Post by paaaja13
porubcan wrote:v menu settings > advanced > data transfer > refresh map of my area
Díky za navedení a hlavně za super rychlou reakci! Pro případné další následovníky v češtině...
Nastavení > Rozšířené > Přenos dat > Aktualizovat mapu v okolí
paaaja13
Has thanked: 26 times
Been thanked: 30 times
Send a message

Post by paaaja13
Ahoj, včera jsem se dostal do té samé situace, jen s tím rozdílem, že v Praze. Všechno zafungovalo normálně. Po kliknutí na šipku jsem zmáčknul tlačítko "další" nebo tak nějak, zeptalo se mě to, jestli uzavírka je na hodinu, den, týden, měsíc nebo dlouhodobá. Zvolil jsem dlouhodobá a opět "další" a potom už mi to oznámilo úspěšné uložení hlášení.
Určitě k tomu ale mám i několik nejasností...
1) Předpokládám, že u časově omezených uzavírek ta hláška timeoutuje. Jak je to ale s dlouhodobými? Moje uzávěrka byla plánovaná do prázdnin.
2) Na live map je uzávěrka označená, ale jako autor hlášení je uvedený "Potter" a ne já.
Mám release 3.7.8.0 na Androidu.
paaaja13
Send a message

Post by paaaja13
Ahoj, omlouvám se za narušení diskuse o zpomalovacích retardérech a cest zdvojených na protiběžné jednosměrky. Zkusím se nováčkovsky zeptat...
Situace: Jedu po rovné silnici, kde z-čista-jasna hlavní ustřelí do zatáčky, ale vedlejší silnice vede dál krásně přímo. Navigace mě naviguje po hlavní, ale protože je nakreslená s nulovým úhlem anebo protože ta veldejší rovně je nižší třídy, tak navigace mlčí. Kdyby mi navigace aspoň řekla, že ta hlavní bude odbočovat, ušetřil bych si brždění při zahlédnutí značky s tvarem křižovatky na poslední chvíli.
Otázka: Je podle Waze pravidel nebo zvyklostí žádoucí vnucovat na takovéto křižovatky hlášku OVP/L nebo je spíš pravidlem ponechání ticha, jedeme-li jen po hlavní? Mimochodem, mě ta hlavní ustřelovala doleva. Kdyby jel někdo proti mě z té přímé vedlejší na tu, co jsem po ní přijížděl já, tak by neviděl do poslední chvíle můj levý blinkr a navigace by mu pro přímou cestu hlásila OVL.
Případné 2 permalinky bych poslal do požadavků na úpravu map, je to L3.
Díky za osvětu.
paaaja13
Send a message

Post by paaaja13
Týjo! 12 stránek čtení o hláškách a tvarech křižovatek! Tak to než něco napíšu jako požadavek na změnu mapy, strávim pár večerů studiem názorů. :-) Díky za navedení.
paaaja13
Send a message

Post by paaaja13
...anebo dospěju na L3, vyndam si dudlík a pln zkušeností si to v tichosti opravim podle svého http://www.animated-gifs.eu/objects-hammers/0043.gif Díky za materiály ke studiu. Jsem si říkal, že jsou ty noci trapně dlouhé a chtělo by je to něčím zkrátit. :-)
paaaja13
Send a message

Post by paaaja13
Záznam projeté trasy
Tak trochu mi nezafungoval, respektive zafungoval částečně záznam projeté trasy. Jel jsem po D1 z Prahy na Brno a potom dál na Slovensko. Kus, asi tak 5km z D1 se mi nezaznamenalo do ujeté trasy. Měl jsem za to, že když mi třeba na chvíli vypadne signál, mám kus ujeté trasy namísto zelenou barvou označený červenou čárkovanou, ale tady ne. Kus trasy prostě chybí úplně. Při cestě zpátky to bylo ještě zajímavější. Na trase Olomouc Svitavy nemám zaznamenáno vůbec nic, přestože si vybavuju, že mi GPSka na té trase hlásila navigační pokyny. To, že bych byl tak dlouho bez signálu mi připadá nepravděpodobné. Moje cesta ze Slovenska tak končí v okolí Olomouce.
Co se asi tak mohlo stát? Poradíte mi někdo? Nejde asi o zpoždění aktualizace serveru. Už je to docela dlouho (2 týdny) a několik tras po této následujících už mám normálně zaznamenaných.
Díky za tip.
paaaja13
Send a message

Post by paaaja13
GinBook wrote:problémy s GPS a připojením na síť ...
Hlášky to samozřejmě říká, protože se trasa načetla na začátku a neuhnul jsem z navržené trasy.
To zní docela logicky. Zřejmě by to mohl být ten důvod. Díky
paaaja13
Send a message

Post by paaaja13
Navigování mimo hlavní tah:
Ahoj, máte někdo teorii k tomu, když městem prochází krásná, rovná a volná cesta a navigace se přesto snaží vést po nějakých vedlejších ulicích, kde asi nikdo jiný než místní nejezdí? Ty zřejmě budou pomalejší a možná i delší a navigace přes ně přesto vede. Nejen příčinu, proč navigace tudy vede, ale případně i možnost řešení situace pro editory.
Nedávno jsem jednu takovou chybu mapy "většina uživatelů se odchýlila od navržené trasy" řešil zařazením toho navigací navrhovaného segmentu do kategorie "soukromá cesta" (ve skutečnosti je na úzké 50m cestě značka průjezd zakázán a objíždí se po pohodlné široké 100m asfaltce), ale to asi nejde takhle použít obecně. Například teď je v Pískové Lhotě u Poděbrad trojice UR na opravu popsaného problému a uživatel už místo jakéhokoli komentáře UR píše jen datum, kdy se mu to stalo. (https://www.waze.com/cs/editor/?lon=15. ... 00&env=row) Navigace ho namísto přímé průjezdní cesty 611 vede po místní cestě Spojovací.
Díky za osvětu.
paaaja13
Send a message

Post by paaaja13
S dovolením se vrátím k měsíc starému tématu, doufám, že se na mě nebudete zlobit.
GinBook wrote:Co tapnout podrzet presne na segment na to misto kam chci jezdit. Objevi se spendlik a okynko. Tam tapnu na "I" a potom oblibene a ulozit jako "Práce". Po Slovensky to bude malinko jinak. ;)
Řeč je o ukládání místa v mapě v aplikaci v telefonu mezi oblíbené lokality. Tohle je moc pěkná funkcionalita, ale dělá na mě dojem, že v aplikaci nefunguje úplně dobře. Když si zadám více oblíbených lokalit, vidím je v seznamu jen po jejich zadání v rámci jednoho spuštění alikace. Při příštím spuštění aplikace a návštěvě stránky se seznamem oblíbených lokalit vždy vidím jen jednu - poslední zadanou. Ostatní se ztratí. Máte s tím někdo zkušenost? Díky.
(Waze release 3.7.8.0 pro Android, Android 4.1.2)
paaaja13
Send a message

Post by paaaja13
porubcan wrote:Pouzijes strednú ikonu favorites?
...jo, tu velkou hvezdu.
paaaja13
Send a message