Post Reply

Nevýhodne volené trasy v BA

Post by masitydinosaurus
Ahojte,

mám takú pripomienku k voleniu trás na waze, nejde o zle označené možnosti odbočenia alebo tak, ale jednoducho o zlú voľbu trasy.

Jazdím veľa po Bratislave, uberujem. a sú dve miesta, v ktorých je waze tvrdohlavý a ide o nezmyselné trasy.

1. napr. trasa Petržalka --> Mudroňova (resp. celá oblasť Hradu)
waze vás pošle po Moste SNP, po Staromestkej vpravo od tunelu a potom (!) U turn a Pilárikova, Zochova a až potom doľava na Palisády. Chápem, že ide o vyhnutie sa semafórom pri prezidenskom paláci, ale tam sa zas tak dlho nečaká a samotná cesta po Zochovej hore je nepríjemná, rozbitá a úzka.

2. situácia: idete po Krížnej k Americkému námestiu a máte pokračovať do Petržalky alebo zase niekam hore na Hrad.
waze vás šikuje po Májkovej ulici a potom doľava na Radlinského! V poslednom období je toto extrémne pomalá a nepríjemná trasa, lebo tam býva veľa áut (lokálna zápcha na Májkovej) a čakáte donekonečna, kým môžete z Májkovej odbočiť doľava na Radlinského (dávate prednosť obom smerom áut, vrátane odbočujúcich, ktorí tiež dlho čakávajú a obom smerom električiek).

Po Mickiewiczovej je v tom prípade ísť fakt lepšie.
masitydinosaurus
Posts: 1

POSTER_ID:17220111

1

Send a message

Post by foxitrot
Pali65 wrote:Občas mám nutkanie vypraviť sa na tekéto trasy s dvomi autami naraz, pričom jedno by dodržalo WAZE trasu a druhé by išlo podľa pocitu šoféra. Obidve trasy nahrať s palubnými kamerami a potom vyhodnotiť výsledky.
Já tiež, často.

Videl som jedno také asi pol hodinové video. V priebehu jazdy sa to stále menilo, kto je popredu a kto pozadu, finálne Waze prehral [emoji6]

Sent from a touch display, which took care of perfectly scrambling my thoughts.
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 7263
Has thanked: 1283 times
Been thanked: 649 times
Send a message
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (on N-E52), while
trying to get used to the good new asocial Android 4.xx.0.yyy (on OP-X March-me-Low).

Post by ma5jkl
1. ono ani nejde o vyhnutie sa semaforom ale o to ze od prezidentskeho palaca palisady jednoducho stoja a waze to chce obist. jedine kedy ponuka trasu tebou ocakavanu pre dnesok (testoval som to len pre dnesok) je od 3:30 do cca 7:30, potom asi hodinu poobede a asi hodinu okolo 20:00. Pozeram na mapu aj teraz a palisady smerom k hradu opat stoja... waze nevie ze usetri napriklad len 3 sekundy, pre neho je jednoducho menej casu.

2. opat zalezi na case kedy tadial ides. mna vacsinou zenie Vazovova, Blumentalska, Radlinskeho, ... Mickiewiczova opat v istych casoch smerom na Kolarko stoji.... to je jednoducho fakt

Skus mi priblizit casy v ktorych si nespokojny aby som si v danom case mohol pozriet priemerky.

Ja mam s wazom najazdene aktualne 153006 km a naucil som sa ze sa nemam snazit byt mudrejsi. Aj ked niekedy mi to vyjst moze, vo vacsine pripadov sa dostanem do este vacsich problemov. V poslednej dobe ma waze dokonca nutilo v dunajskej luznej od kosarisk odbocit o odbocku skor a az potom na hlavnu. Neposluchol som. A.... tesne pred krizovatkou 10 aut a 7 z nich islo dolava co ma zdrzalo na 5 minut. Ako to mohlo vediet dodnes nechapem.
ma5jkl
Posts: 3319
Has thanked: 635 times
Been thanked: 719 times
Send a message
«Waze Global Champ» «Country Coordinator Slovakia» «Waze α, β» «WME β» «Localization Coordinator»
«L6 editor» «Monster» «T Rex» «Area Manager Slovakia»

«iPhone 13 mini»«Tesla Model 3»

Post by Pali65
Občas mám nutkanie vypraviť sa na tekéto trasy s dvomi autami naraz, pričom jedno by dodržalo WAZE trasu a druhé by išlo podľa pocitu šoféra. Obidve trasy nahrať s palubnými kamerami a potom vyhodnotiť výsledky.
Pali65
Area Manager
Area Manager
Posts: 543
Has thanked: 81 times
Been thanked: 59 times
Send a message

Post by porubcan
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016071 ... 312299.jpg
Známy, čo išiel bez Waze tam nabral zdržanie asi 2 hodiny.

Toľko k "s Waze" vs. "bez Waze"

Samozrejme, aj na tej obchádzke sme sa asi pol hodinu posúvali krokom a bez informácie z hlavného ťahu by to až taký Wazewin nevyzeral...

