WME loading/zooming issues

The place to get information and ask questions about everything to do with properly and successfully editing the Waze Map.

Use this forum for all general editing questions, and the sub-forums for specific types of Waze Map Editor features.

Moderators: Unholy, bextein

WME loading/zooming issues

Postby Fredo-p » Fri Dec 27, 2013 5:20 am

Since the unexpected roll out of the chat feature, there have been some issues with WME. I know that the NA & Canada server went down for a bit but was up later. However, there are still issues being experienced (tile loading, road overlays, zooming, choosing chat rooms)

Any ideas?

Here is a link to the post: https://www.waze.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=74911

Dogshrink wrote:WME is getting screwy again. I find it's losing it's lock between the road and satellite views, particularly when I'm zooming in. Also, when this happens the street map link goes blank. The streets get offset by a few blocks from the aerial map. It's been happening continually.

When I highlight a street by hovering, it shows up at the right spot. Changing the zoom obviously makes it worse, not better, but resetting it (via permalink) works (for a while.)

I'm sure a permalink won't show anything as it will be reset, but I did take a screen capture.


AlanOfTheBerg wrote:This has been noted. In our WME beta thread, I've noted the following errors being thrown in the console:

Uncaught TypeError: Cannot call method 'getID' of undefined WME-7e6b921f.js:19
Uncaught TypeError: Cannot read property 'x' of null OL-818eeb2c.js:107


Fredo-p wrote:I wasn't getting this issue last night, but it's happening now. When I zoom in, the zoom level icon locks up and the map switches out of satellite view if selected. The map also resets its position a bit and then freezes at its current zoom/location.

This on Google Chrome 31.0.1650.63 (Official Build 238485) Linux


pumrum wrote:do you know if there's a dedicated thread for the zoom/layers issue? I looked through the forum a bit but couldn't find one. seems to have started about the same time the chat appeared (25dec?). I would like to follow that thread so I know when it's fixed. WME is pretty much unusable for me right now :(

win7ent chrome 31.0.1650.63 m, no extensions enabled
Fredo-p
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 1989
Joined: Mon Aug 05, 2013 4:35 am
Location: AZ, NJ, NY, ND, CA
Has thanked: 270 times
Been thanked: 637 times

Re: WME loading/zooming issues

Postby Fredo-p » Thu Jan 02, 2014 9:28 pm

elwoodblues61 wrote:Does this issue affect the GPS points layer in WME ?

i've noticed that i'm no longer seeing GPS tracks even with GPS points layer on.
I have enabled/disabled other layers to see if that may change the GPS points layer display.


elwoodblues61,
I'm not having any issues with the GPS points showing. I can see them just fine.
Fredo-p
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 1989
Joined: Mon Aug 05, 2013 4:35 am
Location: AZ, NJ, NY, ND, CA
Has thanked: 270 times
Been thanked: 637 times

Re: WME loading/zooming issues

Postby Fredo-p » Thu Jan 02, 2014 9:25 pm

Yup, I've had no issues and much success in editing.
Fredo-p
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 1989
Joined: Mon Aug 05, 2013 4:35 am
Location: AZ, NJ, NY, ND, CA
Has thanked: 270 times
Been thanked: 637 times

Re: WME loading/zooming issues

Postby Elwoodblues61 » Thu Jan 02, 2014 9:14 pm

Does this issue affect the GPS points layer in WME ?

i've noticed that i'm no longer seeing GPS tracks even with GPS points layer on.
I have enabled/disabled other layers to see if that may change the GPS points layer display.
Elwoodblues61
 
Posts: 77
Joined: Sun Mar 03, 2013 12:01 am
Has thanked: 7 times
Been thanked: 10 times

Re: WME loading/zooming issues

Postby ply8808 » Thu Jan 02, 2014 8:10 pm

Update: No issues with zooming or street view for the past two days now we can get some work done :D :D :D
ply8808
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 998
Joined: Tue Jul 02, 2013 1:35 am
Location: Arizona, USA
Has thanked: 1240 times
Been thanked: 999 times

Re: WME loading/zooming issues

Postby OhioStMusicMan » Mon Dec 30, 2013 8:59 pm

Yea...still having issues...
OhioStMusicMan
Waze Mentor
Waze Mentor
 
Posts: 146
Joined: Wed Apr 11, 2012 11:05 pm
Location: Toledo, OH
Has thanked: 59 times
Been thanked: 47 times

Re: WME loading/zooming issues

Postby RodNav » Mon Dec 30, 2013 7:56 am

Just experienced it (on the International server)
RodNav
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 292
Joined: Mon Jun 27, 2011 6:39 am
Location: Somerset West (40km from Cape Town), South Africa
Has thanked: 187 times
Been thanked: 58 times

Re: WME loading/zooming issues

Postby Fredo-p » Mon Dec 30, 2013 4:40 am

Just spent a few min on it and it seemed fine. Will do a full round of edits and see if anything happens.

Sent from my DROID4 using Tapatalk
Fredo-p
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 1989
Joined: Mon Aug 05, 2013 4:35 am
Location: AZ, NJ, NY, ND, CA
Has thanked: 270 times
Been thanked: 637 times

Re: WME loading/zooming issues

Postby Dogshrink » Mon Dec 30, 2013 3:29 am

Nope.. Still buggy.
Dogshrink
 
Posts: 125
Joined: Wed Aug 14, 2013 3:27 pm
Location: Lehigh Valley, PA
Has thanked: 71 times
Been thanked: 14 times

Re: WME loading/zooming issues

Postby evn137 » Mon Dec 30, 2013 2:26 am

Seems to be working now. Have been editing the last 30 minutes without issues.
evn137
 
Posts: 127
Joined: Thu Aug 08, 2013 2:46 am
Location: New Jersey, USA
Has thanked: 66 times
Been thanked: 5 times

Next

Return to Waze Map Editor

Who is online

Users browsing this forum: Spoz99