Post by Grepa
Díky mylan to je to co jsem nemohl najít. ;)
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message

Post by Grepa
A také jsem nesvědomitě četl úvodní report

viewtopic.php?f=22&t=62049#p549713

cituji, guri211:

- Radary: Čo je a čo nie je radar? Čo je to fake radar / semafórový radar?
Radar: Automatické fixne umiestnené zariadenie bez obsluhy, ktoré pri prekročení rýchlosti vyhotoví záznam (fotografiu) a následne dostanete poštou pokutu.
Fake radar: Fixné zariadenie ktoré má svojim tvarom pripomínať skutočný radar, avšak rýchlosť nemeria. POZOR: Infocedule - informatívne merače s digitálnym zobrazovačom rýchlosti NIE SÚ FAKE RADAR!
Semafórový radar: Kamera snímajúca prejazd na červenú s automatickým vyhotovením záznamu (fotografie) pričom následne dostanete poštou pokutu.

konec citace.

Myslím, že tím je otázka radarů doopravdy, aspoň pro mne vyřešená ;) . Jen škoda, že mi to trvalo měsíc, ale s citace je to jasné.

FAKE, ANI SEMAFOROVÝ RADAR NA DĚDINĚ A ANI V MENŠÍCH MĚSTECH NENAJDETE.
Ne na 99,9%, ale na 100% zakreslené fake a semaforové radary jsou buď rychlostní InfoTabule a zpomalovací semafory ovládané radarem.

Závěr: po ověření, ve waze chybně zakreslených prvků, tyto mažu (nic jiného s tím udělat podle mne doopravdy nejde) a v tomto duchu je třeba šířít osvětu. Fuj to je, ale výraz :( . Čím méně bude chybných zákresu v editoru, tím méně je budeme my noví editoři kopírovat a myslet si: Tak je to spravne a tak to ma byt.
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message

Post by Grepa
Tak trochu neví jestli to napsat sem nebo někam jinam. Jsem z tohoto volajaký zmetený :? .

Na jednu stranu, čtu jak se CS Waze po dlouhém přešlapování dohodlo, že se budou zanášet do mapy je reálné radary a na druhou stanu nikdo ale vůbec nikdo současný stav neřeší. A to ještě musím vyjádři, že pro novačika je diskuze o fake fakt nepřehledná.
A když dojde na akci tak se dovím od oponenta, že s cca 40-45 všeljak splácaných jakoby radaru je cca 5-6 skutečných (a to jen možná) a teď nevím jako co: necháme všech cca 35-40x nesmyslných radarů, ala InfoTabule, aby nováček měl inspiraci k další instalacím a pr..me nato. Nebo budeme aspoň ZŘETELNĚ INFORMOVAT EDITORY !!! Protože, když tak chatuji s kolegy dorostenci, tak většinou se podivuji, že ty InfoTabule jako nejsou radary a ty zpomalovací semafory jako nejsou kamery na červenou :? A má to vypadat tak jak jižně od Brna nebo NE :shock: :shock: :shock: a to ještě při zazoomování pár kašpárků z krabičky vyskočí :-D.

Jistě, jsou radary ale né po dědinách! Ta se můžou smazat plošně. Nemyslím Prahu, Brno a podobná velká města. Menší města mají málo kdy a často po x letech jsou mino provoz z důvodu legislativy, nebo kalibrace. Viz Prostějov, podle mne extrém v počtu skutečných radarů na počet obyvatel, již tři roky mino provoz ??? A myslím, že to jinde nebude o moc lepší.

