[Script] WMEMagic

Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Moderators: Unholy, bextein, JustinS83, Glodenox

Forum rules
Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

DO NOT START a new thread unless it is about a new idea. Keep discussion of existing tools within the main thread for that tool.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Re: [Script] WMEMagic

Postby vince1612 » Sun Jul 02, 2017 8:33 pm

fuchserl wrote:Great script, thanks!

The script does not reflect the recent status of what segments should be connected with driveable segments. Nowadays all segments should be connected with roads:
pedestrian boardwalks
walking trails
railroads
stairs

The script tells me to disconnect these segments, which is wrong.

I suppose you know the reasons for this and why the risk of being routed over these segments does not exist any more, I think most of this is non public knowledge, so I cannot go into detail here (send me a PM if you have questions).

It may no longer be an issue for routing, but it can still cause ETA accuracy issues to connect them and to fraction segments, adding more nodes in the process.

Personally I'm waiting for Phantom nodes to be released before connecting these types. Until that is available, I'll leave this highlight ON for Switzerland (maybe change the explanation message). You can of course ask to turn it OFF for Austria.
[ img ]
Wiki & Forum: Wiki CH (D) (FR) | Forum CH (D) (FR) (I)
Website: waze-switzerland.ch | Facebook: Waze Switzerland
1+1=3 - The result of bringing talents together goes beyond simply adding them up.
vince1612
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 8034
Joined: Sun Mar 17, 2013 2:30 pm
Location: DACH Group (Germany, Austria, Switzerland)
Has thanked: 4731 times
Been thanked: 4937 times

Re: [Script] WMEMagic

Postby bwawsc » Sun Jul 02, 2017 11:48 pm

I don't think SL is required for private or PLR or off road.

Sent from my SM-G935P using Tapatalk
bwawsc
Map Editor - level 3
Map Editor - level 3
 
Posts: 397
Joined: Sat Jul 26, 2014 2:15 am
Location: Santa Cruz, CA
Has thanked: 243 times
Been thanked: 93 times

Re: [Script] WMEMagic

Postby mhh60 » Mon Jul 03, 2017 2:48 am

Magic is really touchy about duplicate places. If there is "Walmart" and "Parking - Walmart" both will be highlighted as duplicate places. But that's a minor issue. I've been using Magic for only a day, but I'm really impressed with it, especially considering how it was rushed into production when Validator finally died. I especially like the UI.
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
[ img ]
SM New Mexico
AM Ontario,Guam,CNMI,Alaska,Puerto Rico,Kansas
mhh60
State Manager
State Manager
 
Posts: 116
Joined: Thu Jun 16, 2016 3:49 am
Location: Macomb County, Michigan
Has thanked: 52 times
Been thanked: 44 times

Re: [Script] WMEMagic

Postby SuperDave1426 » Mon Jul 03, 2017 2:54 am

Just started using this today - nice script, thanks for making it available!

Sorry if this was already mentioned in the thread, but what does "Enhance MTE" do?

Also, I noticed that there's someone maintaining a list of things for the USA on your page supporting this addon. Is there a way to make it possible for the "Segment not protected" option allow for individual state requirements? I'm asking because I've got roads that are properly locked according to the state wiki for Nevada, and when I select that option, it flags them. I'm guessing that the national guidelines might say a higher lock level than the one that we're using here. I suspect other states might be doing that as well, so it would be nice to be able for the person who is managing a given country to be able to accommodate local-level differences from the national guidelines.
SuperDave1426
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 917
Joined: Wed Oct 16, 2013 5:27 pm
Location: Nevada, USA
Has thanked: 81 times
Been thanked: 271 times

Re: [Script] WMEMagic

Postby tcalvert317m » Mon Jul 03, 2017 3:05 am

While this does have a few things that need tweaking, IMO this is a very helpful tool.
tcalvert317m
State Manager
State Manager
 
Posts: 516
Joined: Tue Jul 03, 2012 11:47 pm
Location: San Antonio, TX
Has thanked: 73 times
Been thanked: 71 times

Re: [Script] WMEMagic

Postby vince1612 » Mon Jul 03, 2017 5:22 am

bwawsc wrote:I don't think SL is required for private or PLR or off road.

