Upozornění na překročenou rychlost - Android + iOS

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, guri211, GinBook

Re: Upozornění na překročenou rychlost - Android

Postby tex232 » Tue Mar 29, 2016 9:11 am

A v iOS to taky funguje
[L5] AM CZ, Waze 4.49.90.901 iPhone 6 & iPad Air 2, iOS 12.2
tex232
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 2889
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Bohemia, Prague
Has thanked: 437 times
Been thanked: 356 times

Re: Upozornění na překročenou rychlost - Android + iOS

Postby tex232 » Tue Mar 29, 2016 11:03 am

Samozřejmě je lepší při řízení se občas kouknout i z okna a nejezdit jen podle display....
Last edited by tex232 on Tue Mar 29, 2016 2:19 pm, edited 1 time in total.
[L5] AM CZ, Waze 4.49.90.901 iPhone 6 & iPad Air 2, iOS 12.2
tex232
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 2889
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Bohemia, Prague
Has thanked: 437 times
Been thanked: 356 times

Re: Upozornění na překročenou rychlost - Android + iOS

Postby tex232 » Sat Apr 02, 2016 7:01 pm

Ad Grepa:

>Ve skutečnosti MPR nebude nikdy 100%. Protože se dotazuje serveru na atribut MPR, nebude bez >serveru fungovat a bude mít vždy zpoždění. Je to podobná polívka, jako přání některých klientů na >offline mapy, když princip je právě v online datech :). Jiné offline navigace mají uloženou rychlost >přímo v samotných offline datech => přesnost zobrazení může (zadané MPR) být ovlivněná nakonec >jen nepřesností GPS => cca 5-20 m. Ale Waze se server ptá, jaká je MPR? => a výsledkem je cca 2-3 >sec. zpoždění. Ve městě je pak nepřesnost cca 30-50 metrů a mimo město cca

Nemyslím si že je to úplně tak jak psal Grepa. Waze používá cache takže pokud segment má nastavenou rychlost tak to ví Waze dopředu (rychlosti fungují z cache i když nejsi online).

Řekl bych že ostatní navigace to hlásí napřed protože počítají se zpožděním přijímače GPS (cca 1 až 2 s). Funkce maximální rychlost je celkem čerstvá řekl bych že to chlapci z Waze vymyslí a bude to ukazovat - v závislosti na aktuální rychlosti také dříve...

Tak tolik jen na doplnění. Jinak v ostatních věcech s Grepou 100 % souhlas nikdy to nebude dokonalé (rychlosti), ale určitě se to bude zlepšovat jinak co se týče kvality map (ne rychlostí ale map, uzavírek...) tak je na tom Waze v ČR už suverénně nejlépe.
Last edited by tex232 on Sun Apr 10, 2016 9:12 am, edited 2 times in total.
[L5] AM CZ, Waze 4.49.90.901 iPhone 6 & iPad Air 2, iOS 12.2
tex232
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 2889
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Bohemia, Prague
Has thanked: 437 times
Been thanked: 356 times

Re: Upozornění na překročenou rychlost - Android + iOS

Postby tex232 » Sun Apr 10, 2016 9:17 am

ArgiCZ wrote:
tex232 wrote:Ve skutečnosti MPR nebude nikdy 100%. Protože se dotazuje serveru na atribut MPR, nebude bez >serveru fungovat a bude mít vždy zpoždění.


texi viz příspěvek co psal foxitrot:

Eee, pocas jazdy sa uz nedotazuje, bol by to overkill, preto je hodnota MPR uz obsiahnuta v zakladnych "dlazdiciach" mapy.

jo jo to jsem neviděl ale napsali jsme nezávisle na sobě to samé ...
[L5] AM CZ, Waze 4.49.90.901 iPhone 6 & iPad Air 2, iOS 12.2
tex232
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 2889
Joined: Sat Oct 01, 2011 9:21 pm
Location: Bohemia, Prague
Has thanked: 437 times
Been thanked: 356 times

