Get a sneak peek at whats next for Permanent Hazards on our April 7th Office Hours!
Post by kaga_cz
pvo11 wrote:
kaga_cz wrote: No nehlásí sjeďte v pravo ale držte se vpravo... Možná je jen slovenský překlad jiný než český...?
Tak jsem si poslechl slovenský hlas a je to použite pravý zjazd, pro jistoty i anglicky exit right.
Ok, tak já si to pro jistotu ještě jednou projedu a se zapnutým diktafonem, ok? Pak přiložím nahrávku.
(nebo raděj full hd kamerový záznam?)
kaga_cz
Area Manager
Area Manager
Posts: 141
Has thanked: 38 times
Been thanked: 24 times
Send a message

Post by kaga_cz
odbočit v pravo nebo sjet v pravo ... klidně, obojí je imho pochopitelné, ta zatáčka je přes 90st... . Držte se v pravo následované držte se vpravo u mně implikuje otázku "dyť se už držím...". Pokud by bylo na/před začátkem odb.pruhu držte se a při oddělení odb.pruhu sjeďte nebo odbočte - ideální situace. První DVP tam asi docela patří, dá se jet i rovně (nevím jestli je tam i hláška pro jízdu rovně... snad jo) ale pak by asi mělo následovat něco dúraznějšího (aby nebyla ta vnitřní reakce "kurňa, neopakuj se, se držím, však za chvilku mi dá ta stopořka jenu přes hubu...") ale reakce šup tam pravý...
kaga_cz
Area Manager
Area Manager
Posts: 141
Has thanked: 38 times
Been thanked: 24 times
Send a message

Post by kaga_cz
Ahoj,
teď bohužel na waze nemám moc času... :-( ale aspoň dotaz :-).
Je nějaký konkrétní dúvod proč je sjezd třeba tady až od místa kde už je plná? Mně by připadlo logické napojit ho hned na začátku.

Díky
kaga_cz
Area Manager
Area Manager
Posts: 141
Has thanked: 38 times
Been thanked: 24 times
Send a message

Post by Kamilos_1201
Zdravim,
jsem jiz 2 roky zaregistrovany novacek a predem se omlouvam, byl-li muj dotaz jiz nekdy v minulosti polozen.

Dotaz:
Kdysi se ve Waze daly vytvaret skupiny pro jiste geograficke oblasti (napr. "Praha a okoli") ci komunity lidi (napr. "Motorkaři" apod.).
Sam jsem v minulosti skupinu vytvoril, ale nyni ji nemohu nikde v menu aplikace najit.

Byly tyto skupiny zruseny nebo jsou pouze nekde v menu aplikace perfektne skryte?

Dekuji za reakce.
Kamilos_1201
Posts: 3
Send a message

Post by kamsal
Ano, např. nábřeží Svazu protifašistických bojovníků v Ostravě je naprosto originální. Chtěl bych tam bydlet a psát to adresy.
kamsal
Posts: 37
Has thanked: 12 times
Been thanked: 8 times
Send a message

Post by katkalabka
Ahojte :) Chcela by som sa opýtať, či je možné nejako zadať navigácii, aby pri určení trasy prechádzala konkrétnymi mestami, prípadne ulicami :)
katkalabka
Posts: 10
Send a message

