[Script] WME Validator v2021.3.5 (+ PLACES BETA)

Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Moderators: Unholy, bextein, Glodenox, JustinS83

Forum rules
Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

DO NOT START a new thread unless it is about a new idea. Keep discussion of existing tools within the main thread for that tool.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Re: [Script] WME Validator 0.9.9 (BETA) / 27.04.2014

Postby HavanaDay » Fri May 02, 2014 1:23 pm

EDITED: I think I have narrowed it down to Highliter script. Unless it just magically starting working again.

OP:
I have run into an issue that I am not entirely sure is a Validator issue or not so I will explain.

My two setups:
1) Mac OS 10.6.8/Chrome
2) Samsung Laptop/Windows 8/Chrome

With #2 I do not have any issues with Validator at all so here are my issues with #1:

This occurs in either the production editor or beta editor.

When running a Validator Report it seems to hang out the very end. I have let it run for a few minutes longer thinking it may be processing something. If I hit pause the Report comes up. Show report and start checking things.

Everything appears to be working except for two things.
1a) If I delete a segment it does not show up as an edit by the save icon. Now if the next thing I do is change a geometry point or do a q/w then that edit will show. It will save just fine (no errors thrown)
1b) If I try to delete an extra node (not geometry point) it will not show up as an edit and validator then throws up the segment has no connectivity and that it is an overlapping segment. If I try to change a geometry point or a q/w like above it will still throw a save error.

This does not occur if just running validator while panning around and editing with it. Everything appears to be working as expected. Also regarding 1B if I log out and log back in I can edit normally and Validator throws the appropriate errors and corrections as warranted.

I cannot tell you in which version this first started occuring because I haven't run a report from this particular setup in probably about a month. This occurs with Toolbox running or not.

Any ideas if it is my setup would be greatly appreciated.
HavanaDay
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 1149
Joined: Fri Sep 03, 2010 6:08 pm
Has thanked: 219 times
Been thanked: 212 times

Re: [Script] WME Validator 1.1.4 / 07.11.2014

Postby HavanaDay » Mon Dec 01, 2014 6:15 pm

I have issue with validator in regards to the latest beta editor (1.6-395).

If validator is "on" you can not cut a segment the old school way (Junction a new road to an existing segment). The edit count does not increment nor can it be saved. Other segments around it can not be selected after this as well.

With validator turned "off" it will work as expected. Also, you cannot select other segments once this cut non-cut is executed.
HavanaDay
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 1149
Joined: Fri Sep 03, 2010 6:08 pm
Has thanked: 219 times
Been thanked: 212 times

Re: [Script] WME Validator 1.1.16 / 29.01.2016

Postby herrchin » Fri Apr 29, 2016 2:09 pm

If those are the names of the roads, then those are the names :) You wouldn't want to alter them to something else that isn't going to be matched by people searching for those roads.

I will caution that I know Waze TTS sometimes doesn't handle those perfectly or even guaranteed to be consistent (The "let's take blah blah" initial announcements vs. "turn right on blah blah" for example; sometimes those pronunciations can differ. I have an "A St" which is pronounced as both a long "A" sound and as "uh" depending on where Waze is using it).

"Fire route one ninety nine point one" and "Fire route one ninety nine one see" (no "point") are what I get on a quick test. I'd call that good enough for a Wazer to understand though.
USA Country Manager / UT SM
[ img ][ img ][ img ]
herrchin
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 333
Joined: Mon Jun 22, 2015 6:05 pm
Location: Lincoln, NE, USA
Has thanked: 303 times
Been thanked: 220 times

Re: [Script] WME Validator 0.5.3 (BETA) / 23.01.2014

Postby houstonmg » Thu Jan 23, 2014 8:09 pm

if I turn off the script. does not need to be on every time I press a new permalink.
MG
Mauricio Gálvez S.
Country Manager, Global Champ
Para iniciar tus ediciones lee este topic.
[ img ]
[ img ]
houstonmg
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 2639
Joined: Sun Jun 17, 2012 4:43 am
Location: Santiago, Chile
Has thanked: 330 times
Been thanked: 639 times

