Post Reply

Spatny vypocet trasy a zbytecne hlaseni kolon

Post by wildafrica
Ahoj,

jsem na waze novy. Zacal jsem to pouzivat zejmena kvuli dopravnim info. Mam sice placene info ze Sygic, ale nefunguje to tak, jak bych chtel.

Stahl jsem Waze. Dopravnich info je tam dost, nahlasena spousta der (asi aby lidi meli body), ale cert vem diry.

Mam par dotazu.

1. Proc Waze vypocitava naprosto nesmyslne cestu? Mam vybranou rychlou trasu a uz po nekolikate v nekolika mestech me Waze misto po hlavni trase taha zkratkami po sidlisti. Ve vysledku usetrim asi 100metru, ale jsem pomalejsi. Vsiml jsem si toho uz nekolikrat.

2. K cemu je nebo jak vlastne ma fungovat hlaseni napriklad o zacpach na dalnici, kdyz me to bez problemu necha vjet do zacpy a az v ni jsem, tak to hrde ohlasi zacpu. Proc to nehlasi napriklad na poslednim moznem sjezdu pred zacpou? Takhle je cele hlaseni k nicemu a navigace je pak taky k nicemu, protoze ve vysledku funguje uplne stejne, jako navigace, ktery dopravni info nemaji. Ale ty se tim aspon nechlubi.

3. Jak prinutit navigaci, aby spravne hlasila, kdy odbocit? Priklad. Jedu po hlavni, ktera se na krizovatce staci vpravo a po cca 100m zase na dalsi krizovatce vpravo. Na tech cca 100m je mala krizovatka, kde je mozny odbocit doprava a navigace hned po prvnim odboceni vpravo hlasi, ze mam jet zase vpravo. Pokud bych to na miste trochu neznal, tak jsem odbocil na tu vedlejsi a sjel jsem z cesty. V Praze se mne tohle stalo nekolikrat opakovane.

dik
wildafrica

POSTER_ID:17223218

1

Send a message

Post by wildafrica
Tak diky za odpovedi. Vcera me to zase vedlo uplne silene, ale aspon jsem poznal krasy lesu a poloasfaltovych cesticek kolem Velke Bitese. Taky se mne prestala pri odboceni priblizovat obrazovka. Tak jeste chvilku vydrzim, nez to smazu. Protoze ty dopravni info to ma lepsi, nez obe placene, co mam.
wildafrica
Send a message

Post by wildafrica
1. Tak nevim, jestli se da rict, ze je to spatna trasa, protoze do cile dovede, ale misto, kde trasu jedes znam dobre a rozhodne to neni dobra cesta. Je mnohem horsi, nez ta, ktera se bezne jezdi. Jeden z prikladu posilam. Mam jich vic, ale ted si z hlavy nevybavim, kde presne.

2. Rozumim, ale treba Igo ma, ze se da nastavit pocet minut, od kteryho to ma upozornit na moznou objizdku.

3. Hlasky se ale netykaji odboceni a nejdou nastavit. Nebo jsem to nekde prehlidl? Me fakt docela zmatlo, ze to nehlasi zmeny smeru, zejmena na silnici s vice pruhy, kde, pokud to neznas, tak na 99% prejedes.
wildafrica
Send a message

Post by wildafrica
1. Jo, primo nesmyslna trasa. Muzu ukazat na mape. Odboceni a vraceni se mne stalo asi jen 2x a nemel jsem z toho problemy, protoze me to potkalo na miste, kde jsem stejne hledal mista k parkovani a pricital jsem to i tomu, ze se motam skoro na miste.

2. Rozumim, ale pokud uz v zacpe nekdo je, jak daleko predem me Waze varuje a navrhne objizdku nebo ne?

3. Tak to je blby, ja jsem myslel, ze to ta hlaseni nema. Uz na par mistech, kde jsem minuly tyden jezdil castej se ukazalo, ze pokud bych neznal cestu, tak je velice jednoduchy se ztratit.
wildafrica
Send a message

Post by vitj
ad 1) Pokud mas priklad spatne trasy, tak sem s nim.

ad 2) Ne vzdy na prvni pohled rychlejsi trase je rychlejsi. Do vypoctu trasy sei jine parametry nez jen cas. Soucasne objižďka musí být rychlejší ne o pár sekund, ale o minuty. Pokud už waze o koloně ví, tak jednou za pár minut si klient šáhne pro přepočet trasy a pokud je nová trasa o pár minut výhodnější, tak ji zvolí. Pak se objeví hláška s upozorněním.

ad 3) Waze má hlášky předem 1km nebo 800m a pak 400m nebo 200m před křižovatkou. Pokud je blíže tak jak psal bures.
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Has thanked: 807 times
Been thanked: 835 times
Send a message