Page 1 of 29

[Script] WME Route Speeds (Traffic)

PostPosted: Thu Aug 21, 2014 4:13 pm
by doctorkb
Fixed version of route speeds by MapOMatic

Forum post:
https://www.waze.com/forum/viewtopic.php?f=819&t=105839&start=170#p1560939

Working version
Mode edit: https://greasyfork.org/en/scripts/369630-wme-route-speeds-mapomatic-fork
----------------------

Edit: previous version
NOT WORKING
WME Route Speeds 1.2.6.1 is available here: https://greasyfork.org/scripts/5402-wme-route-speeds


Original authorship is by wlodek76 -- subsequent developments may have been done by someone else, we're not sure. :)

============== original post ======

Looks awesome!

One feature suggestion (that may be beyond the reasonable request -- not sure) is some way to compare two routes. I.e. be able to say "go from A to B, via C" so that we can see why a different route (perhaps the way our instinct would have taken us) wasn't chosen.

Re: [Script] WME Route Speeds (Traffic)

PostPosted: Thu Aug 21, 2014 4:36 pm
by davielde
doctorkb wrote:Looks awesome!

One feature suggestion (that may be beyond the reasonable request -- not sure) is some way to compare two routes. I.e. be able to say "go from A to B, via C" so that we can see why a different route (perhaps the way our instinct would have taken us) wasn't chosen.

+1. If there's an alternate specified in LiveMap, display that too. Also, crosstimes based on time of day?

Re: [Script] WME Route Speeds (Traffic)

PostPosted: Thu Aug 21, 2014 6:30 pm
by doctorkb
I'm going to revise my earlier statement:
this is FREAKING AWESOME!

One other feature idea: add a time-of-day selector that can be passed to Livemap. This will allow for even better diagnosis of strange routes at different times of the day.

Re: [Script] WME Route Speeds (Traffic)

PostPosted: Thu Aug 21, 2014 6:33 pm
by Szata76
Great idea and implementation!

I have a problem. Same segment on same direction displays different speed depending on the start and endpoint. Of course the segment is in the middle of the route not at the ends.

Re: [Script] WME Route Speeds (Traffic)

PostPosted: Thu Aug 21, 2014 6:36 pm
by davielde
Szata76 wrote:Same segment on same direction displays different speed depending on the start and endpoint. Of course the segment is in the middle of the route not at the ends.

That would be due to the routing request returned from Waze and not the script per se.

Re: [Script] WME Route Speeds (Traffic)

PostPosted: Thu Aug 21, 2014 6:45 pm
by CBenson
davielde wrote:
Szata76 wrote:Same segment on same direction displays different speed depending on the start and endpoint. Of course the segment is in the middle of the route not at the ends.

That would be due to the routing request returned from Waze and not the script per se.

I'm not understanding this (and would like to). The speed data isn't delivered with the route is it?

Re: [Script] WME Route Speeds (Traffic)

PostPosted: Thu Aug 21, 2014 6:48 pm
by davielde
CBenson wrote:I'm not understanding this (and would like to). The speed data isn't delivered with the route is it?

Segment length and crosstime are, so it is easy enough to derive speed. This is available in the LiveMap now but not exposed in the user interface.

It's different than the "average speed" we used to have in WMECH, which was actually using segment attributes from the editor and not a LiveMap routing request.

Re: [Script] WME Route Speeds (Traffic)

PostPosted: Fri Aug 22, 2014 12:56 am
by sketch
Amazing!! :applause:

Re: [Script] WME Route Speeds (Traffic)

PostPosted: Fri Aug 22, 2014 12:23 pm
by tonestertm
SO glad you did this! It's almost exactly what I was trying to do with the WME Average Segment speed data about a year ago, but didn't have the chops. This is better, because it's based on better data. Kudos! Also looking forward to the comparative routes. ;)

[Script] WME Route Speeds (Traffic)

PostPosted: Fri Aug 22, 2014 2:44 pm
by sketch
Could you include a check box to show mph instead of km/h when selected? Just divide km/h by 1.609 to get mph!