Page 1 of 9

Re: [Script] WME Color Speeds

PostPosted: Sat Apr 09, 2016 7:39 pm
by aBshield
TheLastTaterTot wrote:Hi there, thanks for this script! I'm not sure why it's not more popular than the alternative, WME Speeds. The fact that you've added the math to shift the highlights to the left or right sides of the segment makes this one far superior.

I agree this script showing both sides is extremely useful, especially when you're making a single pass via street view and trying to address SLs in both directions. Helps keep your place and sanity from speed limit sign to speed limit sign, especially when they're at different locations on either side.

Only major issue I have is with the color granularity as already mentioned. WME Speeds has a nicer contrast between adjacent speed groups. Speeds below 30 MPH on this script are extremely hard to differentiate. While I have no issue customizing this, there really isn't enough contrasting colors in the drop-down to choose from.

Re: [Script] WME Color Speeds

PostPosted: Sun Apr 10, 2016 12:19 am
by aBshield
Sounds great! Can't wait.

Re: [Script] WME Color Speeds v1.2.4

PostPosted: Sat Aug 11, 2018 9:46 pm
by AILe85
valginhak wrote:I disable all scripts and extensions (Chrome - Version 67.0.3396.87), and re-enable them one by one, and only WME Fix UI breaks WME Color Speeds.

Is the problem in FU or CS? :D

Hi,

I investigated and posted some messages about this problem in FU thread (beginning here).

It's not only about FU and CS, and a workaround is to uncheck "Compress/enhance bars above the map" in FU settings ;)

Re: [Script] WME Color Speeds

PostPosted: Mon Jan 18, 2016 5:01 am
by AlanOfTheBerg
Would be great to get this localized down to the state in the US with specific colors by state to align each with the DOT map colors.

Re: [Script] WME Color Speeds

PostPosted: Tue Jan 19, 2016 4:20 pm
by AlanOfTheBerg
I'd also like to see a a few more color selections (more granular) including black/grays, and the ability to set opacity manually as well.

EDIT: I took out the rgb color selections for the couleurs Array and am playing with two different ones. The first is by color family, the second by groups of websafe colors. Both of these require removing the "rgb" the for loop in the CSpeeds_Mainthml function.

Color Families
Code: Select all
var couleurs=new Array("Pink","LightPink","HotPink","DeepPink","PaleVioletRed","MediumVioletRed","LightSalmon","Salmon","DarkSalmon","LightCoral","IndianRed","Crimson","FireBrick","DarkRed","Red","OrangeRed","Tomato","Coral","DarkOrange","Orange","Yellow","LightYellow","LemonChiffon","LightGoldenrodYellow","PapayaWhip","Moccasin","PeachPuff","PaleGoldenrod","Khaki","DarkKhaki","Gold","Cornsilk","BlanchedAlmond","Bisque","NavajoWhite","Wheat","BurlyWood","Tan","RosyBrown","SandyBrown","Goldenrod","DarkGoldenrod","Peru","Chocolate","SaddleBrown","Sienna","Brown","Maroon","DarkOliveGreen","Olive","OliveDrab","YellowGreen","LimeGreen","Lime","LawnGreen","Chartreuse","GreenYellow","SpringGreen","MediumSpringGreen","LightGreen","PaleGreen","DarkSeaGreen","MediumAquamarine","MediumSeaGreen","SeaGreen","ForestGreen","Green","DarkGreen","Aqua","Cyan","LightCyan","PaleTurquoise","Aquamarine","Turquoise","MediumTurquoise","DarkTurquoise","LightSeaGreen","CadetBlue","DarkCyan","Teal","LightSteelBlue","PowderBlue","LightBlue","SkyBlue","LightSkyBlue","DeepSkyBlue","DodgerBlue","CornflowerBlue","SteelBlue","RoyalBlue","Blue","MediumBlue","DarkBlue","Navy","MidnightBlue","Lavender","Thistle","Plum","Violet","Orchid","Fuchsia","Magenta","MediumOrchid","MediumPurple","BlueViolet","DarkViolet","DarkOrchid","DarkMagenta","Purple","Indigo","DarkSlateBlue","RebeccaPurple","SlateBlue","MediumSlateBlue","White","Snow","Honeydew","MintCream","Azure","AliceBlue","GhostWhite","WhiteSmoke","Seashell","Beige","OldLace","FloralWhite","Ivory","AntiqueWhite","Linen","LavenderBlush","MistyRose","Gainsboro","LightGrey","Silver","DarkGray","Gray","DimGray","LightSlateGray","SlateGray","DarkSlateGray","Black");