Post by kaz1976
d2-mac wrote:
paaaja13 wrote:Aha! Tohle je běžná praxe, že když chci doplnit čísla popisná (ne orientační) tam, kde nejsou názvy ulic, že se do názvu ulice dá název obce? Jestli ano, potom si konečně vyplním číslo popisné u domku svých rodičů na venkově. :-)
Rozhodně to není běžná praxe, naopak nevhodná. Několik zásad ohledně číslování (doufám, že jsou doposud platné):
  • Obce které nemají názvy ulic ve Waze nečíslujeme.
    ...
  • V současné době je nejlepší ve Waze čísla nezadávat a do vyřešení nebo vyjasnění se spolehnout v klientovi na vyhledávání čísel přes Google. Pokud bude možno čísla do Waze naimportovat, je pravděpodobné, že stávající ručně zadaná čísla budou smazána.
Sám doufám, že toto není definitivní stav ;)
Jsem tu sice nový, ale vidím, že reaguji na odpověď starou cca rok a půl. Situace je stále stejná? Pro lidi navigujících ve větších městech to asi problém není, ale v mém okolí (Týnec nad Sázavou) je potíž vyhledat adresu. Ne v samotném Týnci - tam jsou ulice pojmenované, ale v jednotlivých "městských částech" (formálně jsou to MČ - Chrást, Čakovice, ... - i když v mapě jsou uvedené jako obce s Týncem nad Sázavou v závorce), kde ulice nemají jména. Adresa je tedy například Čakovice 95. Jediné, co mi Waze appka najde jsou "Čakovice". Ale tam aby si člověk udělal půlhodinovou procházku, aby našel barák..

Rád věnuji nějaký ten čas doplňování čísel domů (koneckonců potřebuji freedity, abych se dostal na level 2), ale to nelze, dokud ulice nemají čísla. Platí pořád pravidlo, že musí jít o "oficiální název ulice"? Našel jsem v mapě příklady ulic, které pokrývají celé plochy - i ve větších městech (např. ulice Na Žižkově v Českém Dubu). Pokud to zatím "nemá řešení", pomůže, když získám od místní radnice vyjádření, že například všechny ulice v k.ú. Čakovice (Týnec nad Sázavou) mají název "Čakovice"?

V související diskusi (odkazované v prvním citovaném příspěvku) jsem našel, že data z ČUZK či RÚIANu už nalita byla - ale jen tam, kde jsou v databázi ulice. Import tedy zjevně problém nevyřešil. Asi by bez pojmenování ulic stejně musel vést na jednotlivé adresní (obytné) body.

Mám za to, že cílem je, aby navigace byla prakticky použitelná a toto je nepříjemná překážka :(. Přidávání "obytných bodů" mi připadá jako hloupost. Už proto, že se to nechová jako číslo domu, tj. s možností zadat jak polohu adresy, tak i místa na přilehlé komunikaci.
kaz1976
Posts: 1
Send a message

Post by KC-9T1
Zdravím, moc rád bych začal sjednocovat označování železničních stanic a zastávek, poté případně i významnějších autobusových zastávek, ale než se do toho pustím, rád bych toto jednotné označování s vámi všemi prodiskutoval.

V tuto chvíli je v mapě mnoho různých označení k železničním stanicím a zastávkám.

Můj návrh zní, že by všechny železniční stanice a zastávky byly jako BOD (v souladu s článkem o místech) a v poli "název" by mohlo být [VLAK] a tarifní název stanice... a v popisu např železniční zastávka a její tarifní název, případně i zda je tam prodej jízdenek či nikoliv (k diskusi).
Mě by se líbilo, kdyby místo "[vlak]" mohl být symbol lokomotivy, je to celkem zažité, ale to se asi nepodaří ;-)
Děkuji za případné jiné návrhy a budu rád, když to sjednotíme a pak upravím vše, co budu moct.
KC-9T1
Posts: 2
Been thanked: 1 time
Send a message

Post by KE337Laguna
Zdravim forum.nenasiel som vlakno nalepky.mam otazku.nedaju sa poslat nalepky na dobierku?ved podla statistiky sa da zistit nieco o wazerovi ktory ziada nalepku.ci? niekde som cital ze sa len lepia priamo na auto.ale ist na 2 autach kvoli nalepke do BA ked je nejaka akcia alebo autosalon je neokonomicke.peace.
KE337Laguna
Posts: 3
Send a message

Post by KE337Laguna
Dakujem za odpoved :-)
KE337Laguna
Posts: 3
Send a message