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 6829
Answers: 1
Has thanked: 635 times
Been thanked: 1861 times
Send a message
https://storage.googleapis.com/wazeoped ... 00k_6c.pnghttps://storage.googleapis.com/wazeoped ... onster.png
SK Country Coordinator, SK Country Manager, Global Champ, Waze Beta Tester

Post by pvo11
V podstatě s tebou souhlasím, ale trochu problém je že nejrychlejší trasa dle Waze nemusí být skutečně nejrychlejší (několikrát tu dokonce byly i screenhoty) , hlavně u delších tras kdy nebere v úvahu všechny cesty.
Nejvíc se to projevuje na začátku a konci cesty kdy se podle mě snaží co nejrychleji dostat na silnici vyšší třídy.

Já osobně mám ještě jeden problém, nechce se mi jet o 20 km více kvůli ušetřené minutě. někdy mi pomůže vybrat si z alternativních tras, ale někdy se do nich "ta správná" nevejde a musím vyrazit podle sebe a pak přeplánovat. Pak už jedu pole Waze. Jenže ne každý si na cestu do práce může vybrat 4 trasy víceméně paralelní trasy z toho dvě po dálnici a dvě po silnicích první třídy ;) .
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Posts: 1763
Has thanked: 263 times
Been thanked: 1014 times
Send a message

Post by VetchyKmet
ma5jkl wrote: Ja mam s wazom najazdene aktualne 153006 km a naucil som sa ze sa nemam snazit byt mudrejsi. Aj ked niekedy mi to vyjst moze, vo vacsine pripadov sa dostanem do este vacsich problemov. V poslednej dobe ma waze dokonca nutilo v dunajskej luznej od kosarisk odbocit o odbocku skor a az potom na hlavnu. Neposluchol som. A.... tesne pred krizovatkou 10 aut a 7 z nich islo dolava co ma zdrzalo na 5 minut. Ako to mohlo vediet dodnes nechapem.
Ahoj,
obecně k "nevýhodným" a někdy zdánlivě nesmyslným trasám.
Už v době, kdy firma TOMTOM zprovoznila tzv. službu Traffic a i Waze, kde je mimochodem v poslední době dopravní zpravodajství na velmi vysoké úrovni /díky všem, kdo se o tento stav zasloužili/ jsem po cca 16670 km s Waze /a nepočítaně před tím s TOMTOM GO LIVE 825/ dospěl k tomuto názoru, který potvrzuje výše uvedené:

1. Jedu podle navigace a když mi nabídne alternativní trasu, tak navigaci poslechnu
2. Navi mám pouze jako informaci a jedu "podle sebe"
3. Kombinace obou způsobů

Ad 1 - jestliže navi nabízí neobvyklou trasu, pak to má nějaký důvod. Velmi často se jedná o dopravní omezení, nehodu nebo zdržení kolonou, v ojedinělých případech to může být problém mapy, to ale nejsem schopen na tom místě a v té chvíli posoudit.
Za normálních okolností je tento způsob podle mého názoru správným použitím online navigace

Ad 2 - Jedu jak chci sám, a v tom případě mne navi pouze prudí, protože v 99 procentech případů bude nabízet jinou trasu, než jsem vymyslel.
Otázka, na co mám navigaci online s přenosem dopravních omezení?

Ad 3 - nejhorší možná kombinace, která zpravidla vede pouze k naštvání, zdržení a zatvrdnutí v koloně na objízdné trase.

Čím více uživatelů je v danné oblasti aktivní, tím více to platí.
Příklad 1:
D1 ve směru Jihlava - Brno, několikrát se mi stalo, že mne navi /jak TOMTOM, tak WAZE/ stahovala z dálnice na II/602, přestože jsem daleko široko před sebou žádný problém neviděl a ani Rádio Dálnice, ani Impuls, ani Zelená vlna nic nehlásila. O pár km dál kolona, krásně z II/602 viditelná a terpve v tu chvíli se ozvala rádia a tabule nad dálnicí.
Příklad 2:
Trasa Hodonín - Ostružná /Jeseníky/
Před Hanušovicemi pípnutí, změna trasy, nárůst km i jízdní doby. Zkoumám novou trasu po nečíslovaných komunikacích přes Habartice a Vikantice a rozhoduji se impulsivně, že poslechnu.
Později jsem se dozvěděl, že na jednom z přejezdů na II/369 byl uvázlý kamion s následným vyprošťováním, zdržení cca 2 hodiny.

WAze už o tom v obou případech vědělo /oba případy vloni/...

Takže každý jak uzná za vhodné, já preferuji na dálkových cestách poslouchat navigaci a na kratších pojížďkách podle okamžité nálady a stavu provozu.

Ale jak říkám, podle mne bod 1 je "to správné" - pokud tedy nemám navi jako módní doplněk a pokud chci využít informací, které mi online navi poskytuje...
VetchyKmet
Posts: 195
Has thanked: 2 times
Been thanked: 38 times
Send a message
VetchýKmet
Hodonín