Post Reply

Oznacenie ciest pre velký výskyt zvery!

Post by NASRATsi
Ahoj chcem sa informovat či by nebolo mozne oznacit aj tekéto cesty kde ked su neni oznacene tabulov?
NASRATsi
Posts: 5

POSTER_ID:17048583

1

Send a message

Post by ma5jkl
Vitaj na fore.

Mam zopar doplnujucich otazok:
- o aku cestu sa jedna (D/R/1.tr/2.tr/3.tr)? mozes aj konkretizovat ktory usek konkretne ta trapi
- ako by si si predstavoval to upozornenie? chcel by si aby ti navigacia nieco povedala, alebo by si chcel aby nieco bolo napisane na mape v mobile?
- podla coho by sme zistovali kde prechadza vela zveri cez cestu? subjektivny nazor/pozorovanie? Tie znacky su spravidla na usekoch ciest kde sa ocakava ze nejaky ten kus moze cez cestu prebehnut a su tam na zaklade dlhsieho pozorovania. Tam kde nie su je to skor vynimocny stav, ze nieco cez cestu prebehne a s tym musi ratat kazdy vodic hocikde, napriklad aj v obci ti moze prebehnut cez cestu pes alebo macka.

A teraz moj cisto subjektivny nazor. Asi by sme museli takto oznacit polovicu ciest v SR. Na juhu SR ti v noci kazdu chvilu prebiehaju cez takmer vsetky cesty nizsich tried zajace pripadne srnky. V inych castiach SR s vacsou hustotou lesov, mozes zviera ocakavat takmer vsade ale podla mna je to skor stastie/pripadne nestastie ak nezareagujes. Osobne vidim velky problem v identifikovani takych usekov kde je to naozaj "huste" a pokial by sme zacali takto oznacovat vela ciest asi by sa to minulo ucinku, kedze kazdu chvilu by bolo niekde to upozornenie a tym padom by si ho uz ignorovoval.

Podobne oznacenie si viem predstavit napriklad pri druzstvach, resp. nejakych farmach kde zvyknu casto hnat dobytok cez cestu. Tam vies pomerne presne urcit usek kde mozes tu zver/dobytok ocakavat. Pri zveri by sme asi oznacovali kazdy usek ktory prechadza cez hustejsi les...
ma5jkl
Posts: 3319
Has thanked: 635 times
Been thanked: 719 times
Send a message
«Waze Global Champ» «Country Coordinator Slovakia» «Waze α, β» «WME β» «Localization Coordinator»
«L6 editor» «Monster» «T Rex» «Area Manager Slovakia»

«iPhone 13 mini»«Tesla Model 3»

Post by NASRATsi
u nas je taky hlupy usek zjazd z D1 Luka smer na hrádok tak ne vecer po zotmeni na 98% predpoklad ze nieco je na ci pri cesta!
bol to iba napad tak ma nekamenujte!
NASRATsi
Posts: 5
Send a message

Post by porubcan
ste sa pekne rozpisali, teda hlavne m5jkl, akruat ze si neviem predstavit ako by to chcel mat oznacene vo Waze... nic take ako dlhodobe upozornenie na (akekolvek) nebezpecenstvo system aktualne nepodporuje. jedina dlhodoba zalezitost, ktora sa aktualne da dostat do zobrazenia mapy klienta su uzavierky.
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 6829
Answers: 1
Has thanked: 635 times
Been thanked: 1861 times
Send a message
https://storage.googleapis.com/wazeoped ... 00k_6c.pnghttps://storage.googleapis.com/wazeoped ... onster.png
SK Country Coordinator, SK Country Manager, Global Champ, Waze Beta Tester

Post by spiro077
Súhlas s ma5jkl. U nás (kopanice) by musela byť označená celá veľká oblasť, o srnky, jelene, zajace, diviaky a iné tu zakopávame prakticky všade, to by tá slečna v navigácii nič iné nerobila, len upozorňovala na možnosť výskytu zveri.
spiro077
Posts: 20
Has thanked: 1 time
Send a message