[Script] WME Route Speeds (Traffic)

Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Moderators: Unholy, bextein, Glodenox, JustinS83

Forum rules
Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

DO NOT START a new thread unless it is about a new idea. Keep discussion of existing tools within the main thread for that tool.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Re: [Script] WME Route Speeds (Traffic)

Postby subs5 » Thu Oct 19, 2017 12:10 am

Is there any way to get the left/center/right lane speed if there is a HOV/HOT/Express/etc lane? This way you differentiate the slower moving traffic from the speedier "special" lanes.
subs5
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 1779
Joined: Sun Aug 17, 2014 7:05 pm
Location: Virginia, USA
Has thanked: 591 times
Been thanked: 907 times

Re: [Script] WME Route Speeds (Traffic)

Postby tonestertm » Fri Oct 20, 2017 5:24 pm

The speed for those segments will be returned if the route takes those segments.
[ img ]
ARC for SW Region, USA
US Local Champ, US Country Manager
The best editors Read the Wiki and read it often. Learn the proper way to handle URs. Don't draw another Place until you read this!
tonestertm
US Waze Champs
US Waze Champs
 
Posts: 1293
Joined: Wed Nov 14, 2012 12:02 pm
Location: City of...um, Angels, CA, USA
Has thanked: 523 times
Been thanked: 898 times

Re: [Script] WME Route Speeds (Traffic)

Postby nzahn1 » Fri Oct 20, 2017 6:52 pm

tonestertm wrote:The speed for those segments will be returned if the route takes those segments.

Is there a way the script can show if it is returned data is from these special lanes on road segments with lane-segregated data?

For example, this segment has 15m/7d speed data for the general purpose lanes PLUS 15m/7d speed data for the left HOV lane. How do I know which RS is returning?
[ img ][ img ][ img ][ img ]
Rank 6 | US Local Champ | Mid-Atlantic Assist. Coordinator | WME Beta | iOS Beta
WME Profile E-Mail MD Twitter MDForum MDWiki Welcome!
nzahn1
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 1518
Joined: Sun Apr 25, 2010 6:45 pm
Location: Maryland, USA (SM)
Has thanked: 830 times
Been thanked: 948 times

Re: [Script] WME Route Speeds (Traffic)

Postby JustinS83 » Sat Nov 11, 2017 1:03 am

Update released - 2017.11.10.001

Route Speeds should now recover when changing the WME unit and when switching back from Event Mode.
Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
JustinS83
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1336
Joined: Wed Dec 03, 2014 4:33 am
Location: Franklin, OH
Has thanked: 339 times
Been thanked: 2369 times

Re: [Script] WME Route Speeds (Traffic)

Postby MapOMatic » Thu Nov 16, 2017 2:18 am

Update released - 2017.11.15.001 (MapOMatic fork)

New features (thanks to tonestertm, who did all the work):
- Added "Avoid Difficult Turns" option
- Added a checkbox and functionality to place results in Livemap's natural sort order, to help with troubleshooting around penalties.
* Note that when Routing Order is checked, the Try More option is ignored, to better approximate Livemap results
[ img ] [ img ]

AM Central KY | CM USA
MapOMatic
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 340
Joined: Sat Jul 16, 2011 11:43 am
Location: Lexington, KY
Has thanked: 227 times
Been thanked: 640 times

Re: [Script] WME Route Speeds (Traffic)

Postby dBsooner » Fri Nov 17, 2017 12:17 am

MapOMatic wrote:Update released - 2017.11.15.001 (MapOMatic fork)

New features (thanks to tonestertm, who did all the work):
- Added "Avoid Difficult Turns" option
- Added a checkbox and functionality to place results in Livemap's natural sort order, to help with troubleshooting around penalties.
* Note that when Routing Order is checked, the Try More option is ignored, to better approximate Livemap results


Awesome! This is the same version JustinS83 updated a few days ago, correct?


Sent from my iPhone using Tapatalk
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
• AM: Eastern Oklahoma, DFW, Southern Florida
• Wiki: WME | Editing Manual | Best Practices | FAQ | Places
• AT&T | iPhone XS Max | iOS 12 | Waze Latest Beta
dBsooner
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
 
Posts: 605
Joined: Thu Oct 31, 2013 10:53 pm
Location: Tulsa / Broken Arrow, Oklahoma, US
Has thanked: 362 times
Been thanked: 338 times

Re: [Script] WME Route Speeds (Traffic)

Postby ramblinwreck_81 » Fri Nov 17, 2017 5:45 pm

MapOMatic wrote:Update released - 2017.11.15.001 (MapOMatic fork)

New features (thanks to tonestertm, who did all the work):
- Added "Avoid Difficult Turns" option
- Added a checkbox and functionality to place results in Livemap's natural sort order, to help with troubleshooting around penalties.
* Note that when Routing Order is checked, the Try More option is ignored, to better approximate Livemap results



cool beans.

thanks.
USA Country Manager; Georgia State Manager

[ img ][ img ]
utile, simplicitate, retentione
Join the Southeast Region Discord Channel
ramblinwreck_81
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 542
Joined: Sun Oct 12, 2014 1:05 pm
Location: I dunno. Thankfully, I have Waze.
Has thanked: 134 times
Been thanked: 183 times

Re: [Script] WME Route Speeds (Traffic)

Postby MapOMatic » Mon Nov 20, 2017 5:47 pm

dBsooner wrote:Awesome! This is the same version JustinS83 updated a few days ago, correct?


That's correct.
[ img ] [ img ]

AM Central KY | CM USA
MapOMatic
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 340
Joined: Sat Jul 16, 2011 11:43 am
Location: Lexington, KY
Has thanked: 227 times
Been thanked: 640 times

Re: [Script] WME Route Speeds (Traffic)

Postby cotero2002 » Sat Nov 25, 2017 4:30 pm

Hi, Guys:

This is a note for future script development, The script doesn't work when used in the US Territories, you got an "Internal Error" (red text) at the very bottom of the script area in the left panel. I made a test by moving to the Miami Area and to another caribbean island and the script worked fine, so I'm discarding configuration issues.

(Maybe this is a Waze issue and not script issue. US Territories are located in the North America Server)

Regards
Last edited by cotero2002 on Sat Nov 25, 2017 4:44 pm, edited 1 time in total.
C. Otero (cotero2002)
Puerto Rico & USVI State Manager / ATR PNH Moderator
Read Wazeopedia Puerto Rico, Best Practices and Edits to Avoid.

[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
cotero2002
State Manager
State Manager
 
Posts: 161
Joined: Thu May 08, 2014 12:05 am
Location: Trujillo Alto, Puerto Rico
Has thanked: 68 times
Been thanked: 32 times

Re: [Script] WME Route Speeds (Traffic)

Postby JustinS83 » Sat Nov 25, 2017 4:41 pm

MapOMatic wrote:
dBsooner wrote:Awesome! This is the same version JustinS83 updated a few days ago, correct?


That's correct.


Sometimes we get along well enough that we can collaborate :lol:
Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
JustinS83
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1336
Joined: Wed Dec 03, 2014 4:33 am
Location: Franklin, OH
Has thanked: 339 times
Been thanked: 2369 times

PreviousNext

Return to Addons, Extensions, and Scripts

Who is online

Users browsing this forum: Twister-UK