Post by Grepa
LVlvLVlv wrote:novy radar v OStravě třebovicích

https://www.waze.com/cs/livemap?lon=18. ... 19&zoom=17
Požádal jsem Smejci o podrobnosti. Instaloval a požádal v UR o potvrzení radarů. Existuji zmínky o obousměrném měření. Zdá se, že snímky na FB nejsou z jednoho místa. Vypadá to, že na každém je jiný výložník, protože na každém je jiná sestava kamer. Na snímku se zástavbou a montážníky jsou dvě kamery bez přísvitu a otočené oběma směry. Na detailu výložníku jsou dvě kamery s a jedna bez přísvitu otočené jedním směrem.
Grepa
Area Manager
Area Manager
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message

Post by Grepa
pvo11 wrote:Budeme dávat tyto dočasné radary do mapy?
http://auto.idnes.cz/uzavirka-d1-o-vike ... tomoto_fdv
Ano, radary jsou instalované na tak dlouhou dobu, že bych byl pro umístění do mapy. Loni mne jeden vyděsil, když mi hlásil nějakých 150 společně s SPZ(nechápu kde ty nesmyslné čísla vlastně vzal ;) ).

Otázka je jestli letos radar bude, nebo nebude represivní. IMHO loni v tisku s pokutami, také vyhrožovali. Ale protože vystavování pokut není jen otázka technické způsobilosti radaru, nakonec loni žádné pokuty nebyli (aspoň nejsou o tom nikde žádné informace).
Grepa
Area Manager
Area Manager
Send a message

Post by Grepa
LVlvLVlv wrote:novy radar v OStravě třebovicích
Prosím nevíš, jestli kalibrační čáry (silnější bílá příčná čára), jsou v obou jízdních pruzích, nebo jen v jednom? A je to stejné na obou koncích úseku? Myslím tím u adresy Třebovická 6 a Třebovická 108 ?
Grepa
Area Manager
Area Manager
Send a message

Post by Grepa
bures wrote:Kolegové radaristi, mrkněte prosím na toto UR ve Valticích. Díky.
Radary byly první počinem nového kolegy "fotilek(1)" z konce loňského roku. Prošel jsem net a nenašel jedinou informaci o platné instalaci. TIpnu si na městské kamery. Smazáno :).
Grepa
Area Manager
Area Manager
Send a message
Last edited by Grepa on Wed May 18, 2016 6:53 pm, edited 2 times in total.

Post by Grepa
kirisek95 wrote:no kolikrát jsou kamery s tou "srovnávací" čárou nebo jak se tomu říká, ale prej musej mít infra přísvit, aby mohly měřit, takže když ho nemají nezadávat? =)
No přisvícení IR bleskem není nutné pro funkčnost, ale pro zvýšení spolehlivosti identifikace => poskytuje dostatečného osvětlení sledovaného prostoru a umožňuje tak pořízení videozáznamu v odpovídající kvalitě i při zhoršených či špatných světelných podmínkách (tma, mlha, déšť, sněžení atp.).
Příčné bílé čáry se nazývají různě, ale nejčastěji jako "kalibrační". De facto přesně vymezují měřený (kalibruji) úsek a identifikuji čas na snímku s polohou vozidla na vozovce (úseku). Jinak by byl sice jasný synchronizovaný čas obou snímků, ale nebyla by jasná přesná pozice vozidla tudíž, ani přesná ujetá vzdálenost mezi dvěma časy. Pak by byl výsledek měření nepřesný čti orientační => IMHO i já bych se dokázal s prohřešku vyvinit. Proto jsou kalibrační čáry, vedle přesné identifikace vozidla, důkazní nutností ;).

Samozřejmě pro "Rychlostní Radary" měřící okamžitou rychlost kalibrační čáry nutnosti nejsou. IR přísvit nebo IR blesk je však dnes standardním vybavením.

U kamer na červenou, příčné čáry nazýváme "Stop čáry" a jsou taky důkazní nutností. Specifikum je instalace dvou kamer. Přední s přísvitem identifikuje vozidlo a přestupek. Druhá (zadní) se shodným časovým razítkem zaznamenává, že v daním čase svítila skutečně červená. Zadní kamera neslouží primárně i identifikaci pro riziko překrytí jiným vozidlem.
Grepa
Area Manager
Area Manager
Send a message

Post by Grepa
Pořád mi nedochází co je špatné na označení začátku, případně konce vhodnou ikonou. Nadbytečnou hlášku z titulu neměření MOR umíme řešit a pokud MOR občas měří je tam Radar správně. Grafické znázornění zůstane s ohledem na nedávný stav stejné, nic nepřibude. Pak nerozumím co ještě v kombinaci MOR na segmentu a ikony na začátku, případně na konce, brání.