Sent from my SM-G935P using Tapatalk
It can be turned off per-country if needed, check here who can do it for your location: https://profundos.org/waze/magic/

mhh60 wrote:Magic is really touchy about duplicate places. If there is "Walmart" and "Parking - Walmart" both will be highlighted as duplicate places. But that's a minor issue. I've been using Magic for only a day, but I'm really impressed with it, especially considering how it was rushed into production when Validator finally died. I especially like the UI.
It's not detecting duplicate places but places which are both linked to the same Google Maps location ID. This is not visible to all editors as you require at least L3 to see it (I think)

SuperDave1426 wrote:Just started using this today - nice script, thanks for making it available!

Sorry if this was already mentioned in the thread, but what does "Enhance MTE" do?

Also, I noticed that there's someone maintaining a list of things for the USA on your page supporting this addon. Is there a way to make it possible for the "Segment not protected" option allow for individual state requirements? I'm asking because I've got roads that are properly locked according to the state wiki for Nevada, and when I select that option, it flags them. I'm guessing that the national guidelines might say a higher lock level than the one that we're using here. I suspect other states might be doing that as well, so it would be nice to be able for the person who is managing a given country to be able to accommodate local-level differences from the national guidelines.
Enhance MTE adds a drop-down list at the top of WME with all MTEs in the area, so you don't need to switch to Event mode to see them. I'm not sure if it does other things yet, haven't played with it much.. Delfim can surely give more info ;)
By looking at the settings spreadsheet there is a State field, so I'm pretty sure all of what you're talking about can be done if the maintainer of the US config asks for it.
[ img ]
Wiki & Forum: Wiki CH (D) (FR) | Forum CH (D) (FR) (I)
Website: waze-switzerland.ch | Facebook: Waze Switzerland
1+1=3 - The result of bringing talents together goes beyond simply adding them up.
vince1612
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 8034
Joined: Sun Mar 17, 2013 2:30 pm
Location: DACH Group (Germany, Austria, Switzerland)
Has thanked: 4731 times
Been thanked: 4937 times

Re: [Script] WMEMagic

Postby freesoft » Mon Jul 03, 2017 11:53 am

It's excellent dbcm, my congratulations, it looks very promising!

Enviado desde mi SM-J700M mediante Tapatalk
freesoft
 
Posts: 25
Joined: Thu Sep 15, 2016 2:04 pm
Has thanked: 104 times
Been thanked: 20 times

Re: [Script] WMEMagic

Postby jdelosa » Mon Jul 03, 2017 11:58 am

Thanks dbcm...

Just installed..... now to learn.....
JD, Brooklyn, NYC Area Manager, New York SM, NOR MSM,
Member of the NYC Closure Team

WazeNewYork@GMail.com Subject Attn: JDeLosa
[ img ][ img ][ img ]
[ img ][ img ][ img ]
jdelosa
PartnerCoordinator
PartnerCoordinator
 
Posts: 470
Joined: Mon Mar 09, 2015 10:05 pm
Location: Brooklyn, NY, USA
Has thanked: 397 times
Been thanked: 171 times

Re: [Script] WMEMagic

Postby aureozb » Mon Jul 03, 2017 12:09 pm

Thanks dbcm...
aureozb
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 90
Joined: Sat Dec 19, 2015 11:34 am
Location: Luanda, Angola
Has thanked: 106 times
Been thanked: 22 times

Re: [Script] WMEMagic

Postby SuperDave1426 » Mon Jul 03, 2017 3:31 pm

vince1612 wrote:Enhance MTE adds a drop-down list at the top of WME with all MTEs in the area, so you don't need to switch to Event mode to see them. I'm not sure if it does other things yet, haven't played with it much.. Delfim can surely give more info ;)

Hopefully, Delfim will sound out here with more info about it, then. :-)

By looking at the settings spreadsheet there is a State field, so I'm pretty sure all of what you're talking about can be done if the maintainer of the US config asks for it.

I'd be happy to mention it to the maintainer for the USA config, but I can't seem to reach him/her. According to the "maintainers" list at the web page for this addon, "Xander" is that person. Unfortunately, that doesn't seem to be the username used here in the forum, because when I tried to send a PM, I got an error saying that the user doesn't exist.... :?
SuperDave1426
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 917
Joined: Wed Oct 16, 2013 5:27 pm
Location: Nevada, USA
Has thanked: 81 times
Been thanked: 271 times

PreviousNext

Return to Addons, Extensions, and Scripts

Who is online

Users browsing this forum: age4670, Google Feedfetcher, Mythdraug