[Script] WME Street View Availability (0.8.2)

Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Moderators: Unholy, bextein, JustinS83, Glodenox

Forum rules
Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

DO NOT START a new thread unless it is about a new idea. Keep discussion of existing tools within the main thread for that tool.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Re: [Script] WME Street View Availability (0.7.1)

Postby Glodenox » Thu Aug 15, 2019 9:22 am

I hadn't looked into it any more as I had completely forgotten about it, so thanks for the reminder!

I'll probably work on it today as I've been wanting to persist changes made to the width of the Street View sidepanel with the new drag handle and this userscript seems like a logical location to add this.
Belgium & Luxembourg Coordinator • Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ]
Glodenox
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1108
Joined: Tue Aug 11, 2015 9:04 pm
Location: Belgium
Has thanked: 584 times
Been thanked: 1269 times

Re: [Script] WME Street View Availability (0.8.0)

Postby Glodenox » Mon Aug 19, 2019 10:30 pm

Version 0.8.0 has just been released with two new functionalities:
- The keyboard shortcut Shift+T now toggles the blue lines showing where street view should be available
- The script now restores the last used width of the Street View panorama.

There could be issues with restoring the street view panorama's width if the screen resolution (or more likely: the window dimensions) were to differ drastically. I still need to look into the feasibility of storing the width as a percentage instead of pixels. But this should already be nice for the majority of use cases :)
Belgium & Luxembourg Coordinator • Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ]
Glodenox
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1108
Joined: Tue Aug 11, 2015 9:04 pm
Location: Belgium
Has thanked: 584 times
Been thanked: 1269 times

Re: [Script] WME Street View Availability (0.8.0)

Postby Glodenox » Wed Aug 21, 2019 1:06 am

I haven't got FixUI running at the moment, I'll do some testing tomorrow to make sure that what I'm saying below is actually right.

The script should not adjust the size if it was never dragged (the trigger is an adjustment to the style attribute where the width is set to something other than the empty string), so FixUI's new default should still work as long as the user never adjusted it themselves. The idea of the feature in this userscript is exactly to make any adjustment by the user the new default from then on, so I don't think it's possible to make this function somehow work together with the FixUI default any further than that.

The only thing I can do is provide an option to disable this feature in the settings tab. That way people can decide for themselves whether they want to always have the width restored each time they open the Street View panorama. Because right now people are simply forced to accept this feature if they install this script, which admittedly isn't ideal. I was already thinking about doing something like that, but I just wanted to get the feature out of the door already.
Belgium & Luxembourg Coordinator • Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ]
Glodenox
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1108
Joined: Tue Aug 11, 2015 9:04 pm
Location: Belgium
Has thanked: 584 times
Been thanked: 1269 times

Re: [Script] WME Street View Availability (0.8.1)

Postby Glodenox » Thu Sep 26, 2019 4:10 pm

Version 0.8.1 has just been released to fix the issue with the new layer menu breaking the script. I still need to work on adding a toggle to choose whether to save the Street View window width though.
Belgium & Luxembourg Coordinator • Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ]
Glodenox
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1108
Joined: Tue Aug 11, 2015 9:04 pm
Location: Belgium
Has thanked: 584 times
Been thanked: 1269 times

Re: [Script] WME Street View Availability (0.8.1)

Postby Glodenox » Fri Nov 15, 2019 9:54 pm

I'm afraid I'm not seeing the same issue appear. Which browser do you use and on which version of the WME (beta/prod)?