Možná bude tento stav úsekového měření na segmentu následně doplněn i o správnou českou hláškou, ale graficky se asi nic nezmění.
Grepa
Area Manager
Area Manager
Send a message

Post by Grepa
Já jsem zatím přesvědčený, že ikony "ANO", ale snažím se pochopit pro je pro část editorů problém zanechání vůbec nějakých ikon. A zdá se, že jediný důvod byl souběh hlášek (někde i oprávněný), který se dal řešit, imho elegantněji. Přijde mi, že teď vyléváme s vaničkou i dítě :(.

Bohužel rozhodne názor technicky zdatných editorů, kteří většinou jezdí denně přes několik MÚR a informace o nich je vlastně nezajímá, možná i obtěžuje. Možná by pro jejich každodenní trasy po známých MÚR bylo řešením, vypnot upozornění v aplikaci.

A bohužel BFU a my co nemáme ve svých trasách MÚR si pak budeme muset prostě dávat větší pozor. Ale nic není ztracené, až někoho ze zastánců "NE" překvapí pro něj neznámy MÚR, možná bude názor přehodnocovat.

Každopádně, samotná tato diskuze a těsný rozdíl úzkého, specifického vzorku dotazovaných vyvrací GB názor, že toto téma je mimo zájem a současné řešení, bez ikon je jednoznačně správné.
Grepa
Area Manager
Area Manager
Send a message

Post by Grepa
rolfovo wrote:Ahoj, nejste prosím někdo z Benešova u Prahy? Ve Waze chybí úsekáč na ulici Čechova x Pod Klášterkou a bohužel jsem se tam minulý týden chytil :-/
Ahoj, avšak obousměrné úsekové měření 40km/h v délce cca 280m na Čechové ulici v Benešově je funkční už od léta 2017. Je to ta anglická hláška v APP a teploměr průjezdu na displeji navigace (nefunkční na windows phone a android auto). V současnosti přidáváme na oba konce úseku ještě navíc ikony radaru bez hlášky (pro vizuální kontrolu před vjetím do úseku). Tyto ikony v Benešově ještě chyběly => doplnil jsem je ;).
Grepa
Area Manager
Area Manager
Send a message
Last edited by Grepa on Sat Mar 03, 2018 12:22 pm, edited 1 time in total.

Post by Grepa
rolfovo wrote:Aha, tak to je ono, jestli to bylo jen vizuální a chyběl zvuk, tak to vysvětluje, díky.
Nejsem si jistý zda jsem se vyjádřil přesně a jednoduše :). Problém s zobrazením měřeným úsekem rychlosti (MÚR) má "zatím" pevný displej v autě, pokud dokáže pomocí android auto zobrazovat WAZE a také už nepodporovaný systém windows phone. V aplikaci se standardně před MÚR ozve VAROVNÁ HLÁŠKA, ale jen v angličtině a objeví se varovné POP OKNO v navoleném jazyce. V úseku se zobrazuje na levé straně GRAFICKÝ TEPLOMĚR indikující průjezd MÚR. Takto to v Čechové ul. funguje už od loňska. Teď se ještě navíc, až po aktualizaci mapy, zobrazí na začátku a konci úseku ikonky radaru bez hlášky. Ale v podstatě jsou ty ikonky navíc a dublují již funkční grafiku a hlášku. A však po nějaké diskuzi se editoři v CZ dohodli, že ikony navíc přidají. POZOR tato kombinace MÚR a ikon RADARŮ platí jen na území Česka. V případě, že někde ještě chybí, doplníme. V cizině může být MÚR bez přidaných ikon, jen s anglickou hláškou a grafikou podle screenů.
Grepa
Area Manager
Area Manager
Send a message
Attachments

Post by Grepa
Nějaká zmínka je tu ve Zpravodaji. Jestli jezdíš kolem bude fotka pro kontrolu umístění fajn :). Taky by potvrdila tu obousměrnost, pokud nemají na mysli, že můžou budkou otáčet.
blurcak wrote:Ctel bych nahlasit fotici kadiboudu
Obec Moravské Bránice, poblíž souřadnic 49.0819447N, 16.4321964E.
Bohužel foto nemám, až pojedu kolem upřesním. Popripadě až dojde složenka s fotkou.
Grepa
Area Manager
Area Manager
Send a message