Get a sneak peek at whats next for Permanent Hazards on our April 7th Office Hours!

Post Reply

FREEDIT [L1+] rozcestník / chat k editaci freeditů

Post by czlocal
Free edit => Freedit => FE => F

snaha usnadnit nováčkům začátky. Free edity jsou místa vhodná pro editování nováčků (po vypršení i L2+) Jak na to v 2. příspěvku. (pokud v seznamu nenajdeš žádný Freedit ve svém okolí, napiš nám kudy jezdíš např. Brno - Svitavy - Ústí nad Orlicí a my Ti zkusíme nějaký najít)

Nezapomeň v příspěvku uvést o jaký Freedit se jedná (např. Freedit 48)

Protože Freeditů přibývá a máme jich už přes 300, zobrazení všech tady v rozcestníku už nebylo možné.

Zobrazení všech Freeditů je možné online v tabulce. tabulka se dá řadit podle krajů
freedit07.jpg
(178.54 KiB) Downloaded 3543 times
waze účet: czlocal zřízen pro potřebu cz fóra, dočasně spravován wazerem Grepa, Janek250, D2-mac, Ginbook
czlocal
Posts: 1
Been thanked: 2 times

POSTER_ID:17060454

1

Send a message
Last edited by czlocal on Sun Apr 26, 2015 2:38 pm, edited 15 times in total.

Post by Bew1One
Ahoj, narazil jsem na to dřív než jsem našel tady ten příspěvěk, když to shrnu - na segmentech zbytečně moc geobodů (každý bod jsou data která se musí přenést). Další věc - snažil jsi se je "napojit" na ty silnice okolo s vyšším zámkem, to je taky špatně - vždycky je dobré je nechat o kousek vedle aby bylo jasně vidět, že nejsou připojeny + napsat do správného vlákna na foru žádost o připojení.
Co se týče landmarku, ten myslím že OK - trochu jsem upravil geometrii a název - jestli co, koukni na wazeopedii k místům, co se kam vyplňuje a proč.
Bew1One
Posts: 2091
Answers: 2
Has thanked: 122 times
Been thanked: 312 times
Send a message

Post by Bobes666
Freedit 940
Ahoj prosím o kontrolu (pokus o první edit , za připomínky budu rád)
https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... 8.16314290
Bobes666
Posts: 1
Send a message

Post by bures
Freedit 2095 JeanPeinard


Segment https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... =294832611 musí být rozdělen.

V ČOV bys mohl nějaké cesty ještě dokreslit.

Segment https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... =294832611 je zbytečný - křižovatky je možné sloučit.
bures
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 993
Has thanked: 288 times
Been thanked: 345 times
Send a message

Post by CorkaCZ
Janek250 wrote:F245 CorkaCZ
Tenhle segment není připojený na hlavní. Validátor by Ti ho měl rozsvítit červeně, svítí? Připojit Ti nepujde, hlavní je zámek L3, Ty jsi L1 proto je třeba nechat ten segment kousek od té hlavní nepřipojený a napsat žádost.
Tady a tady ty segmenty dej do jednoho uzlu, byly by tam zdvojené hlášky i pro jizdu "rovně".
Ještě by možná bylo fajn udělat landmark a napsat tam nějaké informace např. název firmy, web, tel, atd... i za to jsou body ;)
Ahoj, s pomocí pana Bureše "bures" jsme to vykoumali dohromady a mělo by to být už snad hotové. Dovolím si tedy alespoň odeslat odpověď na mé chyby a rád bych tedy poprosil o překontrolování, pokud to neudělá někdo jiný. Mockrát děkuji a příště slibuji, že to bude lepší :))
CorkaCZ
Posts: 2
Send a message

Post by CzechSir
Ahoj
1. Nejsem si úplně jistý které ulice by měli být zamčeny jinak než jsou. Vím, že Děčín je ve "vyjmenovaných" městech, ale to přeci neznamená, že budu zamykat úplně všechny ulice, nebo ano?
2. Radar smazán a sním i pár dalších v okolí ... některé z nich vím, že budu mazat i víckrát ;)
3. Do dané ulice je zákaz vjezdu. Navíc jsem tuto komunikaci neupravoval jen navazující směr na sever jsem pojmenoval.
4. Více než "pár" zbytečných bodů smazáno ;)