Závěr => buď to aktivně budem řešit a to aspoň i jednoduchými prostředky => informovat editory a nespoléhat, že se to jako nějak doví, nebo si řekněme, že vrstva radar je na psí hromádku a já ji vypnu a ať ji fakeřisti malují co chtějí a kam chtějí. :? :? :? Kdo to zvládl až se je kabrňák a kdo se k tomu aspoň něják ( ano / ne = to je jo ho volba ) postaví je frajer ;) . Dík Grepa
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message
Attachments
Last edited by GinBook on Tue Apr 22, 2014 6:26 am, edited 1 time in total.
Reason: Přesunuto do správného vlákna

Post by Grepa
Čao ve spolek, přesun asi v poho:-D jen si doopravdy myslím, že to dnes už patří spíš do původního vlákna "To uz nie je na pobavenie...". Vývoj problému je obvyklí a pochopitelný => prostě plouživým vývojem se zaneřádili jako fake radary celé oblasti. Hodně to záleží na L1 jak hodně chce být prospěšný a má-li dost sil a vlastně i pevné nervy dobrat se správnému řešení. Uděláme li anketu pro aktivní L1-2 myslím, že daleko víc jak 50% nebude vědět jak a co. A doopravdy by mně nepřekvapil výsledek 70-80% a to myslím vážně. Protože velká část L1 přijde do editoru 5x do roka (zakreslit FAKE :-D) a jsou i L2 kteří edituji jak za cara (už i L2 jsem pral liebesbrief :-D, ale zatím sem ho nezaujal, asi něco v genetice. Že nejsem blonďák, nevim :-D).
Mám svůj návrh a vím, že je tu frakce které to není jedno, jen to rozepíši k posouzení jak se k tomu dostanu, ale pokud někdo má někde v mozkošuplíku nápad, budu rád když to nějak dáme dohromady :). Grepa:
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message

Post by Grepa
Kebb01 wrote:Ahoj,
info radary se poslední dobou celkem splašily,
Kebb
Kebb jestli dobře odhaduji vývoj tak to je jen začátek (jsou malé dědiny a mají 3-5 kousků) a opravdu jsou jen dvě možnosti 1/mít a 2/nemít

1/ mít => pojedeš po cestě krajinou lemovanou radary (a bude hůř). Samo varianta 1B/ vypneš si radary v editoru a v klientu. A myslím, že oboje popírá samotný princip těchto upozornění => Jaký má význam mít 2-3 skutečné upozornění mezi 50-100 planými, jedině to, že je to takové pěknééé.

2/ nemít => spravovat místním editorem a využívat přínos pro nemístní řidiče. Pak to má smysl :).

PS: Diskuze o tom jestli ano nebo ne, proběhla a myslím, že argumenty proč né jsou čím dál větší a rostou kvadraticky s délkou ignorace. Teď už není, čas diskuze jestli, ano nebo ne. Teď je čas diskuze jak se toho problému zbavit:-).
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message

Post by Grepa
GinBook wrote:A dostáváme se k tomu co předtím, jedni tak a druzí tak. každý si dělá co chce.

Infotabule nemají co dělat v editoru, klientovi.

Problém jejak systémově postupovat a hlídat to...
Všechny argumenty pro je zachovat totiž vychází z nemožnosti je systémově kontrolovat.
ANO PŘESNĚ TAK SOUHLASÍM, JDE O TO JAK ZA SOUČASNÝCH MOŽNOSTÍ VYŘEŠIT NEUTĚŠENOU SITUACI. DĚKUJI GREPA
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message

Post by Grepa
Čao fakeři a antifakeři
Kebb01 wrote:Momentálně už kašlu na to, abych každý den mazal nové infotabule, které se objeví tam, kde jsem je smazal předevčírem... :) Je to nekonečný běh :D
Ano, rozumím, chápu. Ale podívej se na to z druhé strany. Nejsou tyto zbytečné radary (když víš co je pravé a co je čerstvá náplava od řádových klientů ale neinformovaných editorů) vlastně bonusy => edity za hubičku.
Když denně smažeš deset Infotabulí máš 3650 editu bez přemýšlení a ta pár vteřin. Kolik času dáš do pár editů na polňačce okolo tohoto jako radarů.
Dokonce si myslím, že editoři s malou možností editace budou rádi mazat a mazat, jen musí vědět a to je důležité =>
1/ že mají mazat
2/ co mají mazat
Kebb01 wrote:Mazací mánie se rozjela tak, že mi někdo smazal i skutečné radary...
My musíme jen najít způsob jak v mapě označit (rozlišit) radary které někdo zodpovědně ověřil a ty zamknout (L3 a nebo výš) a pak je to podle mne brnkačka.

