phone (I have not found one) ?
Not that I know of... I don't think you can change the default address search behavior in the client.

Herve-rv wrote:- When will waze fix its editor to manage the street numbers again ? (I hope they didn't simply thrown this away ....)
The new version of WME (currently released) has a "House Numbers" tab when you select a segment. It's there, it's not great, but it will at least allow the address range to be entered. However I haven't seen any "house number" reports from users... Waze has said that they are working on more of a point specific address system, BUT it will take a while.

Herve-rv wrote:another question : is it a issue specific to the "world" site or is it also the same for the "normal" one too ?
I'm pretty sure it's the same on both...

On a side note, you can submit address updates here - read the page, links at the bottom to the two primary providers to GPS systems: http://www.gps.gov/support/user/mapfix/
Image
Waze Champ & Forum Moderator
USA Country Manager
Senior Area Manager: State of Connecticut
Wiki: Editing | Best Practices | FAQ
AndyPoms
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5925
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:34 pm
Location: Hartford, CT
Has thanked: 89 times
Been thanked: 887 times

Re: Adding House Numbers

Postby antigerme » Fri Mar 22, 2013 4:42 pm

hvdutra wrote:Hello all, any news regarding this topic?
In my city I already had issues with house numbering.

Thanks


The house number system is on beta WME. Just waiting to go into production. ;)
Image AM - Salvador/L. de Freitas
Waze Blog/Facebook/G+
Aprenda em: Manual do usuário | Manual de edição | Quiz
Site oficial para sugestões: Waze Client, Website e Editor
* não me responsabilizo por danos em sua vista
antigerme
Global Champ Mentor
Global Champ Mentor
 
Posts: 3892
Joined: Sat Jun 11, 2011 8:14 pm
Location: Salvador, Brazil
Has thanked: 994 times
Been thanked: 1415 times

Next

Return to Waze Map Editor

Who is online

Users browsing this forum: Google Feedfetcher, KrazierThenU