Waze Editor - layout tweaking - userstyle

Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Moderators: Unholy, bextein

Forum rules
Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

DO NOT START a new thread unless it is about a new idea. Keep discussion of existing tools within the main thread for that tool.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Waze Editor - layout tweaking - userstyle

Postby CrazyTerabyte » Fri Jan 17, 2014 7:50 pm

I wrote a custom CSS to tweak the Waze Editor layout, increasing the available space.
It is available at: http://userstyles.org/styles/97276/waze ... t-tweaking
It can be installed using: Stylish for Firefox or Stylish for Chrome.
I'm also adding it to the Waze Wiki.
CrazyTerabyte
 
Posts: 10
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:48 pm
Location: Brazil
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Re: Waze Editor - layout tweaking - userstyle

Postby CrazyTerabyte » Sat Nov 07, 2015 1:49 am

Fixed the issue with Firefox.

(Technical details ahead, feel free to skip.)

Turns out it was not an issue with Firefox, but with installing the custom CSS as a user-script. I've discovered that using Stylish extension to apply the custom style gives different results than using the custom style as a user-script, but only to rules with the same specificity as the rules from the page. For rules with the same specificity, the later rules override the earlier ones. When using Stylish, the custom CSS is added after all other document rules. When using as user-script, the opposite happens.

(Double-post to trigger notification to people watching this topic.)
CrazyTerabyte
 
Posts: 10
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:48 pm
Location: Brazil
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Re: Waze Editor - layout tweaking - userstyle

Postby CrazyTerabyte » Fri Nov 06, 2015 1:38 pm

PHIL-IP63 wrote:I have an issue with the layer drop-down menu (like before with the Toolbox menu) the selectable area for the drop-down menu is too high and it's impossible for me to go in the menu.
I'm under Firefox


I'm going to take a look at Firefox right now.

pjlasl wrote:I have noticed that this script has not been updated since February and it does not work well with the new WME layout.

I have updated the script on the request of a user. If you are interested in the update, I will gladly provide it to whomever PMs me.


Which script? If you mean the custom style, I updated it yesterday (see a couple of messages above yours). If you mean something else, please be more specific regarding which script you are talking about.
CrazyTerabyte
 
Posts: 10
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:48 pm
Location: Brazil
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Re: Waze Editor - layout tweaking - userstyle

Postby PHIL-IP63 » Fri Nov 06, 2015 1:24 pm

I have an issue with the layer drop-down menu (like before with the Toolbox menu) the selectable area for the drop-down menu is too high and it's impossible for me to go in the menu.
[ img ]

I'm under Firefox
PHIL-IP63
Waze Mentor
Waze Mentor
 
Posts: 1173
Joined: Mon May 12, 2014 8:55 pm
Location: Clermont-Ferrand
Has thanked: 157 times
Been thanked: 103 times

Re: Waze Editor - layout tweaking - userstyle

Postby CrazyTerabyte » Thu Nov 05, 2015 9:32 pm

The... WHAT? Oh, this: https://wiki.waze.com/wiki/Extension:WME_Toolbox

I did a small update, it fixes the toolbox button layout. However, keeping the pop-up thing open is tricky. I had to right-click on the button, then move the mouse to the pop-up thing, then right-click or left-click or press Esc. Unfortunately, there is no way for me to fix it using pure CSS (because that pop-up thing is descendant of the map element, so I can't move it outside the map).

Also, upon adding the Toolbox, a vertical scrollbar showed up to the right, but that is an unrelated issue, happens even with the Toolbox without my custom style.

I'd suggest you contacting the Toolbox author. Maybe he can change the markup (moving that thing to child/descendant of the button would be good; just like the default buttons), or even use JavaScript to toggle the visibility by clicking.
CrazyTerabyte
 
Posts: 10
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:48 pm
Location: Brazil
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Re: Waze Editor - layout tweaking - userstyle

Postby carloslaso » Thu Nov 05, 2015 9:01 pm

Hi,
I have a problem with toolbox dropdown:
Screen Shot 2015-11-05 at 1.57.47 PM.png
Toolbox
(376.72 KiB) Downloaded 554 times


Screen Shot 2015-11-05 at 2.01.22 PM.png
Button
(38.89 KiB) Downloaded 553 times
Last edited by carloslaso on Thu Nov 05, 2015 9:02 pm, edited 1 time in total.
Reason: button
carloslaso
Global Champ Mentor
Global Champ Mentor
 
Posts: 2383
Joined: Fri Aug 20, 2010 1:30 am
Location: Sonora, Mexico
Has thanked: 1229 times
Been thanked: 1766 times

Re: Waze Editor - layout tweaking - userstyle

Postby CrazyTerabyte » Thu Nov 05, 2015 6:22 pm

Done! Updated: https://userstyles.org/styles/97276/waz ... t-tweaking
The screenshots are still outdated, maybe later I update them.

Feedback is welcome, but I believe everything is working correctly.
CrazyTerabyte
 
Posts: 10
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:48 pm
Location: Brazil
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Re: Waze Editor - layout tweaking - userstyle

Postby carloslaso » Thu Nov 05, 2015 3:57 pm

I am looking forward to this!!! :D
carloslaso
Global Champ Mentor
Global Champ Mentor
 
Posts: 2383
Joined: Fri Aug 20, 2010 1:30 am
Location: Sonora, Mexico
Has thanked: 1229 times
Been thanked: 1766 times

Re: Waze Editor - layout tweaking - userstyle

Postby CrazyTerabyte » Thu Nov 05, 2015 12:20 pm

Working on an updated version...
CrazyTerabyte
 
Posts: 10
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:48 pm
Location: Brazil
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Re: Waze Editor - layout tweaking - userstyle

Postby bz2012 » Thu Nov 05, 2015 7:29 am

I have enjoyed the script very much and thank you.
I must report that the new version of WME conflicts with the script.
When streetview is invoked, this is what happens:
2015-11-05_004829.png
(100.97 KiB) Downloaded 573 times

Since there is no close 'x', the only way out is 'shift-W' or reloading.
bz2012
Map Raider
Map Raider
 
Posts: 1493
Joined: Wed Nov 23, 2011 4:32 pm
Location: Baton Rouge, La
Has thanked: 1279 times
Been thanked: 279 times

Next

Return to Addons, Extensions, and Scripts

Who is online

Users browsing this forum: Exabot [Bot], fjsawicki, SonicGyn, tonestertm