Re: [Script] WME Validator 1.0.2 / 04.07.2014

Postby houstonmg » Tue Jul 15, 2014 1:36 pm

Same all.......
Mauricio Gálvez S.
Country Manager, Global Champ
Para iniciar tus ediciones lee este topic.
[ img ]
[ img ]
houstonmg
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 2639
Joined: Sun Jun 17, 2012 4:43 am
Location: Santiago, Chile
Has thanked: 330 times
Been thanked: 639 times

Re: [Script] WME Validator 1.0.2 / 04.07.2014

Postby houstonmg » Sun Jul 20, 2014 6:44 pm

Some notice about the reported behavior in the beta editor?
MG
Mauricio Gálvez S.
Country Manager, Global Champ
Para iniciar tus ediciones lee este topic.
[ img ]
[ img ]
houstonmg
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 2639
Joined: Sun Jun 17, 2012 4:43 am
Location: Santiago, Chile
Has thanked: 330 times
Been thanked: 639 times

Re: [Script] WME Validator 1.0.3 / 04.08.2014

Postby iainhouse » Mon Aug 04, 2014 7:21 pm

PesachZ wrote:All the U-turns and unconfirmed turn highlighting has been removed. Thank you.


Could we please have the highlighting of dead-end u-turns turned back on for the UK, please?

As discussed elsewhere on the forums, we still consider them a real problem. We had Waze mass-disable every u-turn on the UK map. Unfortunately, the routing engine keeps enabling new ones where the disabled u-turn is "soft". With the arrows already removed, it will be difficult to diagnose problems involving u-turns unless we can see them, not to mention the routing problems we still see them causing.
[ img ][ img ][ img ]
My scripts: WME FixUI WME Presets :ugeek:
I want to go to a commune in Vermont and deal with no unit of time shorter than a season
iainhouse
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 10996
Joined: Mon Jul 23, 2012 5:16 pm
Location: on the road from London to insanity, with Waze HQ in the driving seat
Has thanked: 3058 times
Been thanked: 9283 times

Re: [Script] WME Validator 1.0.3 / 04.08.2014

Postby iainhouse » Wed Aug 06, 2014 12:50 am

berestovskyy wrote:
iainhouse wrote:Could we please have the highlighting of dead-end u-turns turned back on for the UK, please?

I guess you can still use a custom check for that (i.e. match deadEndA&UturnA or deadEndB&UturnB).

Let me know if you still would like to get those checks back for UK.


Yes please. I wouldn't ask, except I know you already have the infrastructure for making checks country-specific.

Also, I'm already using both custom checks and constantly resisting the temptation to ask you to add more. :lol:
[ img ][ img ][ img ]
My scripts: WME FixUI WME Presets :ugeek:
I want to go to a commune in Vermont and deal with no unit of time shorter than a season
iainhouse
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 10996
Joined: Mon Jul 23, 2012 5:16 pm
Location: on the road from London to insanity, with Waze HQ in the driving seat
Has thanked: 3058 times
Been thanked: 9283 times

Re: [Script] WME Validator 1.1.4 / 07.11.2014

Postby iainhouse » Tue Dec 16, 2014 3:27 am

nogetandet wrote:Problem: WME hangs.

When: If I create a new segment connected to a newly added segment.


This pretty much matches my experience, although I hadn't determined the exact circumstances - or connected it to Validator.
[ img ][ img ][ img ]
My scripts: WME FixUI WME Presets :ugeek:
I want to go to a commune in Vermont and deal with no unit of time shorter than a season
iainhouse
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 10996
Joined: Mon Jul 23, 2012 5:16 pm
Location: on the road from London to insanity, with Waze HQ in the driving seat
Has thanked: 3058 times
Been thanked: 9283 times

Re: [Script] WME Validator 1.1.5 / 06.01.2015

Postby iainhouse » Tue Jan 06, 2015 1:21 am

Hey there. I just wanted to say it's good to see you back here. :D

I hope that whatever was keeping you busy in "real life" has now calmed down somewhat.
[ img ][ img ][ img ]
My scripts: WME FixUI WME Presets :ugeek:
I want to go to a commune in Vermont and deal with no unit of time shorter than a season
iainhouse
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 10996
Joined: Mon Jul 23, 2012 5:16 pm
Location: on the road from London to insanity, with Waze HQ in the driving seat
Has thanked: 3058 times
Been thanked: 9283 times

PreviousNext

Return to Addons, Extensions, and Scripts

Who is online

Users browsing this forum: jm6087, The_Cre8r