Csetszoba - ha Waze, ha nem Waze

Post Reply

Ötlet

Post by Molesz86
Hello mindenki.

Mivel angolból nem vagyok a legjobb ide írnák le egy ötletet, hátha valaki életképesnek találja és továbbítja a fejlesztők felé.
Nemzetközi fuvarozással foglalkozok és ahogy nézem sok kamionos és furgonos is használja külföldön is a Waze szolgáltatását. Jó, hogy sokmindent be lehet jelenteni, de a munkám miatt nagyon jó lenne, ha pár kamionokat érintő adatot is ki lehetne tenni. Pl. Kontroll park nyitva-zárva, hány tonna felett kell bemenni. Én speciel örülnél ilyen kamionos kiegészítésnek.
Ha valaki támogatja az ötletet és továbbítaná, azt megköszönném.

(a Fuvarozók csoportban vagyok elérhető...)
Molesz86
Posts: 25
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times

POSTER_ID:2690029

1

Send a message
Narancssárga Renault Master vagy Sötétzöld Renault Master.
Fő csoportom: Fuvarozók

Post by marcedli
chairesp wrote:Jajj elnézést buta fejem jut eszembe:
Egy hangvezérlést rakhatnának bele mert pesten néha van hogy zavaró a telefont nyomkodni hogy bejelentsünk egy eseményt. Informatikus vagyok és tudom ha már ott van a hangalapú felismerés akkor innen már nincs messze a hangalapú irányítás. Jó lenne bejelenteni szóban egy balesetet vqgy egs rendőrt. Akár angolul az se baj. :)
Már régen benne lenne, ha lenne magyar Google TTS. Arra várunk, nem a wazeen múlik.


Sent from 6s using TT
marcedli
EmeritusChamps
EmeritusChamps
Posts: 1572
Has thanked: 71 times
Been thanked: 282 times
Send a message

Post by marcedli
BM711 wrote:Sziasztok!
Szerepel-e a tervek között, hogy több köztes pontot is lehessen tervezni, nem csak egyet?
szerepel, de nincs hozzá ETA vagy ÉVI


Sent from 6s using TT
marcedli
EmeritusChamps
EmeritusChamps
Posts: 1572
Has thanked: 71 times
Been thanked: 282 times
Send a message

Post by marcedli
BM711 wrote:Az ÉVI vagy ETA kevésbé hiányzik, mint a több (akár 10-15) köztes pont!
Félreértesz, a tervhez nincs ETA, azaz tervben van, de még egy jó ideig ilyet nem látsz majd.


Sent from 6s using TT
marcedli
EmeritusChamps
EmeritusChamps
Posts: 1572
Has thanked: 71 times
Been thanked: 282 times
Send a message

Post by Miauut
ragacs wrote:
stevebee10 wrote:Szóval valahogy mindenképp kezelni kellene a teherautós "vézezést".
Bizony, meg a taxikat, buszokat, bicikliket (?) akik a buszsávból feloldanak akármilyen dugót sec-perc alatt!
Meg engem a mentővel :D
Miauut
Area Manager
Area Manager
Posts: 92
Has thanked: 20 times
Been thanked: 20 times
Send a message
AreaMan: monori körzet + amerre járok :)
Autó:Fekete SX4
Phone: Honor9

Post by Molesz86
Példaképp említeném. Ausztriában Linz elött van egy kontroll placc, ahol mérlegre állítják az autókat. Egy sor led felirat tereli le a kocsikat. Ezek általában így néznek ki:
AB 1 (minden kocsinak be kell mennie), AB 2,5 (Furgon és ami felette van), AB 3,5 (7,5 tonnás kocsi és ami felett van)
Sokszor volt már hogy túlsúllyal jöttem haza, vagy mentem kifelé és a fél karomat adtam volna érte, ha tudom előre, hogy nyitva van.
A másik. Sokszor váratlanul kitelepülnek a rendőrök és csinálnak egy full controlt. Ilyenkor mindent megnéznek. Menetlevél, tachográf... Ilyen esetben ha valaki szembe jön fel szokott tartani egy tachográf korongot, ebből lehet tudni, hogy időben érdemes lekanyarodni.
Igaz én ezt megszoktam oldani egy rendőri ellenőrzés bejelentésével, de mennyivel szebb lenne, ha a rendőr helyett ilyenkor egy tachográf korong jelenne meg. :)
Molesz86
Posts: 25
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times
Send a message
Narancssárga Renault Master vagy Sötétzöld Renault Master.
Fő csoportom: Fuvarozók

Post by oriat
Cekabond wrote:Sziasztok!
A Waze elvileg figyelmeztet az átlagsebességmérős útszakaszokra.
Tudtommal Mo-n még ilyen nincs, de ha pl. Ausztriába megyek akkor figyelmeztet? Egy kérdésemre írták:

