Highways and interstates: city name necessary?

The place to get information and ask questions about everything to do with properly and successfully editing the Waze Map.

Use this forum for all general editing questions, and the sub-forums for specific types of Waze Map Editor features.

Moderators: krankyd, Unholy

Highways and interstates: city name necessary?

Postby AlanOfTheBerg » Tue May 31, 2011 7:31 pm

In general, many highways and interstates have no addresses associated with them. Yes, sometimes smaller highways do, but for the larger ones which simply pass through urban boundaries, they often are major conduits from location to location without any need to have a city tied to the segments.

Is there a reason why, besides just because they are within an urban area, interstates and other non-address highways should have a city associated with them?
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.0.6 | Waze v3.7.9.992
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19467
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 647 times
Been thanked: 2247 times

Re: Highways and interstates: city name necessary?

Postby faitaru » Tue Jun 14, 2011 9:40 pm

I tend not to attached a city name to Major Highways and Interstates, mainly because you get duplication of names when reporting on them. For example: a report I made today in an area someone else had named came up as "M5 (S), Hutton (North Somerset) near Hutton (North Somerset)". Clearly redundant information!
iPhone 4S • iOS 7.1 • Waze 3.7.9.922
AM for Nowhere :(UK Country Admin • iOS Beta Tester • Mega Driver
UK WikiUK ForumWaze UK on FacebookBecome a UK Area ManagerWaze Status
faitaru
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 384
Joined: Thu Oct 21, 2010 6:07 am
Location: Bedfordshire, UK
Has thanked: 31 times
Been thanked: 47 times

Re: Highways and interstates: city name necessary?

Postby gerben » Tue May 31, 2011 9:47 pm

If there is no city connected to the segment, the client wil report with 'near' or 'between'.
Nokia Lumia 920 (WP8 3.7.6 client)
Countrymanager The Netherlands
ImageImageImageImage
gerben
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 4758
Joined: Sun Dec 13, 2009 10:42 pm
Location: Almelo
Has thanked: 31 times
Been thanked: 174 times

Re: Highways and interstates: city name necessary?

Postby Gilles_e_v » Fri Aug 05, 2011 3:46 am

Hi Everyone!

I am agree with faitaru, I don't add the city name on the Major Highways.
I add them only for the local freeway which stay in the city (which I consider almost like a local road), but not others.

Do you think that it make sense?
Area manager of Suzhou, Jiangsu, China
Gilles_e_v
 
Posts: 1
Joined: Sat Feb 05, 2011 10:32 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Highways and interstates: city name necessary?

Postby jondrush » Tue May 31, 2011 9:18 pm

Traffic reports from the client will mention the city. I believe it is pulling it from the named city on the segment of the report.
Keeping the Waze maps tidy since 2009
Northeast Region Assistant Coordinator
jondrush User Page
ImageImage
jondrush
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 2299
Joined: Tue Sep 22, 2009 10:20 pm
Location: South Eastern Pennsylvania, USA
Has thanked: 111 times
Been thanked: 362 times

Re: Highways and interstates: city name necessary?

Postby Olmanrivah » Fri Aug 05, 2011 6:21 pm

I'm still trying to figure the logic in having to have a state associated with a Parking Lot Road. :(
Country Boys Can Survive!
Graduating from the WAZE School of hard Knocks
Area Manager King William, Va.
Olmanrivah
 
Posts: 138
Joined: Tue Jul 12, 2011 1:51 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Highways and interstates: city name necessary?

Postby xteejx » Fri Aug 05, 2011 11:01 am

I don't add city/town names to motorways (freeways) or dual carriageways since on the reports Waze would say something like "Accident // M25 (ACW) - Near Dartford (Kent)". I don't see the point in adding it if it works already and end up with the problem faitaru says with duplicate names appearing.
xteejx
 
Posts: 2484
Joined: Wed Jan 19, 2011 3:17 pm
Location: Sheerness, Kent, UK
Has thanked: 23 times
Been thanked: 26 times


Return to Waze Map Editor

Who is online

Users browsing this forum: No registered users