Re: Upozornění na překročenou rychlost - Android + iOS

Postby timkutil » Thu Mar 31, 2016 11:58 am

Dobrý den, dám to sem, nechci zakládat další téma.
Proč mi od nové verze nejde posílat hlášení, třeba hlídce, stojícím autě. Každý pokus skončí hlasenim že není dostupné GPS. Přitom waze normálně naviguje. Když vypnu gps a nechám zaple waze tak najednou hlášení poslat jde. Je to úplně otocene.
Aha tak jinde jsem našel odpověď, snad to bude už fungovat. Nebyla aktuální verze...
Last edited by timkutil on Thu Mar 31, 2016 12:16 pm, edited 1 time in total.
timkutil
 
Posts: 1
Joined: Thu Feb 11, 2016 11:15 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Upozornění na překročenou rychlost - Android

Postby Vadi58 » Tue Mar 29, 2016 6:43 am

Zdá sa, že zvukovo upozorňuje iba raz na určitú rýchlosť - napr na 50-ku. Ale keď ideš do 30-ky zase raz pipne.

Odoslané z Lenovo P70-A pomocou Tapatalku
Vadi58
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 645
Joined: Tue Dec 23, 2014 5:26 pm
Has thanked: 131 times
Been thanked: 86 times

Re: Upozornění na překročenou rychlost - Android

Postby Vadi58 » Tue Mar 29, 2016 8:16 am

Takže máme čo testovať ;-)

Odoslané z Lenovo P70-A pomocou Tapatalku
Vadi58
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 645
Joined: Tue Dec 23, 2014 5:26 pm
Has thanked: 131 times
Been thanked: 86 times

Re: Upozornění na překročenou rychlost - Android + iOS

Postby Vadi58 » Tue Mar 29, 2016 1:12 pm

Keďže mám tempomat nastavím si ho a šoférujem v pohode, kým sa nezmení MPR. Ale kto nemá tempomat a trošku sa zamyslí nad tým, že čo bude na obed...raz dva je rýchlosť nad 50-ku a pipnutie ho preberie :-)

Odoslané z Lenovo P70-A pomocou Tapatalku
Vadi58
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 645
Joined: Tue Dec 23, 2014 5:26 pm
Has thanked: 131 times
Been thanked: 86 times

Re: Upozornění na překročenou rychlost - Android + iOS

Postby vargosz » Wed Mar 30, 2016 12:06 pm

jardacz wrote:Ještě kdyby byly ty rychlosti taky správně zadané...


Tohle se bude muset samozřejmě ještě dlouho ladit... Zdroje informací jsou omezené. Místní znalost je k nezaplacení, ale těžko můžeš očekávat, že v den spuštění máme pokryto 100% CZ/SK "místními editory/znalci".
Druhým dostupným zdrojem je mnohdy velmi neaktuální Street View... Takže jediná cesta je hlásit, kde je to blbě a opravovat a opravovat a opravovat...
[L4] Android 5.1.1 Sony Z1 Compact Stock ROM (Waze - actual Beta version)
vargosz
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 743
Joined: Wed May 23, 2012 9:39 am
Location: CZE
Has thanked: 257 times
Been thanked: 200 times

Re: Upozornění na překročenou rychlost - Android + iOS

Postby VetchyKmet » Tue Mar 29, 2016 10:38 am

Tak, jak to funguje je to jen "na hraní".
Někdy mi při 55 pípne, často ale ne. Zřejmě souvislost s tím, jak je psáno níže o opakování varování a o o tom, jestli se před vjezdem do 50-ky nejelo např. 91.
V praxi v podstatě k ničemu, pokud se signalizace nezlepší tak, aby se jí dalo věřit.
Doplnění:
Mám stejný system v TOMTOMu a tam to sice fachčí v popisovaném smyslu lépe a dobře, ale je tam problém s nastavením rychlostí na jednotlivých úsecích v mapě, např obec začíná a končí jinde, než zná mapa. Takže také kompromis, navi sice pípá. ale často jinde, než by měla, nezná např 70-ky na křižovatkách, kterých je např, I/55 od Břeclavi nahoru doslova přeplněná.
VetchýKmet
Hodonín
VetchyKmet
 
Posts: 195
Joined: Wed May 14, 2014 9:04 am
Location: Hodonín
Has thanked: 2 times
Been thanked: 38 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: jirys