Post by AdamoSk
Mam taki problem:
Czasem w trasie zdarza się, że na chwilę znika zasięg i pojawia się info - szukam sieci. Po chwili sieć wraca, ale Waze jakby tego nie zauważa, info o braku sieci znika, ale po zjechaniu z trasy nie wyznacza nowej trasy i nie zapisuje trasy w "przejazdach".
U Was też tak jest?

Druga dziwna sprawa:
Dojeżdżam do korka na trasie, na mapie widzę kolor szary - czyli nikt ostatnio tam nie jechał (?). Zgłaszam korek i segment zaznacza się na czerwono z prędkością np 12km/h. Tylko skąd Waze wie że średnia prędkość wynosi 12km/h? Ja jeszcze tego segmentu nie przejechałem czyli to nie są dane z mojego przejazdu. A skoro Waze wie że jest korek to czemu o nim nie ostrzega?
AdamoSk
Area Manager
Area Manager
Posts: 83
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Post by An_ka
Nie ma się co zniechęcać. Zdjęcia mogły być usunięte z różnych powodów: niewyraźne , widoczne twarze osób lub rejestracje pojazdów. Proponuję zapoznać się z
https://wiki.waze.com/wiki/Miejsca#Jaki ... a.C4.87.3F
Raczej złośliwie nikt zdjęć nie usunął.
Powodzenia w edycjach☺
An_ka
Area Manager
Area Manager
Posts: 237
Has thanked: 13 times
Been thanked: 20 times

Post by AdamoSk
Z przejazdami kolejowym to rzeczywiście nawigacje powinny jakoś je uwzględniać. Kilka razy miałem już taką sytuację: Waze prowadzi przez przejazd bo nie ma tam korków, ale zamyka się przejazd (10 min czekania). Potem przejazd się otwiera i można tamtędy spokojnie jechać, ale w Waze jest korek (którego już nie ma). I wtedy nawi tamtędy nie prowadzi (chociaż należałoby)
AdamoSk
Area Manager
Area Manager
Posts: 83
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Post by Awar1965
Chciałbym zapytać o "wysyłanie rejestrów zdarzeń" z aplikacji - po co to komu i na co?
Jakoś nigdzie nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi.
Awar1965
Posts: 211
Has thanked: 96 times
Been thanked: 26 times

Post by Awar1965
Może głupie pytanie, ale informacji nigdzie nie znalazłem.
Chodzi o czasowe ograniczenia, czy po minięciu terminu ograniczeń
są one kasowane z automatu, trzeba to zrobić samemu, czy też ew. mogą sobie "leżeć"?
Awar1965
Posts: 211
Has thanked: 96 times
Been thanked: 26 times

Post by AdamoSk
U mnie też dalej się to zdarza. Niekoniecznie po 3 min, czasem wystarczy chwila bez internetu i mam komunikat "szukam sieci" aż do resetu Waze. A czasem po dłuższym okresie bez internetu zaskakuje normalnie.
Jest o tyle lepiej że teraz jest komunikat "szukam sieci", przedtem tego nie było, Waze działało niby normalnie, a trasy się nie zapisywały.
AdamoSk
Area Manager
Area Manager
Posts: 83
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Post by Awar1965
Obecnie nie ma rażących problemów. W ostatnich dniach punkty są aktualizowane co 24-48 godzin. Edytor map działa (pomijam niektóre dodatkowe skrypty). Logowanie? Nie wiem co może być przyczyną u Ciebie.

Edit: @Warson_1987 widzę, że zacząłeś edytować dzisiaj. Punkty powinny być naliczone jutro rano, a w aplikacji wieczorem.
Awar1965
Posts: 211
Has thanked: 96 times
Been thanked: 26 times

Post by Awar1965
Spokojnie. :) Cierpliwości. Zmiany na mapie (w aplikacji) pojawią się po aktualizacji mapy, która może być jutro, lub za 2-3 dni. W telefonie punkty też się pojawią, może nawet już są...
A "-1" też miałem tydzień, czy dwa temu przez "chwilę". Serwery muszą swoje przemielić, czasem
coś się zatnie, ale ogólny rozrachunek się będzie zgadzał.
Awar1965
Posts: 211
Has thanked: 96 times
Been thanked: 26 times


Post by Awar1965
Sklepy z "serduszkiem" to nie u nas. Są tam, gdzie są reklamy na mapie. Zobacz w aplikacji np. Paryż, kliknij na jakąś reklamę i tam możesz kliknąć "serduszko". Sklep/sieć sklepów zapisze się w "ulubionych sklepach", potem jak wybierzesz go jako cel, to poprowadzi Cię do najbliższego sklepu z danej marki/sieci.
Awar1965
Posts: 211
Has thanked: 96 times
Been thanked: 26 times