Díky za kontrolu
CzechSir
Janek250 wrote:F622 CzechSir
uroven -1 na všech segmentech? Potvrzený falešný radar s max. rychlostí 0? Co říká wiki o radarech? Omezení tady, proč? Zákaz vjezdu = soukromá. Tady je několik zbytečných bodů.
CzechSir
Posts: 2
Send a message

Post by d2-mac
krizecek wrote: ad 349:Nevím proč WAZE, některé nové namalované cesty do plochy města Ivančic přidalo a tebou zmíněné ne. Přitom, když se podíváš na mapu v editoru, takových míst najdeš tisíce, jen v Ivančicích např. zde Permalink1 nebo Permalink2 a mohl bych pokračovat dál. Problém je ten, že plocha s WAZE je vypočítaná podle ulic s označením města, a okrajů města určených podle cedulí začátek/konec obce/města. Přitom tato plocha nemá s reálnou s katastrální plochou města vůbec nic společného. Všechny ty objekty v bývalém zemědělském družstvu mají svojí adresu Novoveská, Ivančice. I když uličky takové pojmenování nemají. Jediné čeho jsem si ještě všiml, tak je tento Permalink kousek ulice, by podle katastrální mapy měl být označe Novoveská . Takže je to na diskuzi podle čeho se budeme řídit já na tu plochu nehledím, a přidávám označen podle katastrální mapy, ale s rozumem.
Editor (vrstva Města) a klient (barevné schéma Úprava map) zobrazuje plochu obce automaticky podle uvedení názvu obce na silnicích. Automatika není dokonalá, pěkně je to vidět např. na severní straně Omic:
https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... ,180570543

Mám taky dojem, že po editaci trvá nějakou dobu než se zobrazená plocha změní.

Které silnice mají pod obcí být a nebo nebýt najdeš nově ve wiki:
https://wiki.waze.com/wiki/Czech/Zna%C4 ... anice_obce

Z toho je patrné, že se nejedná o obdobu katastru ale o systém bílo-cedulový. To platí i v případě silnic v průmyslových a zemědělských areálech. Pokud je areál mimo bílé cedule, silnice mají být bez obce, snad vyjma případu, kdy je na silnici pojmenovaná ulice která jinde v obci není. Nic ale nebrání tomu, udělat v rámci areálu landmark a do jeho adresy uvést obec a případně i ulici a číslo orientační (pokud není tak popisné). Landmark plochu obce nerozšiřuje.
krizecek wrote: Jinak se chci zeptat, jak si přišel, že je to mimo plochu, mě nic nehlásí, většinou mě zahlásí VME Validator, ze je to mimo obec, ale v tomhle případě mi nic nehlásí. Nebo si to zjistil podle vizuálního pohledu na vrstvu Města?
Tohle nehlásí skript ale musíš si to jako editor hlídat podle bílých cedulí (pokud nejsou tak podle hranice souvislé zástavby). Viz předešlý odkaz na wiki. Umístění bílých cedulí můžeš ověřit při průjezdu a nebo jsou většinou vidět v editoru přes Street View.

Areál v Ivančicích bych zřejmě nechal bez uvedení obce na silnicích. Co na to říká grepa?
d2-mac
Area Manager
Area Manager
Posts: 882
Has thanked: 651 times
Been thanked: 245 times
Send a message

d2-mac
Area Manager
Area Manager
Posts: 882
Has thanked: 651 times
Been thanked: 245 times
Send a message

Post by d2-mac
Grafy Freedit - vkladatelé a Freedit - editoři již obsahují data z historických Freeditů. Nyní se v nich najdou i první editoři ;)
d2-mac
Area Manager
Area Manager
Posts: 882
Has thanked: 651 times
Been thanked: 245 times
Send a message

Post by d2-mac
krizecek wrote:Dotaz co znamená písmeno A u freeditu, v boční liště v legendě jsou písmena G K O N, ale už delší si lámu co znamená písmeno A :-)
Areály - většinou silnice typu soukromá cesta za branou nebo závorou. Ale i tam se jezdí ;) Co nevidět bude nová verze skriptu kde to bude popsáno. Jsou to různé průmyslové zóny, fabriky, montovny, JZD, sila, pekárny, nemocnice, elektrárny, rozvodny, sklady, lomy, doly, vodárny, čističky... Více k tomu jistě přidá Grepa, též zvaný král JZD :)
d2-mac
Area Manager
Area Manager
Posts: 882
Has thanked: 651 times
Been thanked: 245 times
Send a message