Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

[ img ]

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby mousepl » Tue Feb 02, 2016 6:49 pm

Wątpię, aby ktoś to wykonał a autor tego narzędzia niestety nie jest obecny. Zawsze możesz robić to jak ja, czyli zaznaczyć nazwę miejscowości na liście po lewej i skopiować do schowka.
mousepl
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3152
Joined: Mon Nov 08, 2010 4:28 pm
Location: Bielsko-Biala, Poland
Has thanked: 1 time
Been thanked: 918 times

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby noobek » Sun Mar 29, 2015 4:42 pm

Hej,
Prośba jeszcze o poprawienie w csv, nazwy miejscowości Józefów (pow. otwocki) -> Józefów.
Przy aktualizacji nazw miast ustalona zostało, że Otwocki Józefów jest bez dopisku.

Dzięki.
CM-Polska
Strona Startowa Polskiej Społeczności Waze
http://www.waze.com.pl
noobek
 
Posts: 691
Joined: Fri Apr 22, 2011 9:37 am
Location: Poland
Has thanked: 64 times
Been thanked: 139 times

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby noobek » Fri Oct 02, 2015 5:59 pm

Może tak będzie prościej:

http://www.waze.com.pl/skaner.zip
CM-Polska
Strona Startowa Polskiej Społeczności Waze
http://www.waze.com.pl
noobek
 
Posts: 691
Joined: Fri Apr 22, 2011 9:37 am
Location: Poland
Has thanked: 64 times
Been thanked: 139 times

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby noobek » Tue Jan 19, 2016 11:47 am

Wrzucę jeszcze kopie pliku, dla tych co nie chcą się męczyć z przeglądarką i reklamami na stronach przeklej.

http://waze.com.pl/waze-cities-wsp-20160101.csv

Na głównej http://www.waze.com.pl także wrzuciłem aby był pod ręką:
Przechwytywanie.JPG
(32.22 KiB) Downloaded 533 times
CM-Polska
Strona Startowa Polskiej Społeczności Waze
http://www.waze.com.pl
noobek
 
Posts: 691
Joined: Fri Apr 22, 2011 9:37 am
Location: Poland
Has thanked: 64 times
Been thanked: 139 times

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby psciborek » Wed Mar 25, 2015 9:12 am

Super! Nie wiedziałem, że w BDOO będą miejscowości. Myślałem, że trzeba będzie użyć PRNG. Listę miejscowości nazwanych unikanie mogę podesłać bo zrobiłem już jakiś czas temu. Będzie kod SIMC i nazwa. Przy czym wygenerowałem tylko dla miast i wsi. Wszelkie przysiółki olałem.
psciborek
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 600
Joined: Wed Jan 18, 2012 9:56 am
Has thanked: 127 times
Been thanked: 194 times

Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby TCholewa » Tue Jul 28, 2015 3:35 pm

TCholewa
Wiki Master
Wiki Master
 
Posts: 596
Joined: Mon Jul 08, 2013 7:33 pm
Location: Komorniki
Has thanked: 284 times
Been thanked: 151 times

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby Tobjas » Sat Mar 28, 2015 2:23 pm

Wczoraj odpaliłem, w miarę szybko przeszukałem mój powiat i biorę się powoli za dodawanie miejscowości :) Mega skrypt. Według mnie powinien być w podstawie z validatorem :)

Pozdrawiam
Tobjas
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 566
Joined: Sat Feb 09, 2013 5:13 pm
Location: Łask
Has thanked: 146 times
Been thanked: 41 times

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby Tobjas » Wed Apr 01, 2015 2:23 pm

O i ja się dolacze do prośby :) To już by było 150% ponad normy :)

Pozdrawiam
Tobjas
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 566
Joined: Sat Feb 09, 2013 5:13 pm
Location: Łask
Has thanked: 146 times
Been thanked: 41 times

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby Tobjas » Fri Apr 03, 2015 1:07 pm

U mnie pokazywanie miejscowości w moim terenie edytowania nie działa ;( Tzn jak to włącze to znikaja wszystkie nazwy, te na czerwono i te na zielono. I jeszcze zauważyłem ze kopiowanie do schowka nazwy miejscowosci tez niestety nie działa ;( Najezdzam na nazwe wciskam ctrl+c i nie kopiuje sie do schowka. Moze to tylko u mnie jest cos nie tak ;(
Tobjas
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 566
Joined: Sat Feb 09, 2013 5:13 pm
Location: Łask
Has thanked: 146 times
Been thanked: 41 times

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby Tobjas » Fri Apr 03, 2015 3:39 pm

Zrobiłem skan i pojawiły się kropki :) A o tym ze musze na liście wybrać kopiowanie bym nie pomyślał :) Ja głupi nazwy z mapy chciałem kopiować :) Dzięki za pomoc

Pozdrawiam
Tobjas
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 566
Joined: Sat Feb 09, 2013 5:13 pm
Location: Łask
Has thanked: 146 times
Been thanked: 41 times

PreviousNext

Return to Poland

Who is online

Users browsing this forum: No registered users