The only thing I can imagine is that the sidescreen for the Street View is taking up the full width of the screen. That could maybe the case for you? Do you see a handle if you hover over the left side of that window?
Belgium & Luxembourg Coordinator • Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ]
Glodenox
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1108
Joined: Tue Aug 11, 2015 9:04 pm
Location: Belgium
Has thanked: 584 times
Been thanked: 1269 times

Re: [Script] WME Street View Availability (0.8.2)

Postby Glodenox » Tue Mar 24, 2020 3:59 pm

Just a quick update to version 0.8.2 to adjust the code generation for the new element structure used by the WME in the layers menu. There should be no functional changes included in this release. I haven't forgotten about the toggle to save/not save the width of the street view panel, but it won't be for this release.
Belgium & Luxembourg Coordinator • Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ]
Glodenox
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1108
Joined: Tue Aug 11, 2015 9:04 pm
Location: Belgium
Has thanked: 584 times
Been thanked: 1269 times

Re: [Script] WME Street View Availability (0.8.0)

Postby iainhouse » Tue Aug 20, 2019 11:08 pm

Glodenox wrote:The script now restores the last used width of the Street View panorama

Hey there. I'm having a little problem with this latest feature - or at least how it interacts with a new feature in WME FixUI. It seems we've both been working on the same problem from different angles! :lol:

The problem is really down to bad design by the WME Devs. As initially loaded, the relative widths of the map and GSV panels are controlled by CSS classes setting the widths to 50%/50%. But, as soon as you drag the handle, WME adds inline CSS to the elements themselves setting width/drag handle positions in fixed pixel values.

My script will alter the default % values in the CSS classes to change the default split position. If you drag the handle, that position gets overridden by the dragged-to position set in the inline CSS.

It looks like you are restoring the previous position by storing the inline CSS values and restoring them on reload - but you are doing this even if the handle hasn't been dragged and is therefore still at the default position and controlled by the CSS classes.

That's where it's interfering with WME FixUI. I think your script is looking for the inline CSS, not seeing any, then assuming the position is at 50% and setting/storing the corresponding inline CSS settings - even though FixUI has altered that default.

Perhaps you could change your code to not store/set a permission if no inline CSS setting is found? Or maybe look at the % position set in on these 3 CSS classes:
  • #editor-container #map.street-view-mode #waze-map-container {width}
  • #editor-container #map.street-view-mode #street-view-drag-handle {left}
  • #editor-container #map.street-view-mode #street-view-container {width}
[ img ][ img ][ img ]
UK AdminsUK WikiWaze FAQWMEFU Script :ugeek:
I want to go to a commune in Vermont and deal with no unit of time shorter than a season
iainhouse
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 10322
Joined: Mon Jul 23, 2012 5:16 pm
Location: on the road from London to insanity, with Waze HQ in the driving seat
Has thanked: 2751 times
Been thanked: 8517 times

Re: [Script] WME Street View Availability [0.3]

Postby Javier_MDQ » Tue Nov 06, 2018 8:01 pm

Olestas wrote:Besides, it helps to find 360 photos on the map. They are highlihted with blue dot.


Glodenox wrote:I've also encountered some orange dots. I think those are 360° photos of places. Or maybe they're standalone photos, while the blue ones are somewhat connected like street view.


Has this feature disappeared on purpose? Or is it due to a Google / SV change? How can I have the blue dots back, if possible?

Thanks!
Javier_MDQ
 
Posts: 85
Joined: Fri May 12, 2017 5:19 pm
Location: MDQ, Argentina
Has thanked: 37 times
Been thanked: 31 times

Re: [Script] WME Street View Availability (0.7.0)

Postby Javier_MDQ » Wed Nov 07, 2018 3:26 pm

Thanks for the reply! It was worth asking, though.
Javier_MDQ
 
Posts: 85
Joined: Fri May 12, 2017 5:19 pm
Location: MDQ, Argentina
Has thanked: 37 times
Been thanked: 31 times

Re: [Script] WME Street View Availability (0.6.4)

Postby jm6087 » Sat May 26, 2018 10:08 pm

G_W1Z wrote:The SV split screen does not include the SV date (mo/yr) in the top left of the imagery. Is this happening for others as well?


That comes from Toolbox and might be currently broke.
jm6087
US Waze Champs
US Waze Champs
 
Posts: 4066
Joined: Wed Jun 17, 2015 10:05 pm
Location: Lone Star State, Hook 'em Horns
Has thanked: 678 times
Been thanked: 1682 times

PreviousNext

Return to Addons, Extensions, and Scripts

Who is online

Users browsing this forum: AquaZR1, Doctorblah