[Script] WME Image Overlays (1.4.1)

Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Moderators: Unholy, bextein, Glodenox, JustinS83

Forum rules
Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

DO NOT START a new thread unless it is about a new idea. Keep discussion of existing tools within the main thread for that tool.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Re: [Script] WME Image Overlays (1.3.1)

Postby Glodenox » Tue May 28, 2019 4:03 pm

turbomkt wrote:Or a floating panel?

That would work nicely as well, indeed. I'm not 100% certain yet how I'd implement that, but it should be possible to do that.
Belgium & Luxembourg Coordinator • Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ]
Glodenox
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1083
Joined: Tue Aug 11, 2015 9:04 pm
Location: Belgium
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1238 times

Re: [Script] WME Image Overlays (1.3.1)

Postby turbomkt » Thu May 30, 2019 5:27 pm

Justin uses one for RA Utility, right?
turbomkt
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 1121
Joined: Thu Jan 22, 2015 1:05 am
Location: San Diego, Ca
Has thanked: 450 times
Been thanked: 311 times

Re: [Script] WME Image Overlays (1.3.1)

Postby SeveriorumPatrem » Fri May 31, 2019 12:36 am

iainhouse wrote:Since this brought the script to mind, I thought of another suggestion.

I know some people have commented about the fairly large bar the script places across the top of the screen; particularly once you've added the editing controls. Is it worth placing those control buttons in the LH panel?

You already have some controls there. I don't have the biggest of screens, but it looks like there's room there for the array of buttons, leaving more space on the map to see where you're placing your image.


I made some cheap mockups of this exact request back on this post. Hopefully it is the pipeline! A floating panel would also be cool.
[ img ][ img ][ img ][ img ]
The Grumpy Dad
The more I learn, the more I discover how much I don't know.
SeveriorumPatrem
State Manager
State Manager
 
Posts: 955
Joined: Thu Nov 19, 2015 11:05 pm
Location: SW Washington State
Has thanked: 524 times
Been thanked: 343 times

Re: [Script] WME Image Overlays (1.3.1)

Postby Glodenox » Fri May 31, 2019 11:18 am

turbomkt wrote:Justin uses one for RA Utility, right?

That's "just" a static window that can't be dragged around. But I guess that would be sufficient as well if I can condense the controls a bit. I'll play around with some of the ideas I've got for this.
Belgium & Luxembourg Coordinator • Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ]
Glodenox
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1083
Joined: Tue Aug 11, 2015 9:04 pm
Location: Belgium
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1238 times

Re: [Script] WME Image Overlays (1.3.1)

Postby JustinS83 » Fri May 31, 2019 2:23 pm

Glodenox wrote:
turbomkt wrote:Justin uses one for RA Utility, right?

That's "just" a static window that can't be dragged around. But I guess that would be sufficient as well if I can condense the controls a bit. I'll play around with some of the ideas I've got for this.

Actually, it is draggable ;)
Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
JustinS83
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1338
Joined: Wed Dec 03, 2014 4:33 am
Location: Franklin, OH
Has thanked: 339 times
Been thanked: 2371 times

Re: [Script] WME Image Overlays (1.3.1)

Postby Glodenox » Fri May 31, 2019 2:26 pm

JustinS83 wrote:Actually, it is draggable ;)

Weird. When I tried it before, I couldn't drag it around. It's working fine now.
My bad!
Belgium & Luxembourg Coordinator • Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ]
Glodenox
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1083
Joined: Tue Aug 11, 2015 9:04 pm
Location: Belgium
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1238 times

Re: [Script] WME Image Overlays (1.4.0)

Postby Glodenox » Mon Jun 10, 2019 4:39 pm

I've been playing around with the location of the controls, but eventually it felt best to me to just place the controls in the sidebar. That way most of the space remains on the map and then the opacity and parent layer fields aren't positioned weirdly compared to the other image overlay attributes.

I've just released version 1.4.0 of the script which has the adjusted controls, as well as the possibility to adjust an image overlay you've saved in the past. The button that adjusted only the name in the past will now open up the "Align image" step for that image overlay.

I've also been working a bit on making it possible to lock an image to a corner instead of the centre, but that isn't ready to release yet.

[ img ]
Last edited by Glodenox on Mon Jun 10, 2019 6:22 pm, edited 1 time in total.
Reason: Added a screenshot of the new layout for the controls
Belgium & Luxembourg Coordinator • Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ]
Glodenox
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1083
Joined: Tue Aug 11, 2015 9:04 pm
Location: Belgium
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1238 times

Re: [Script] WME Image Overlays (1.4.0)

Postby SeveriorumPatrem » Thu Jun 13, 2019 6:43 pm

Glodenox wrote:I've just released version 1.4.0 of the script which has the adjusted controls, as well as the possibility to adjust an image overlay you've saved in the past.


Absolutely outstanding, thank you so much!! 8-)
[ img ][ img ][ img ][ img ]
The Grumpy Dad
The more I learn, the more I discover how much I don't know.
SeveriorumPatrem
State Manager
State Manager
 
Posts: 955
Joined: Thu Nov 19, 2015 11:05 pm
Location: SW Washington State
Has thanked: 524 times
Been thanked: 343 times

Re: [Script] WME Image Overlays (1.4.0)

Postby WazingArch » Sat Jul 13, 2019 8:26 pm

Hi, I am pressing this button but nothing happens. Am I missing something? Thanks.
screenshot_77.png
(13.09 KiB) Downloaded 127 times
Coordinator: BG • Global Champ • Translator
[ img ]
Уики България | Best map editing practice
WazingArch
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 481
Joined: Thu May 24, 2012 6:02 am
Location: Bulgaria
Has thanked: 236 times
Been thanked: 112 times

Re: [Script] WME Image Overlays (1.4.0)

Postby jm6087 » Sat Jul 13, 2019 9:04 pm

WazingArch wrote:Hi, I am pressing this button but nothing happens. Am I missing something? Thanks.
screenshot_77.png


Have you already added the image to the map?
jm6087
US Waze Champs
US Waze Champs
 
Posts: 3819
Joined: Wed Jun 17, 2015 10:05 pm
Location: Texas
Has thanked: 638 times
Been thanked: 1577 times

PreviousNext

Return to Addons, Extensions, and Scripts

Who is online

Users browsing this forum: n4dog