Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

[ img ]

Moderators: redviper26, mousepl

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby Tobjas » Fri Apr 24, 2015 8:29 pm

Zauważyłem ze jak nie pokazuje czasami listy miejscowości to trzeba zmienić np na jakiś powiat a później można spowrotem wybrać wszystkie powiaty i u mnie miejscowości się laduja. Bez tego zabiegu tez mam pusta listę.

Pozdrawiam
Tobjas
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 566
Joined: Sat Feb 09, 2013 5:13 pm
Location: Łask
Has thanked: 146 times
Been thanked: 41 times

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby TW-Bolek » Sun Jan 31, 2016 8:56 pm

Jest błąd w bazie danych we współrzędnych dla:
Kalnik, pow. ostródzki, woj. warmiński-mazurskie
Pokazuje tutaj, na środek morza bałtyckiego, kilkadziesiąt km. na zachód od Królewca (tzn. dzisiejszego Kaliningradu)
https://www.waze.com/pl/editor/?env=row ... 445&zoom=5
Jamnik (Liptovský Mikuláš)
TW-Bolek
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 52
Joined: Wed Jul 08, 2015 7:04 pm
Has thanked: 146 times
Been thanked: 1 time

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby TW-Bolek » Tue Feb 02, 2016 5:42 pm

Mam taką prośbę żeby zrobić w skanerze opcję kopiowania nazwy miejscowości do schowka prawoklikiem.
Najlepiej byłoby z nazwy wyświetlanej na mapie, ale jak się nie da, to przynajmniej z listy miejscowości po lewej stronie.
Teraz muszę przepisywać nazwę do zgłoszenia z mapy, a ponieważ mam zdiagnozowaną dysortografię,
to dostaję częste uwagi że zgłaszam przekręcone nazwy miejscowości, i taka opcja byłaby bardzo fajna.
Jamnik (Liptovský Mikuláš)
TW-Bolek
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 52
Joined: Wed Jul 08, 2015 7:04 pm
Has thanked: 146 times
Been thanked: 1 time

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby TW-Bolek » Thu Feb 04, 2016 5:50 pm

mousepl wrote:Zawsze możesz robić to jak ja, czyli zaznaczyć nazwę miejscowości na liście po lewej i skopiować do schowka.

Tak wczoraj robiłem - ale czasami działo się tak, że niby była zaznaczona miejscowość X, a on mi kopiował do schowka miejscowość w wiersza niżej :)
Jamnik (Liptovský Mikuláš)
TW-Bolek
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 52
Joined: Wed Jul 08, 2015 7:04 pm
Has thanked: 146 times
Been thanked: 1 time

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby TW-Bolek » Mon Feb 15, 2016 8:43 pm

FZ69617 wrote:najeżdżasz myszką nad nazwę miejscowości na liście po lewej i naciskasz Ctrl+C.

Dziękuje, działa :)

To mam inną drobną propozycję - aby skaner po rozpoczęciu skanowania blokował automatycznie wszystkie opcje po prawej - tak samo jak robi to walidator (można tę część skryptu skopiować z Walidatora). Ma to wpływ na prędkość - trzeba ręcznie "odklikać" co najmniej 3-4 opcje przed startem, a po zakończeniu znowu je "zaklikać".
Walidator po starcie blokuje wszystko oprócz siebie, a potem odtwarza włączone wcześniej opcje, wygląda to tak podczas skanowania:
Attachments
Bez tytułu.png
(20.17 KiB) Downloaded 726 times
Jamnik (Liptovský Mikuláš)
TW-Bolek
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 52
Joined: Wed Jul 08, 2015 7:04 pm
Has thanked: 146 times
Been thanked: 1 time

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby wroSlaw » Sat Mar 28, 2015 7:07 pm

Bardzo przydatny skrypt. Dobry pomysł podziału na powiaty ale przy dużej ilości miejscowości, przydałaby się jeszcze opcja ukrywania istniejących miejscowości i pozostawienie tylko tych na czerwono.
Dzięki
Pozdrawiam wroSław
wroSlaw
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 605
Joined: Sun Nov 18, 2012 8:05 am
Location: Wrocław
Has thanked: 16 times
Been thanked: 54 times

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby wroSlaw » Sun Mar 29, 2015 1:17 pm

wroSlaw
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 605
Joined: Sun Nov 18, 2012 8:05 am
Location: Wrocław
Has thanked: 16 times
Been thanked: 54 times

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby wroSlaw » Wed Apr 01, 2015 2:01 pm

:) to ja dołożę coś od siebie do pełni szczęścia. Nie wiem czy to możliwe do zrobienia, ale gdyby po przeskanowaniu były zaznaczone miejscowości które są w naszym zasięgu edycji to byłaby "pełnia szczęścia" :)
Pozdrawiam :)
wroSlaw
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 605
Joined: Sun Nov 18, 2012 8:05 am
Location: Wrocław
Has thanked: 16 times
Been thanked: 54 times

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby wroSlaw » Wed Apr 01, 2015 5:35 pm

:) Ciekawe czy są dostępne jakieś dane z ilością miast/miejscowości przed ukazaniem się skryptu i jaki jest przyrost nowych miejscowości.
wroSlaw
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 605
Joined: Sun Nov 18, 2012 8:05 am
Location: Wrocław
Has thanked: 16 times
Been thanked: 54 times

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby wroSlaw » Thu Apr 02, 2015 3:03 pm

Rewelacja :) No prawie!
"Miejscowości w zasięgu edycji" (zielona kropka) pokazuje się tylko przy miejscowościach istniejących a nie pokazuje się kropka przy miejscowościach do utworzenia. Czy wszyscy tak mają?
Dzięki. A ja myślałem że to nie będzie możliwe do zrobienia :)
wroSlaw
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 605
Joined: Sun Nov 18, 2012 8:05 am
Location: Wrocław
Has thanked: 16 times
Been thanked: 54 times

PreviousNext

Return to Poland

Who is online

Users browsing this forum: No registered users