Post by GinBook
Grepa, tady asi nebudeme řešit detaily zadávání do dokumentu. To jsou věci do Local Champs. Tak se zeptej tam.

Dík
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Has thanked: 593 times
Been thanked: 1575 times
Send a message

Post by GinBook
Odpovím na dotazy zde položené.

1. JSDI (Jednotný Systém Dopravních Informaci) http://portal.dopravniinfo.cz/ je pod ŘSD (Ředitelství Silnic a Dálnic).
Je to instituce do které tečou všechna data ze silnic. jako hustota dopravy na důležitých komunikacích, události všeho druhu a také uzavírky. Tuto informace potom poskytují nám všem řidičům.

Zastavme se u uzavírek které nás zajímají nejvíce:
Musíme si uvědomit, že JSDI nevyhledává aktivně uzavírky, protože... Obce a správci komunikací mají povinnost ze zákona sami hlásit, kde je jaká práce a uzavírka na silnici. Tím se dá předpokládat, že vše v systému JSDI není. Všechny povinné instituce tu informaci nedávají, většinou z nevědomosti, nebo na to "dlabou". Pokud už se JSDI o něčem dozví, kontaktují příslušnou instituci a ověřují data.

2. Zpracování jak od uživatelů z formuláře tak z JSDI z formuláře na konci zpracovává člověk. Bohužel.
HQ zpracovává naše požadavky (člověk) velmi pružně. I v době jejich svátků se jednou denně někdo připojil a vyřídil požadavky. Dá se tedy říci, že informace do 24 hodin je pravdivá.

3. Doporučuji požádat i o méně významné uzavírky. Jak jsem psal, není jistota, že JSDI ty data dostane. Kde jinde získat informaci než od samotných uživatelů?

4. JSDI je v tomto momentě pro nás pomůcka, ověření že to tak opravdu je. Většinou budeme věřit ze začátku instituci JSDI, kdy bude ukončena uzavírka. Ovšem pokud uvidíme v mapě UR, nebo někdo napíše informaci o průjezdnosti komunikace věřím (možná po ověření) dané osobě. Každý z nás to dělá v nejlepším vědomí a svědomí a určitě nechce poškodit uživatele.

5. Bohužel to musíme dělat ručně. Psali jsme na HQ, ale automaticky se to neděje a nejde to. Zamykání těchto segmentů, kde je uzavírka, dělají ti editoři co se věnují finálnímu zpracování dat pro HQ. Jsou to někteří vybraní editoři z Local Chmaps, vesměs zájemci o tuto práci. Je to totiž velmi časově náročné.

6. Odpověd v předešlých bodech.
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Send a message

Post by GinBook
7. Pokud jako ty najdeš uzavírku nezaznamenanou nikde jinde, můžeš klasicky napsat přes formulář.
Asi jediný problém bude s ukončením uzavírky, takže prostě udělat časový odhad.

Pokud bude jakákoliv změna v tom místě, opět přes formulář zadat to samé a změnu ideálně s doplňujícím textem. Jakákoliv změna potom proběhne do 24 hodin.

Poradím jednu fintičku.
NA JSDi mne řekli, že pokud někdo podá informaci o uzavírce kterou nemají zaznamenanou, mají človíčka, který denně ověřuje telefonem informace. Odhadem volá 150-200x .

Takže ty zadáš uzavírku co vidíš do formulře, po registarci na JSDI (můžu to udělat já) zahlásíme uzavírku, počkáme 2 dny a jak to bude přesnější informace, uděláme aktualizaci u nás. ;-)
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Send a message

Post by GinBook
A jak si myslite, ze to delam.?

Jen jeden poznatek. Zadaji to hned, vetsinou spatne a az potom zjistuji skutecnost. Coz muze byt dle denni dobybi 24 hodin.

Komentář z telefonu.
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Send a message

Post by GinBook
jirys wrote:Nevím jestli jsem to dal správně tak je to tady
Otázka je jestli se také někdy bude využívat data ze systému RODOS http://rodosdata.it4i.cz/rsd/CzechRepublic.aspx
http://rodosdata.it4i.cz/rsd/Overview.aspx
zatím řeknu, že těžko.... ale nikdy neříkej nikdy.
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Send a message

Post by GinBook
ještě nám chybí 80 ks dodělat. Ale to už jsou vetšinou jen běžné ulice v obcích.

Nahoď město/místo...
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Send a message

Post by GinBook
wazz wrote:https://www.waze.com/editor/?env=row&lo ... =102340421
Tenhle úsek je průjezdný jen ve směru na Maršovice
Zajímavé, a možné a nezadané.
Jako by se stalo a je zadáno....

Dík
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Send a message

Post by GinBook
alda81 wrote:ahoj, přes formulář jsem zadával 2 uzavírky v Olomouci, dnes jsem našel upřesnění, uzavírky nebudou od půlnoci, ale až od 13 hod, to se už určitě nestihne opravit, možná by se hodilo upřesnění pro uzavírku na ulici Velkomoravská, ulicí Schweitzerovou, která ji křižuje nepůjde projet, více tady http://www.kr-olomoucky.cz/uzavirka-uli ... -3659.html

omlouvám se za nepřesné původní informace, ale nic bližšího jsme nevěděl :(
aji tu jednosměrku jsem ti změnil... potom se musí dát nazpátek
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Send a message

Post by GinBook
pvo11 wrote:Tady je UR na již otevřenou uzavírku.
https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... 413&zoom=5

Je dobré, že jsou uzavírky vidět v klientovi, i uživatelé, co jen jezdí, mohou nahlásit otevření, ale má to jednu chybu, v tom množství UR chvíli trvá než si toho někdo všimne. Nenapadá mě, co s tím ani jestli tohle fórum je vhodné, pro upozorňováními na takováto UR.
JSDI nic nehlásilo?
zažádal jsem o změnu v dokumentu.
JSDi jsem to nahlásil pro ověření.
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Send a message

Post by GinBook
speedyWTF wrote:Prosím o zrušení uzavírky na silnici 125. Dnes jsem tudy projel a již je úsek v obou směrech otevřený. Silnice 125 v úseku Pučery - Kořenice a Kořenice - Pučery.
Už je nahlášená pro ukončení.

Díky
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Send a message