Post Reply

Klient nevyužívá kompas?

Post by VitProfant
Docvaklo mi to až teď: Ač jsem příznivcem komunitních řešení, tak jsem si kvůli POI stáhnul do mobila vedle Locusu i mapy.cz. A jen tak zkusmo jsem si odklikl orientaci mapy podle kompasu - a fungovala naprosto skvěle. Předtím jsem si ani neuvědomoval, že mám v mobilu fungující kompas.

Tak mě napadlo, proč by se nemohl kompas využívat a klientu pro určení orientace auta vzhledem k ulici při plánování ve Waze? V ČB jsem jezdil do dvora jisté instituce, ale ta nesplňuje podmínky pro zakreslení soukromé příjezdové cesty. Tak by se mi dost hodilo, aby aplikace věděla, že jsem kolmo na silnici, tím pádem můžu zahnout doprava i doleva... Nebo to z nějakého důvodu nejde?
VitProfant
Posts: 163
Has thanked: 31 times
Been thanked: 12 times

POSTER_ID:16954251

1

Send a message

Post by bures
O tomto se s HQ bavíme dost často. ;)
bures
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 993
Has thanked: 288 times
Been thanked: 345 times
Send a message

Post by pvo11
Kdyby alespoň šlo nějakým tlačítkem otočit počáteční směr navigace.
Normálně člověk tuší, kudy má jet k cíli, nebo je rozdíl mezi oběma směry malý, tak to moc nevadí. Jsou ale situace, kdy rozdíl mezi oběma směry může být několik km (v řídce osídlené oblasti) a pokud to tam člověk nezná, tak se může stát, že mu to nabídne tu delší trasu a on se po ní vydá.
Kdyby možnou měl možnost otestovat i druhý směr výjezdu, tak zkusí i druhý směr a ví na čem je.

Samozřejmě by se to tlačítko dalo využít i když Waze špatně odhadne směr, natočení auta a člověku se nechce otáčet, ale tohle by vyřešil ten kompas nebo seto srovná jízdou, zatímco ten první případ ne.

Nechce někdo poslat návrh na změnu na HQ? Vlastně dva návrhy, kompas a otočení počátečního směru, tedy pokud už tam takové návrhy několik let nemají a jen na ně nekašlou :-).
Chápu, že kompas je trochu náročnější na implementaci, ale ty tlačítko na otočení by nemuselo být těžké udělat.
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Posts: 1763
Has thanked: 263 times
Been thanked: 1014 times
Send a message

Post by VetchyKmet
VitProfant wrote: .... aby aplikace věděla, že jsem kolmo na silnici, tím pádem můžu zahnout doprava i doleva... ?
V mém mobilu to funguje ve WAZE takto:
Např na P u marketu zapnu WAZE a zadám cíl. Naskočí obrazovka, a absolutně nevím, kudy tudy, protože směr je naprosto nejasný /naposled v Jablonci, Želivského u Alberta/. Co je důležité, že musím ujet cca 50 metrů a směr se chytí, navi se zorientuje, takže přes malé omezení to "nějak" funguje.
Vysledoval jsem, že tato orientace nastane jen když jsem na úseku, který mapa Waze zná /boční ulička, P atd./.
Nefunguje to na nezakreslených cestách a např firemních parkovištích "za branou"- odtud opravdu navi neví, kudy-tudy a kde je sever.
Co je nutné zdůraznit, že na mapycz nebo mapy strýčka gůgla není nutný žádný pohyb a mapy se zorientují téměř okamžitě po vykreslení na obrazovce. Stejně tak meteoradar.
Závěr:
Na mém telefonu je třeba po cestě, kterou Waze zná ujet cca 50 m a navi se co se směru týká chytí...
VetchyKmet
Posts: 195
Has thanked: 2 times
Been thanked: 38 times
Send a message
VetchýKmet
Hodonín