Can anyone add a landmark point?

The place to get information and ask questions about everything to do with properly and successfully editing the Waze Map.

Use this forum for all general editing questions, and the sub-forums for specific types of Waze Map Editor features.

Moderators: Unholy, bextein

Re: Can anyone add a landmark point?

Postby WeeeZer14 » Tue Feb 08, 2011 8:31 pm

deeggo wrote:Unfortunately, the client isn't guiding me to the "Entrance of exit for cars", just to some arbitrary point close to the landmark. So my guess is that the point don't matter yet. I'd be glad to hear someone with a different experience.


I park in a city-owned parking garage. I've made it a landmark, built parking lot roads that follow the main aisles, connected those parking lot roads to the main roads around the garage, and added landmark points for the entrances and exits making sure they are right on top of the parking lot roads that connect to the public roads.

Result? Waze just routes to the middle of the landmark with out really paying attention to the exit which may be closest. I guess the average speeds of the roads inside the garage are making it favor a certain way? As it is waze will have me drive right past two entrances and go around the block to a third entrance. All road connectivity is correct.

I can see the logic of trying to route to the middle of a landmark/POI when entrances are NOT defined, but if they are defined I think that is a better destination. Especially for increasing sizes of landmarks.
WeeeZer14
 
Posts: 3761
Joined: Sun Apr 11, 2010 3:27 pm
Location: Knoxville, TN, USA
Has thanked: 46 times
Been thanked: 317 times

Re: Can anyone add a landmark point?

Postby AlanOfTheBerg » Thu Feb 03, 2011 8:20 pm

deeggo wrote:Unfortunately, the client isn't guiding me to the "Entrance of exit for cars", just to some arbitrary point close to the landmark. So my guess is that the point don't matter yet. I'd be glad to hear someone with a different experience.

I have yet to try to nav to a landmark with an entrance point. I hope to some day soon.
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 23613
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 1126 times
Been thanked: 4794 times

Re: Can anyone add a landmark point?

Postby deeggo » Thu Feb 03, 2011 7:55 pm

In my experience you can only add landmark points at a relatively small distance of the landmark. If the distance is to big, you can wiat for ever for it to show up, but it won't. When I want to add a landmark point at a greater distance, I temporarily change the shape of the landmark so that it overlaps the desired location of the point. Then, when the point is finished, I change the shape of the POI back.

Unfortunately, the client isn't guiding me to the "Entrance of exit for cars", just to some arbitrary point close to the landmark. So my guess is that the point don't matter yet. I'd be glad to hear someone with a different experience.
deeggo
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 4173
Joined: Thu Mar 04, 2010 1:21 pm
Has thanked: 587 times
Been thanked: 617 times

Re: Can anyone add a landmark point?

Postby AlanOfTheBerg » Tue Jan 25, 2011 11:08 pm

Seasider wrote:Be aware friends that while anyone can add a landmark, only the area manager is able to edit it once it has been submitted, so try and get the position and name right first time

When I find screwed up or mis-named landmarks I didn't create, they get deleted. And then I add a new, correct one. :shock:
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 23613
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 1126 times
Been thanked: 4794 times

Re: Can anyone add a landmark point?

Postby Seasider » Tue Jan 25, 2011 10:36 pm

Be aware friends that while anyone can add a landmark, only the area manager is able to edit it once it has been submitted, so try and get the position and name right first time

Sent from my Dell Streak using Tapatalk
Seasider
 
Posts: 517
Joined: Sat Jul 24, 2010 9:28 pm
Location: In the dark recesses of my own mind - and Blackpool, Lancs
Has thanked: 6 times
Been thanked: 0 time

Re: Can anyone add a landmark point?

Postby Haegar » Tue Jan 25, 2011 6:19 pm

:D :D IT WORKS :D :D Thank you very much for helping.
It seems that didn't wait long enough in the past. After that I tried and tried, but in the wrong order. It can be very annoying when it takes so long. I have to be very patiend, when adding all the landmark points to the landmarks in my area. :geek:

Haegar
Haegar
 
Posts: 135
Joined: Thu Aug 05, 2010 12:55 pm
Location: Ingolstadt a.d. Donau, Germany
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Can anyone add a landmark point?

Postby AlanOfTheBerg » Tue Jan 25, 2011 2:55 pm

Haegar wrote:I also tried that:
1- I selected a landmark
2- In the edit-panel the "Landmark selected" message appeared
3- I selected "add landmark point"
4- I clicked "save changes"
5- The message "landmatk point details" appeared
6- I inserted a Name
7- I clicked a street within the landmark
8- nothing happened

After #3 you must
  1. click somewhere within the selected landmark to add the point first
  2. click "Save Changes" after (about) two minutes
  3. the "Edit Landmark Point Details" form will appear into which you select the type of landmark and a name.
  4. click "Create new landmark point."
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 23613
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 1126 times
Been thanked: 4794 times

Re: Can anyone add a landmark point?

Postby Haegar » Tue Jan 25, 2011 9:37 am

Hi,

OK, I waited for over 10 min now, but no landmark point was added:
1- I selected a landmark
2- In the edit-panel the "Landmark selected" message appeared
3- I selected "add landmark point"
4- I clicked a street within the landmark
5- nothing happened

I also tried that:
1- I selected a landmark
2- In the edit-panel the "Landmark selected" message appeared
3- I selected "add landmark point"
4- I clicked "save changes"
5- The message "landmatk point details" appeared
6- I inserted a Name
7- I clicked a street within the landmark
8- nothing happened

I'm not really shure what the right way is. I'm AM where this landmark is located: http://world.waze.com/cartouche/?zoom=7 ... FFFFFFTTTT

thanks for helping
Haegar
Haegar
 
Posts: 135
Joined: Thu Aug 05, 2010 12:55 pm
Location: Ingolstadt a.d. Donau, Germany
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Can anyone add a landmark point?

Postby jondrush » Tue Jan 25, 2011 5:50 am

2 -4 minutes is normal for me, and if my pick is partially off the landmark, it never gets created. So slow it is silly.
jondrush
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 2648
Joined: Tue Sep 22, 2009 10:20 pm
Location: South Eastern Pennsylvania, USA
Has thanked: 194 times
Been thanked: 515 times

Re: Can anyone add a landmark point?

Postby AlanOfTheBerg » Mon Jan 24, 2011 11:11 pm

Haegar wrote:Hi,

how long does it take to create a landmark point? I waited about 30 min, but no point was added.

When it worked for me today, it took somewhere between 45s - 1-1/2 minutes.
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 23613
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 1126 times
Been thanked: 4794 times

Next

Return to Waze Map Editor

Who is online

Users browsing this forum: No registered users