[Script] WME True Segment Length

Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Moderators: Unholy, bextein, Glodenox, JustinS83

Forum rules
Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

DO NOT START a new thread unless it is about a new idea. Keep discussion of existing tools within the main thread for that tool.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

[Script] WME True Segment Length

Postby JustinS83 » Tue Dec 06, 2016 3:56 pm

WME True Segment Length

Version: .6

Greasyfork: https://greasyfork.org/en/scripts/25444 ... ent-length

Description: The length displayed when selecting a segment is not the segments "true" length - this value is displayed from a length that is rounded to whole meters and displayed. Due to this, the displayed value can be off by up to .5 meters (or more when converting to feet!) which is important when working with smaller segments.

This script calculates the geodesic length of the segment and displays the value in both feet and meters, to two decimal places. This will work for a single segment or multiple selected segments.

Screenshot - 12_6_2016 , 10_21_54 AM.png
(8.99 KiB) Downloaded 1154 times


Changelog:
2017-01-09 - v.6 - Only displays both imperial and metric if editing in the USA, per request.
2016-12-07 - v.5 - You can now measure the length of unsaved segments! This fixes a bug in FF and allows you to use unsaved segments as a measuring tape.
2016-12-07 - v.4 - Fixed a bug where using the Speed Limit script would cause this script to continuously add lengths to the panel

2016-12-06 - v.3 - detecting changes and updating the measured length when the segment geometry is changed or the user uses Undo. The length of the segment will be bold when there are changes to that segment (working on if it is possible to only detect geometry changes).
Last edited by JustinS83 on Mon Jan 09, 2017 7:24 pm, edited 5 times in total.
Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
JustinS83
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1323
Joined: Wed Dec 03, 2014 4:33 am
Location: Franklin, OH
Has thanked: 337 times
Been thanked: 2344 times

Re: [Script] WME True Segment Length

Postby carloslaso » Tue Dec 06, 2016 7:21 pm

THIS IS AWESOME!!
[ img ][ img ]
Coordinador de Comunidad en México / Foro MX / Waze Status
Supervisor Noroeste México

iPhone XS Max / iOS 13ß / Waze ß 4.x
carloslaso
Global Champ Mentor
Global Champ Mentor
 
Posts: 3122
Joined: Fri Aug 20, 2010 1:30 am
Location: Sonora, Mexico
Has thanked: 1768 times
Been thanked: 2437 times

Re: [Script] WME True Segment Length

Postby itzwolf » Wed Dec 07, 2016 3:48 am

Perfect, thanks for this script!
Southeast Assistant Regional Coordinator
US Local Champ / US Country Manager
Partnerships Coordinator

SER Wiki | SER Discord Chat

[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
itzwolf
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 1073
Joined: Tue May 19, 2015 2:05 am
Location: Jacksonville, FL
Has thanked: 1146 times
Been thanked: 209 times

Re: [Script] WME True Segment Length

Postby AquaZR1 » Wed Dec 07, 2016 5:12 am

Thank you for this script. I am having an issue however, When saving after creating new segments the screen stays dark and hangs. When I turn this script off I no longer have the issue. I am using Chrome on a W10 laptop.
[ img ][ img ]
Steve
AM - Southern Central Valley, CA
AM - Kauai, HI
AquaZR1
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 211
Joined: Thu Apr 09, 2015 11:05 pm
Location: Bakersfield, CA
Has thanked: 144 times
Been thanked: 54 times

Re: [Script] WME True Segment Length

Postby JustinS83 » Wed Dec 07, 2016 2:28 pm

AquaZR1 wrote:Thank you for this script. I am having an issue however, When saving after creating new segments the screen stays dark and hangs. When I turn this script off I no longer have the issue. I am using Chrome on a W10 laptop.


I haven't been able to reproduce this issue. WME occasionally locks up for me upon saving without this script. Are you getting any errors in your console?
Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
JustinS83
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1323
Joined: Wed Dec 03, 2014 4:33 am
Location: Franklin, OH
Has thanked: 337 times
Been thanked: 2344 times

Re: [Script] WME True Segment Length

Postby AquaZR1 » Wed Dec 07, 2016 6:13 pm

JustinS83 wrote:
AquaZR1 wrote:Thank you for this script. I am having an issue however, When saving after creating new segments the screen stays dark and hangs. When I turn this script off I no longer have the issue. I am using Chrome on a W10 laptop.


I haven't been able to reproduce this issue. WME occasionally locks up for me upon saving without this script. Are you getting any errors in your console?


Don't have my laptop with me right now to test but on my desktop here at work I do not see the error. I will see if I can recreate it later.

Cheers!
[ img ][ img ]
Steve
AM - Southern Central Valley, CA
AM - Kauai, HI
AquaZR1
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 211
Joined: Thu Apr 09, 2015 11:05 pm
Location: Bakersfield, CA
Has thanked: 144 times
Been thanked: 54 times

Re: [Script] WME True Segment Length

Postby JustinS83 » Wed Dec 07, 2016 6:24 pm

AquaZR1 wrote:
JustinS83 wrote:
AquaZR1 wrote:Thank you for this script. I am having an issue however, When saving after creating new segments the screen stays dark and hangs. When I turn this script off I no longer have the issue. I am using Chrome on a W10 laptop.


I haven't been able to reproduce this issue. WME occasionally locks up for me upon saving without this script. Are you getting any errors in your console?


Don't have my laptop with me right now to test but on my desktop here at work I do not see the error. I will see if I can recreate it later.

Cheers!


I just pushed out a new version that better handles new segments, might have fixed your problem :)
Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
JustinS83
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1323
Joined: Wed Dec 03, 2014 4:33 am
Location: Franklin, OH
Has thanked: 337 times
Been thanked: 2344 times

Re: [Script] WME True Segment Length

Postby Olestas » Sun Dec 18, 2016 4:10 pm

Might be useful, thanks.
[ img ][ img ][ img ][ img ]

GC: Latvia
Coordinator: Latvia
Country manager (Full coverage): Latvia/Lithuania/Belarus/Russia/Ukraine
Olestas
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 6354
Joined: Wed Mar 09, 2011 7:08 pm
Location: Latvia
Has thanked: 3480 times
Been thanked: 2358 times

Re: [Script] WME True Segment Length

Postby Olestas » Mon Jan 09, 2017 3:03 pm

Could you add option to hide either meters or feet?
[ img ][ img ][ img ][ img ]

GC: Latvia
Coordinator: Latvia
Country manager (Full coverage): Latvia/Lithuania/Belarus/Russia/Ukraine
Olestas
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 6354
Joined: Wed Mar 09, 2011 7:08 pm
Location: Latvia
Has thanked: 3480 times
Been thanked: 2358 times

Re: [Script] WME True Segment Length

Postby JustinS83 » Mon Jan 09, 2017 3:30 pm

Olestas wrote:Could you add option to hide either meters or feet?


I don't really want to create yet another settings tab for just a single option (I don't know about you, but my side bar is cluttered enough as-is with tabs).

Maybe this should be rolled into the WME FU script?
Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
JustinS83
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1323
Joined: Wed Dec 03, 2014 4:33 am
Location: Franklin, OH
Has thanked: 337 times
Been thanked: 2344 times

Next

Return to Addons, Extensions, and Scripts

Who is online

Users browsing this forum: Mythdraug