[Script Idea] - Choose two way street as default

Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Moderators: krankyd, Unholy

Forum rules
Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

DO NOT START a new thread unless it is about a new idea. Keep discussion of existing tools within the main thread for that tool.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Re: [Script Idea] - Choose two way street as default

Postby AlanOfTheBerg » Thu Sep 05, 2013 9:35 pm

jondrush wrote:We made the request to waze to make two way the default for new roads, and they seemed very receptive of the idea. Let's see if it makes it to production.

I thought they would have made the change right away, but said they needed to discuss with Ehud first.

Didn't see this in the bug list, so go here to vote: https://bugs.waze.com/show_bug.cgi?id=5467
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.0.6 | Waze v3.7.9.992
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19444
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 646 times
Been thanked: 2237 times

Re: [Script Idea] - Choose two way street as default

Postby AlanOfTheBerg » Sat Jan 18, 2014 6:12 pm

GrimesGuy wrote:Any news on this? Also have the name fields be already open would be more efficient.

Waze answered for the bug report in terms of what WME will eventually do natively. However, it doesn't appear anyone has written any kind of script.
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.0.6 | Waze v3.7.9.992
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19444
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 646 times
Been thanked: 2237 times

Re: [Script Idea] - Choose two way street as default

Postby AlanOfTheBerg » Sat Jan 18, 2014 6:45 pm

berestovskyy wrote:Ok, here is the script:
Code: Select all
Waze.Feature.Vector.Segment.prototype.DEFAULT_NEW_SEGMENT_ATTRIBUTES.revDirection = true

So someone could easily drop this into a plugin to load at startup. This works fine, but, as expected, it reverts whenever a permalink is loaded.
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.0.6 | Waze v3.7.9.992
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19444
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 646 times
Been thanked: 2237 times

Re: [Script Idea] - Choose two way street as default

Postby AlanOfTheBerg » Sat Jan 18, 2014 10:19 pm

GrimesGuy wrote:So could this be added to the WME Toolbox?

Easily.
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.0.6 | Waze v3.7.9.992
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19444
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 646 times
Been thanked: 2237 times

Re: [Script Idea] - Choose two way street as default

Postby AlanOfTheBerg » Sat Jan 18, 2014 11:32 pm

GrimesGuy wrote:Is there a spot to request new features for it?

The WME Toobox thread
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.0.6 | Waze v3.7.9.992
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19444
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 646 times
Been thanked: 2237 times

Re: [Script Idea] - Choose two way street as default

Postby AlanOfTheBerg » Sun Jan 19, 2014 4:53 pm

Keep in mind that I believe this will cause roundabouts to also be set as 2-way by default because that segment drawing is done using the same code and relies on the prototype setting. Perhaps someone could verify this.
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.0.6 | Waze v3.7.9.992
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19444
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 646 times
Been thanked: 2237 times

Re: [Script Idea] - Choose two way street as default

Postby berestovskyy » Sat Jan 18, 2014 6:34 pm

Ok, here is the script:
Code: Select all
Waze.Feature.Vector.Segment.prototype.DEFAULT_NEW_SEGMENT_ATTRIBUTES.revDirection = true

UPD:
AlanOfTheBerg wrote:Keep in mind that I believe this will cause roundabouts to also be set as 2-way by default
Last edited by berestovskyy on Sun Jan 19, 2014 6:18 pm, edited 1 time in total.
berestovskyy
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 824
Joined: Fri Jul 15, 2011 1:50 pm
Has thanked: 165 times
Been thanked: 391 times

Re: [Script Idea] - Choose two way street as default

Postby berestovskyy » Sat Jan 18, 2014 7:20 pm

UPD:
AlanOfTheBerg wrote:Keep in mind that I believe this will cause roundabouts to also be set as 2-way by default

1. Userscript: (removed)
2. Or you can just drop the line into your favorite script:
Code: Select all
Waze.Feature.Vector.Segment.prototype
   .DEFAULT_NEW_SEGMENT_ATTRIBUTES.revDirection = true
Last edited by berestovskyy on Sun Jan 19, 2014 6:17 pm, edited 2 times in total.
berestovskyy
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 824
Joined: Fri Jul 15, 2011 1:50 pm
Has thanked: 165 times
Been thanked: 391 times

Re: [Script Idea] - Choose two way street as default

Postby berestovskyy » Sun Jan 19, 2014 7:33 am

I'll include the option into the next WME Validator release.
berestovskyy
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 824
Joined: Fri Jul 15, 2011 1:50 pm
Has thanked: 165 times
Been thanked: 391 times

Re: [Script Idea] - Choose two way street as default

Postby berestovskyy » Sun Jan 19, 2014 6:19 pm

AlanOfTheBerg wrote:Keep in mind that I believe this will cause roundabouts to also be set as 2-way by default

Thanks, fixed in Validator 0.4.9.
berestovskyy
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 824
Joined: Fri Jul 15, 2011 1:50 pm
Has thanked: 165 times
Been thanked: 391 times

Next

Return to Addons, Extensions, and Scripts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users