Websafe color groups
Code: Select all
var couleurs=new Array("#000","#300","#600","#900","#C00","#F00","#003","#303","#603","#903","#C03","#F03","#006","#306","#606","#906","#C06","#F06","#009","#309","#609","#909","#C09","#F09","#00C","#30C","#60C","#90C","#C0C","#F0C","#00F","#30F","#60F","#90F","#C0F","#F0F","#030","#330","#630","#930","#C30","#F30","#033","#333","#633","#933","#C33","#F33","#036","#336","#636","#936","#C36","#F36","#039","#339","#639","#939","#C39","#F39","#03C","#33C","#63C","#93C","#C3C","#F3C","#03F","#33F","#63F","#93F","#C3F","#F3F","#060","#360","#660","#960","#C60","#F60","#063","#363","#663","#963","#C63","#F63","#066","#366","#666","#966","#C66","#F66","#069","#369","#669","#969","#C69","#F69","#06C","#36C","#66C","#96C","#C6C","#F6C","#06F","#36F","#66F","#96F","#C6F","#F6F","#090","#390","#690","#990","#C90","#F90","#093","#393","#693","#993","#C93","#F93","#096","#396","#696","#996","#C96","#F96","#099","#399","#699","#999","#C99","#F99","#09C","#39C","#69C","#99C","#C9C","#F9C","#09F","#39F","#69F","#99F","#C9F","#F9F","#0C0","#3C0","#6C0","#9C0","#CC0","#FC0","#0C3","#3C3","#6C3","#9C3","#CC3","#FC3","#0C6","#3C6","#6C6","#9C6","#CC6","#FC6","#0C9","#3C9","#6C9","#9C9","#CC9","#FC9","#0CC","#3CC","#6CC","#9CC","#CCC","#FCC","#0CF","#3CF","#6CF","#9CF","#CCF","#FCF","#0F0","#3F0","#6F0","#9F0","#CF0","#FF0","#0F3","#3F3","#6F3","#9F3","#CF3","#FF3","#0F6","#3F6","#6F6","#9F6","#CF6","#FF6","#0F9","#3F9","#6F9","#9F9","#CF9","#FF9","#0FC","#3FC","#6FC","#9FC","#CFC","#FFC","#0FF","#3FF","#6FF","#9FF","#CFF","#FFF");

Re: [Script] WME Color Speeds

PostPosted: Tue Jan 19, 2016 11:23 pm
by AlanOfTheBerg
55mph is stored at 89kph in the Waze data. The math done by the script ends up rounding to 56 instead of 55. The following code change works better I think:

fwdspeed = (fwdspeed!=null) ? (Math.trunc(fwdspeed*0.625)) : null;
revspeed = (revspeed!=null) ? (Math.trunc(revspeed*0.625)) : null;

RANT: not sure why Waze uses .625 is, as the conversion when .621 is closer. And 0.6213711922374 is significantly closer to the actual value.

Re: [Script] WME Color Speeds

PostPosted: Sat Jan 23, 2016 5:10 pm
by AlanOfTheBerg
I have verified that this Script on Mac Chrome, while it works for the display on segments, the select menu with the colors does not show the colors. Chrome is unable to override the background color used for the select options, so the entire menu is white. Selecting an option does work, but you don't have any idea what color you have selected.

Using "-webkit-appearance: none" does not help in this situation. The only possibility I can see which may help is to use jQuery to create "custom" select menus, such as the one which lets you add images and change text styles to each menu option item.

Re: [Script] WME Color Speeds

PostPosted: Sun Jan 24, 2016 4:43 pm
by AlanOfTheBerg
seb-d59 wrote:
AlanOfTheBerg wrote:Would be great to get this localized down to the state in the US with specific colors by state to align each with the DOT map colors.

For that, I do not understand, you want a different color by state for the same speed?
For me 50 Mp/h is 50 Mp/h or 90km/h is 90Km/h regardless of the state or country ...

But a filter by city / state / country, why not....

Many states in the US have maps which show speed limits with specific color highlights on their maps. each state is different. Many editors can edit in multiple states to add speed limits. For me, personally, I find it much easier to compare the Waze map to the state speed limit map if the highlight colors are the same. For that to work efficiently. I would like to be able to quickly switch ALL the color highlights in WME Color Speeds from one state color palette to another by selecting the state or color scheme from a menu. That would change all the WME Color Speed colors with a single selection. The key here is making the WME Color Speeds colors match the state speed limit map colors and be able to switch the WME Color Speeds with a single selection.

Does that make more sense?

Re: [Script] WME Color Speeds

PostPosted: Sun Jan 24, 2016 6:15 pm
by AlanOfTheBerg
seb-d59 wrote:Ok, now I see. ;)
So, this involves generating object in live with the name of the State, it is not insurmountable :).

That is one way to do it, yes, but I would prefer user control over the scheme currently displayed, not automatic based on segment state.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: [Script] WME Color Speeds

PostPosted: Sun Feb 07, 2016 5:47 pm
by AlanOfTheBerg
The update posted today broke 55mph again. Please include the truncation code I provided previously. 55mph comes up as "unknown" speed because the math is wrong.