"Average Speed Cameras is a functioning feature for the client and the WME which was enabled in selected countries (Austria, Belgium, France, Italy, Netherlands, Poland, Spain, UK, Australia, Morocco, Slovakia, Russia, Germany, Czech Republic)"

Köszi.
Egyértelműen tudom mondani, hogy működik a dolog. Ausztriában több helyen, például útépítéses szakaszon szinte mindenhol van. Az eszközök is láthatóak a pálya mellett és a Waze gyönyörűen jelzi és írja is, hogy átlagsebességes szakasz :-)
oriat
Posts: 117
Has thanked: 30 times
Been thanked: 26 times
Send a message

Post by pavik_peter
chairesp wrote:Üdv. Nem tudom hogy létezik-e ilyen opció... De ngyon örülnék ha a waze nem kerültetne velem 3 km-t hanem felajánlaná hogy forduljak már meg. Rengetegszer lehetőség lenne egy y fordulás... De a waze eddig még sose fordíott vissza. Inkább megkeresi a 3 km-re levő körforgalmat... Vagy csinál 4 jobbrát... Legalább felmerülhetne mint opció. Ha mg mersz fordupni akkor 2 km-t nyersz. :)

Köszi :)
Itt beszéltük át pár napja ugyanezt a témát.

A lényeg, hogy használd a józan eszed és fordulj ipszilonnal ahol jónak látod. A waze (meg az összes navi) csak segít és nem gondolkodik helyetted viszont jó eséllyel lekezel minden új helyzetet amivel szembesíted.

üdv:
pp
pavik_peter
Posts: 43
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times
Send a message

Post by RCH-RCH
Pár apróság.

A veszély jelentésénél jó lenne, ha ugyanaz lenne a sorrend az "úton" és az "útpadkán" lehetôségnél is, mert könnyebb lenne vezetés közben megtalálni a megfelelôt. Pl. az úton álló autó a negyedik, míg az útpadkánál az elsô. Ráadásul a neve is kicsit más. A következetesség fontos másodperceket jelenthetne.

Más.

A beállításom a leggyorsabb útvonal szerinti navigáció. Megesik, hogy mégis alternatív utat választok az útvonalak lehetôségnél. De amint arról is letérek (mondjuk egy utcával korábban fordulok le valahol) a Waze újratervez és ismét a leggyorsabb útvonalat kínálja fel, nem az általam választottat.

Optimális/gazdaságos útvonal.
Lehetne a Waze kicsit rugalmasabb. Hazamenet a város egy pontján 2 lehetôségem van: vagy az M0 elkerülôt választom, vagy a városon keresztül megyek. M0: 30 km 20 perc alatt, városon át: 20 km 21 perc alatt. Tapasztalat, hogy nem kell 21 perc, elég a 20 is, viszont 33%-kal rövidebb az útvonal, ráadásul az M0 irányába sem mindig folyamatos a haladás. Klassz lenne, ha a gazdaságosság is szerepet kapna valamennyire az útvonaltervezésben. 5% idôveszteség 33%-kal rövidebb útért cserébe szerintem vállalható kompromisszum.

Vesélyes / nem ajánlott útvonal.
A munkahelyem közelében van egy meredek utca, rákanyarodva mintha falnak hajtana az ember. Inkább kerülök 300 métert, csak hogy ne kelljen felkûzdeni rajta az autót, síkos idôben vállalhatatlan. Jó lenne ezt jelölni valahogy, hogy ne akarja minden áron arra terelni az embereket a Waze.
RCH-RCH
Posts: 1
Been thanked: 1 time
Send a message

Post by sniper200478
Sziasztok!

De rég jártam erre. Most viszont villanyautó vásárlásán töröm a fejem, ami kapcsán felmerült, hogy a Wazeben jó lenne, ha nem csak a hagyományos kutak lennének feltüntetve. A világon rohamosan terjednek a villanyautók, a kocsikban a telefon képernyőjét ki lehet tenni az autó kijelzőjére, így semmi akadálya sincs a Waze kényelmes használatának.
Az új kutak napról-napra épülnek és a Wazenél gyorsabban befrissülő térkép nem létezik (ugye ez még fennáll :) ?). Jó lenne tudni a következőket:
- Hol vannak ilyen töltőhelyek.
- Milyen csatlakozóval rendelkeznek.
- Milyen töltést biztosítanak.
- Hány töltőfej van.
- Mennyibe kerül a töltés és mi szükséges hozzá.

(Be tudnátok linkelni a hivatalos ötletelő oldalt? Ezer éve leadtam a pontjaimat az ötletekre, de már rég nem jártam arra. Biztosan feloldódott pár pontom és jó lenne újra elosztani őket.)

Köszönöm.
sniper200478
Posts: 158
Has thanked: 4 times
Been thanked: 4 times
Send a message