[Script] WME Rapid House Numbers

Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Moderators: Unholy, bextein, Glodenox, JustinS83

Forum rules
Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

DO NOT START a new thread unless it is about a new idea. Keep discussion of existing tools within the main thread for that tool.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

[Script] WME Rapid House Numbers

Postby kjg53 » Sat Feb 10, 2018 7:23 am

Rapid House Numbers is another script for adding a sequence of house numbers.

Greasyfork: https://greasyfork.org/en/scripts/35931-wme-rapid-house-numbers

To use the script, click on 'Edit house numbers' as usual. Two new fields will appear to the right of the 'Add house numbers' button. If you add a non-zero number to each field, the 'Add house numbers' text will change color to indicate that the script is active.

While the script is active, the 'a' key becomes an accelerator for the 'Add house numbers' button. As a result, you don't need to keep moving the pointer back and forth between the road being edited and the button. When you click on the map to place the new house number, the HN will be initialized with the number shown in the 'Next #' field. The 'Next #' field will then be incremented to the next number in the sequence.

The script has, at this point, only been tested in Chrome.
kjg53
Map Raider
Map Raider
 
Posts: 357
Joined: Fri Oct 24, 2014 5:05 am
Location: Pearland, Texas, USA
Has thanked: 141 times
Been thanked: 47 times

Re: [Script] WME Rapid House Numbers

Postby juliansean » Sat Feb 10, 2018 9:39 am

I love this script! Thanks for sharing it!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Sean Julian
MSM: TX, LA, MS, AR, OK
AM: Southeast FL, Boston, MA, Bronx, NY, Manhattan, NY, Queens, NY, Eastern California, Southwest KS

[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
juliansean
State Manager
State Manager
 
Posts: 919
Joined: Mon Jul 04, 2016 3:33 am
Has thanked: 446 times
Been thanked: 286 times

Re: [Script] WME Rapid House Numbers

Postby ahtraveller » Sat Feb 10, 2018 1:08 pm

Very nice and intuitive implementation with simplified accelerator to reduce miskeying. Thanks!
ahtraveller
 
Posts: 3
Joined: Fri Oct 20, 2017 10:05 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: [Script] WME Rapid House Numbers

Postby dBsooner » Sat Feb 10, 2018 2:49 pm

Very nice! I’ve always just used the keyboard shortcut “h”. H to initiate house number mode, then h to insert a new house number.
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
• AM: Eastern Oklahoma, DFW, Southern Florida
• Wiki: WME | Editing Manual | Best Practices | FAQ | Places
• AT&T | iPhone XS Max | iOS 12 | Waze Latest Beta
dBsooner
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
 
Posts: 592
Joined: Thu Oct 31, 2013 10:53 pm
Location: Tulsa / Broken Arrow, Oklahoma, US
Has thanked: 359 times
Been thanked: 313 times

Re: [Script] WME Rapid House Numbers

Postby mincho77 » Sat Feb 10, 2018 7:35 pm

kjg53 wrote:Rapid House Numbers is another script for adding a sequence of house numbers.

Greasyfork: https://greasyfork.org/en/scripts/35931-wme-rapid-house-numbers

To use the script, click on 'Edit house numbers' as usual. Two new fields will appear to the right of the 'Add house numbers' button. If you add a non-zero number to each field, the 'Add house numbers' text will change color to indicate that the script is active.

While the script is active, the 'a' key becomes an accelerator for the 'Add house numbers' button. As a result, you don't need to keep moving the pointer back and forth between the road being edited and the button. When you click on the map to place the new house number, the HN will be initialized with the number shown in the 'Next #' field. The 'Next #' field will then be incremented to the next number in the sequence.

The script has, at this point, only been tested in Chrome.
Awesome
Mauricio Otálvaro
[ img ]
Waze Global Champ/Country Manager/Mentor/Localizator/Beta Tester
Email: mincho77@gmail.com
[ img ] [ img ][ img ]
[ img ]
mincho77
Global Champ Mentor
Global Champ Mentor
 
Posts: 1091
Joined: Fri May 21, 2010 8:48 pm
Location: Medellín, Antioquia, Colombia
Has thanked: 785 times
Been thanked: 966 times

Re: [Script] WME Rapid House Numbers

Postby Javier_MDQ » Tue Feb 13, 2018 2:45 pm

Interesting! if I could suggest a small feature would be the ability to use one shortcut for one increment, and other different shortcut for another increment. Something like "a" for 1, and "b" for 97. This way I could enter in one segments all four corners at once, hitting a-a-b-a (ie 1, 2, 99, 100), then the next segment would be again a-a-b-a (101, 102, 199, 200) and so on.
Does it make sense, right?
Javier_MDQ
 
Posts: 85
Joined: Fri May 12, 2017 5:19 pm
Location: MDQ, Argentina
Has thanked: 37 times
Been thanked: 31 times

Re: [Script] WME Rapid House Numbers

Postby karlcr9911 » Tue Feb 13, 2018 6:38 pm

It would be nice to have the ability to press 'S' for example, and skip the next increment. I've been working a lot of neighborhoods where it increments by 10s but one or two lots skip an increment completely. So, I'm adding the non-existent HN just to keep the fast sequence going and then going back and deleting that non-existent HN.

If there was a shortcut key to omit/skip the next increment or pressing it multiple times would skip the increment X however many times you press the skip key...also great. You could show the next HN it would put down up next to the Increment box potentially.
Regional Coordinator - U.S. South Central
iOS Beta Leader / Tester | WME Beta Tester
[ img ][ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ]
SCR Wazeopedia
karlcr9911
Global Champ Mentor
Global Champ Mentor
 
Posts: 2372
Joined: Fri Aug 23, 2013 2:05 am
Location: North East Texas, USA
Has thanked: 552 times
Been thanked: 1505 times

Re: [Script] WME Rapid House Numbers

Postby dspille » Tue Feb 13, 2018 7:51 pm

Is there a way not to have this script reassign the "A" key? I use that key for manually hiding the turn arrows, yet every time I go back into house number mode, it seems to reassign the "A" key to "Add HNs".
Thanks,
dspille
Country Manager, Multi-State Manager - South Central Region

SCR Wiki
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
dspille
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 373
Joined: Sat Mar 12, 2016 11:05 pm
Location: Texas, USA
Has thanked: 509 times
Been thanked: 131 times

Re: [Script] WME Rapid House Numbers

Postby JustinS83 » Tue Feb 13, 2018 7:55 pm

dspille wrote:Is there a way not to have this script reassign the "A" key? I use that key for manually hiding the turn arrows, yet every time I go back into house number mode, it seems to reassign the "A" key to "Add HNs".


Ewwwww - yes, no script should overwrite an existing shortcut key (especially native functionality). Should be editable from the keyboard shortcuts screen as well.
Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
JustinS83
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1321
Joined: Wed Dec 03, 2014 4:33 am
Location: Franklin, OH
Has thanked: 336 times
Been thanked: 2341 times

Re: [Script] WME Rapid House Numbers

Postby kjg53 » Wed Feb 14, 2018 2:44 pm

I completely agree. I'm working on a fix. Thanks dspille.
kjg53
Map Raider
Map Raider
 
Posts: 357
Joined: Fri Oct 24, 2014 5:05 am
Location: Pearland, Texas, USA
Has thanked: 141 times
Been thanked: 47 times

Next

Return to Addons, Extensions, and Scripts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users