Apropo: Pořád nevím a nemůžu se zorientovat jak vlastně jsou řešené zámky na radarech. Když ho potvrdím, nebo potvrzení aktualizuji jsem editor radaru, to je jasné. Ale do ho muže smazat to mi jasné není ani po delší době :? .
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message

Post by Grepa
komichal wrote:Moje trocha do debaty: Osobně bych to rozlišil na dvě skupiny. Pokud tím kopíruju názor někoho jiného, tak sorry za obšírnost.
Nevadí a super :-). Nevím jak to dopadne, já osobně právě cítím, že ač se hovoří o tom, že stav je vyřešený, tak není. Podle mne předcházející debata umřela s lehkou převahou intifakistů. S tím. že se bude dodržovat v této specifikaci WIKI. => https://wiki.waze.com/wiki/Camera . A já myslím, že jednoznačně správný závěr.

Ten problém se násobí (počet již zakreslených infotabulí x počet neinformovaných editorů) a má svou sociální logiku => současný stav je jejím výsledkem. :-D . A teď se ještě vrátím ke zmíněným neinformovaným editorům, protože jen hlášené radary a to jakékoliv jsou šedé a musí se zeditovat, jinak samy zmizí a do klienta se nedostanou.
komichal wrote: Jinak (pokud nebudem zakreslovat všechny objekty potenciálně sloužící k měření rychlosti) opravdu nevyjdem z toho, že se to bude stále objevovat a mizet podle toho, jak kterému editorovi to přijde vhod.
Já si právě myslím, že když zredukujeme viditelní (zeditované) InfoTabule => Fake na teoretickou nulu :-D, tak začne ubývat nových Fake, jen z jednoduchého důvodů 3/4 fakerů to dělají protože se lidově řečené opičí => učeně opakuji odpozorované chování, to je nesporný vědecký fakt.
komichal wrote: ale vůbec už nejsem schopen poznat falešný radar.
To je kapitola sama pro sebe v česku bude Fake bereme-li Wiki opravdu málo, hodně málo, max do desítek (soukromně 20-40 a to s opatrnosti) . Protože Fake (Wiki) neměří za žádných okolností => není to prázdná krabice pro putovní stacionární a není to ani dočasně nefunkční (porucha, mino legislativu, propadlý certifikát, adt...) radar. JE TO JEN ATRAPA BEZ MOŽNOSTI INSTALACE FUNKČNÍHO RADARU.
komichal wrote: Pletu se když si myslím, že řidič je navigací upozorněn pouze na pravý radar? Pokud se falešné radary jen zobrazují na mapě a nerezultuje z nich žádná interakce waze s řidičem, pak ať tam jsou klidně infotabule spolu s falešnými radary. Užitková hodnota pro řidiče je stejná.
Komichal nevím kudy jezdíš a jak to tam vypadá ale doopravdy má smysl v každé dědince 2-5 nebo i více? A navíc další se objevují a i edituji i přes již zeditované :-( => Waze klientovy poděkuje a připíše pár bodíku a klient má pocit, že je užitečný. Je jediná cesta ukázat že WAZE BEZ FAKE JE NORMÁLNÍ :-).

A samo je ještě jedna, jak jsem psal vypnou si tuto vrstvu, ale to je pokud radary budou fungovat škoda:
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message

Post by Grepa
porubcan wrote:Preto som navrhol LANDMARK :)

Sent from my HTC One using Tapatalk
:-) porubcan bingo => třeba takový

https://www.waze.com/cs/editor/?lon=17. ... ks=3760051
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message

Post by Grepa
co má landmark => nemažu neřeším, co nemá řeším
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message