Post Reply

Hlášení počasí - mlha

Post by LuCasJankov
Omlouvám se, pokud zakládám nové téma, ale můj pohár trpělivosti už přetekl.

Už mě totiž totálně vytáčí vykřičníky co 200m s tím, že je mlha - navíc jsou většinou v místech, kde člověk vidí až na horizont (cca 5-10km) a mlha nikde (reporty třeba 3 minuty staré). Navíc si při hlášení mlhy připadám jako ve filmu Vrchní, prchni - to nemusíte hlásit, to přece vidíte. Kdyby se raději daní lidé věnovali plně řízení, než neustále klikali do telefonu.
Vůbec by mi nevadilo, kdyby tam dané hlášení nebylo - mimo jiné už by se taky mohlo přidat hlášení déšť, slunce, úplněk apod. Možná danou situaci zveličuji, ale už mě to opravdu vytáčí. Mlhu snad každý vidí a podle situace případně upraví rychlost, zapne mlhovky, ale nemusí to roztrubovat po 200 metrech, že je stále mlha.
Minimálně jsem pro, aby se vedení v Izraeli navrhlo, že za to nebudou body - to je asi jediné, proč to daní lidé stále používají (o tom, jak se zneužívají benzinky, bych se mohl taky sáhodlouze rozepsat). Tím by se dalo eliminovat zneužívání hlášení MLHA k zisku bodů.

Jaké jsou Vaše názory na danou situaci?
LuCasJankov
Map Editor - level 2
Map Editor - level 2
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

POSTER_ID:16960739

1

Send a message

Post by JosifekR
Snažil jsem se najít jeho wazika na mapě ale jen jsem viděl jak postupně přibývají hlášení... Vůbec jsem ho neviděl.

Odesláno z mého GT-I9301I pomocí Tapatalk
JosifekR
Has thanked: 44 times
Been thanked: 17 times
Send a message

Post by JosifekR
Ono je nejhorší, ze si neuvedomuji, ze špatným hlášením akorát znehodnocují kvalitu navigace. Také používám upozornění na mlhu, ale pouze když např. na dálnici se sníží viditelnost na pár metru... Prostě u toho používám mozek. Chci hlášením pomáhat ostatním a ne je svým hlášením otravovat. A to bohužel tihle honibodove nechápou.

Odesláno z mého GT-I9301I pomocí Tapatalk
JosifekR
Has thanked: 44 times
Been thanked: 17 times
Send a message

Post by jumbo78
Podle screenu to vypadá, že PetrKertesz...

Ad pumpy: Jak to je, když potvrdíš cenu? Objeví se později, že jsi ji aktualizoval?

Respektive: setkávám se s tím, že aktualizuji cenu a večer vidím, že aktualizoval někdo jiný ale ceny se nezměnily...
Takže pokud se potvrzení ceny objeví jako aktualizace, je to OK. Horší by bylo, kdyby někdo kvůli bodům "aktualizoval" ceny

@phablet ;)
jumbo78
Has thanked: 288 times
Been thanked: 59 times
Send a message
Last edited by jumbo78 on Wed Jan 20, 2016 8:03 pm, edited 1 time in total.

Post by LuCasJankov
Bohužel jsi úplně nepochopil podstatu toho, co jsem chtěl říct a pleteš tady jablka k hruškám (ty nehody a práce na cestě). Mě na dané situaci vadí to zneužívání hlášení k zisku bodů. Nejčastěji jezdím po Brně a jeho okolí a irituje mě prostě posetá ulice vykřičníky s mlhou, navíc často v místech kde u 3 minut starých reportů mlha není. Bohužel to má většinou lavinový efekt a mlha je nahlášena všude v okolí.
LuCasJankov
Map Editor - level 2
Map Editor - level 2
Send a message

Post by LuCasJankov
Tak jsem rád, že nejsem úplně sám.
Martine, plně tě chápu, koukám, že jezdíš podobnou trasu. V to úterý, kdy už jsem to nevydržel, tak mlha kupodivu nebyla a i přesto byla situace na mapě podobná. Hlavního z nahlašovatelů si bohužel nevybavím, ale měl těch mlh několik a ostatní se přidali - přitom ŽÁDNÁ mlha nebyla - bylo vidět až do tramtárie.
LuCasJankov
Map Editor - level 2
Map Editor - level 2
Send a message

Post by LuCasJankov
Tak dnes se vesele "MLHOVALO" viz foto - vše od jednoho uživatele. Jinak jede dál po Křenové (vpravo nahoře) a trousí za sebou mlhu za mlhou. (celkem 15x na mapě - pokud za každý report dostal oněch 6 bodů, tak si přišel na krásných 90)

http://p2.uloziste.com/fotky7/v48100d7d ... 3d0150.jpg
LuCasJankov
Map Editor - level 2
Map Editor - level 2
Send a message

Post by ma5jkl
..... a nepomaha.
ma5jkl
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Has thanked: 635 times
Been thanked: 719 times
Send a message
«Waze Global Champ» «Country Coordinator Slovakia» «Waze α, β» «WME β» «Localization Coordinator»
«L6 editor» «Monster» «T Rex» «Area Manager Slovakia»

«Samsung Note 8»«iPhone 13 mini»«Tesla Model 3»«VW Golf 6 Cabrio»
https://i.ibb.co/ZNbYyt5/RIPIain.png R.I.P. Iainhouse - Oct 21st 2021

Post by ma5jkl
problem by bol s odhadom tej vzdialenosti zo strany vodica
ma5jkl
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Send a message
«Waze Global Champ» «Country Coordinator Slovakia» «Waze α, β» «WME β» «Localization Coordinator»

Post by ma5jkl
LiborJelinek wrote:Líbilo by se mi, že když člověk má Waze zapnuté, ale nemá nastaven cíl, tak mlhu nezobrazovat (vidím aktuálně to co vidím :-) )
toto asi nie je realne ocakavat od vyvojarov
LiborJelinek wrote:A pokud si nastavím nějaký cíl, tak by se mi líbilo, kdyby vyskočilo třeba na trase je mlha v tom a tom místě, v cílí hrozí to a to
toto sa ti +- zobrazi ked sa davas navigovat (nie som si isty ci aj vo v4), to je to okienko kde klikas na Ist/Jet, je tam taky teplomer so zobrazenymi kolonami a hlaseniami na trase.
LiborJelinek wrote: a třeba člověk si vyjede dříve či trasu změní.
Toto je/bude implementovane v spolupraci s kalendarom a udalostami v nom. Waze ti povie kedy mas odist aby si nezmeskal, na zaklade aktualnych info o doprave.
ma5jkl
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Send a message