Post Reply

Otključavanje magistrale

Post by DRistic
Molim Vas otključajte mi ovu magistralu da bi mogao spojiti izlazni put.

https://www.waze.com/sr/editor/?env=row ... =316366525
DRistic
Posts: 22
Been thanked: 1 time

POSTER_ID:17156080

1

Send a message

Post by CreekOfJohn
Pozdrav DRistic!

Ovaj segment je sada otkljucan.

Takodje sam pregledao promjene koje si nedavno radio i primijetio sam da nisi upoznat sa svim pravilima uredjivanja u Waze-u. Molim te da se upoznas sa ovim konceptima, prije nego sto zavrsis ovu raskrsnicu:

1. Generalne upute za editovanje u BiH: https://wiki.waze.com/wiki/BiH. Ovdje mozes naci dosta linkova u raznim temama, od kojih najvise preporucujem ove dvije: https://wiki.waze.com/wiki/Best_map_editing_practice i https://wiki.waze.com/wiki/User:Moweez/WME_Quick-Start
Vrlo je bitno da uvidis razliku izmedju topografskih karti tipa Google Maps i Waze Mape, koja je optimizovana za navigaciju. To znaci, na primjer, da mapiramo minimum koji je dovoljan za preciznu navigaciju, a ne svaku traku. U vecini slucajeva, kad raskrsnice napravimo kompleksnijima nego sto je to potrebno, glasovna navigacija postane neprecizna i vremenski netacna, a kad ucrtamo trake blizu jedna drugoj desi se i da Waze aplikacija korisnika smjesti na pogresnu cestu i onda mu da pogresne upute.

2. Micro-doglegs o kojima mozes vise procitati ovdje: https://wiki.waze.com/wiki/BiH

3. Uglovi i glasovna navigacija: https://wiki.waze.com/wiki/Junction_Style_Guide

Ako ti nesto od ovoga bude nejasno, molim te kontaktiraj me i ja cu ti rado pomoci. Takodje, ubuduce molim te da pripazis da mapa ne ostaje u losem stanju dok cekas na otkljucavanje.



Nadam se da ces ove moje savjete primiti kao dobronamjerne, jer mi je cilj da postanes jos bolji uredjivac, a to se moze samo praksom i ucenjem. Kad zavrsis sa promjenama, molim te javi mi ovdje da mogu ponovo zakljucati na odgovarajuci nivo.

LP,
CreekOfJohn
CreekOfJohn
Coordinators
Coordinators
Posts: 205
Answers: 1
Has thanked: 197 times
Been thanked: 58 times
Send a message

Post by CreekOfJohn
@DRistic: Posto je skretanje sa M4 na R465 iz pravca Tuzle onemoguceno vec 14 dana, ja sam ovo ispravio. Molim te pogledaj kako ova raskrsnica treba izgledati po pravilima Waze-a.

LP
CreekOfJohn
Coordinators
Coordinators
Posts: 205
Answers: 1
Has thanked: 197 times
Been thanked: 58 times
Send a message